Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
citroenin yedek parça ve servis fiyatları kesinlikle bir opel vw yada ford kadar yüksek değil.2.eli de hiçbir arabanın iyi değil zaten.sıfırı 60-70000€ olan bmw lerin bile 2004-2005 modelini 25-35000€ aralığına satılamadığı piyasada citroenin de değer kaybı gayet normal.
forddansa citroenin tercih ederim ben en azından servislerinde insanı ada yerine koyuyorlar.nerdenmi biliyorum citroen kullandım ve servisinden çok memnundum.
servis fiyatınada örnek vereyim size:
2001 model citroen saxo 1.5d
100000km bakımı:
triger set
ön diskler ve ön fren balata
ısıtma bujileri
debriyaj baskı balata
klima gazı
yağ
antifiriz
filtreler
600 ytl 2005 yılı fiyatı.
Citroen nin değer kaybı bahsetmiş olduğum araçlardan kesinlikle daha fazla.Yoksa tabiki hiçbir aracın değeri kullandıkça artmıyor günümüzde.Saxo nun hem kendisi hem de motoru eski teknoloji.Bu yüzden bakım maliyeti düşük olabilir.Güncel modellerle (C1, C2, C3,...) bir karşılaştırma yapmak lazım.Geçen sene Citroen servisinden bir beyle görüşmüştüm.Parça ve bakım maliyetlerinin düştüğünü ancak yine de bir miktar yüksek olduğunu söylemişti.Şu an belki daha uygundur, bilemiyorum.Citroen C4 tasarım ve donanım olarak sınıf standartlarında.Ancak compact sınıfta çıtayı belirleyemez bence...