19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ankara - Samsun Arası Tavsiye

Kaya Ünal
    kayya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 77

Standart Ankara - Samsun Arası Tavsiye

Yakınlarda Ankara'dan Samsun'a gideceğim ve birkaç gün sonra da aynı yoldan dönüşe geçeceğim arkadaşlar. Yolu sormayacağım, zaten bir tane yol var

Benim merak ettiğim, yolda kahvaltı edebileceğim, mola verebileceğim ya da ziyaret edilebilecek höyük-tümülüs vs tarihi-turistik yerler var mı? Ama gitmeye değer yerleri bilmek isterim... Özellikle sabah erkenden gideceğim için kahvaltı edilebilecek güzel bir yer tavsiyeniz varsa çok sevinirim.

Kaya Ünal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Ankara - Samsun arasında seyahat eden GP kullanıcısı yok anlaşılan :\

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

O yol üzerinde tarihi veya gezilecek yerler vardır illaki ama ben bilmiyorum..

Samsunda amisos diye bir yer var oraya gidebilirsiniz manzarası çok güzeldir

Doğu ve Batıparka gidebilirsiniz. Hayvanat bahçesi var orayı gezin güzel değişik hayvanlar var

Faytona binebilirsiniz.. Amisosa çıkarken teleferiğe binersiniz..

Her yıl samsuna giderken samsunda akrabamızda bir iki günde olsa kalırız.. Bunlar gidip gördüğüm beğendiğim güzel yerler. Ayriyetten sahil olarak atakum sahili iyidir. Başka yerler elbette vardır ama benden bu kadar
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

4. Bu mesajı için 2 kişi Birkan61'ye teşekkür etti:

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

abi sungurlu cıkısında mavi ocak dinlenme tesisileri var orda oturup bişiler yiyebilirsin

E G.
    sebasti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 29

Ulusoy dağ tesisleri var sungurluda, yemek veya kahvaltı için idealdir.

7. Bu mesajı için 2 kişi sebasti'ye teşekkür etti:

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Ulusoy'un tesisleri ve mavi ocak iyidir birşeyler yersiniz.
    Höyük falan olayın gelince çorum'da höyükler var. Yıllar evvel uğramıştık sonra kaç kere kendim gidip geldim hiç girmedim. Yolda tabelalar var zaten sizi yönlendirir.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

arkadaşlar söylemişler zaten sungurluda ulusoy dağ tesisleri idealdir. samsuna gelmeden de ÇAKKALI denilen yerde menemen yiyebilirsiniz ki hayatınızda yediğiniz en güzel menemen olabilir kendisi o kadar da iddia ederim. yolda bir sürü tabelalar var tarihi yerleri gösteren ama 4 senedir izmir samsun yapıyorum daha bir kere yoldan sapmadım
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi
    Ziyaretçi Ziyaretçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arkadasim Corum taraa gorulmesi gereken doye dusundugum Boğazkale ilcesi var. Yani Hattuşaş Hititlerin başkentiydi. Sungurluyu ciktiktan 10-15 km sonra saga dogru Boğazkale (Hattuşaş) - Yozgat yol ayrimini gorursun. Kahvalti icin soforler federasyonunun tesisleri fena degildir. Diger arkadaslarin soyledigi gibi sungurlunun cikisinda ki mavi ocak gayet guzeldir.

Sent my iPhone using

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Ankara elmadağı geçebiliyosanız mümkünse transit geçin tirit yeme sevdasına kapılmadan oradan sessizce uzaklaşın. tek tavsiyem bu.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ankara elmadağı geçebiliyosanız mümkünse transit geçin tirit yeme sevdasına kapılmadan oradan sessizce uzaklaşın. tek tavsiyem bu.
    Katılıyorum
    O mevkiden yaklaşık 200 defa geçmişimdir hiç birinde durmadım arkadaşların tecrübeleri nedeniyle

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Hiç gerek yok can 4 senemin içine eden sinir stress yapan bir yer. Kurtulduğuma dua ediyorum. İnsanı insan değil havası hava değil, ermişin biri lanetlemiş gitmiş orasını. yağmur bile yağarken sadece ilçe üstüne yağıyor sınır geçtiğin an günlük güneşlik hava. yabancı olduğunu anlarlar gözünün içine inadına saatlerce bakabilirler. Taki sen "hayırdır kardeş birinemi benzettin" diyip kavga cıkana kadar. Çok yabaniler ve yabancı sevmiyorlar.

Kaya Ünal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Arkadaşlar, tavsiyeler için teşekkürler.

Ömer, Mavi Ocak tesislerini göremedim Ulusoy'un tesislerinden geçtik ama durmadık.

Giderken Hattuşaş tabelalarını gördük ama girelim mi girmeyelim mi derken geçtik gittik, sonra da dönmedik. Ama Alacahöyük tabelasını görünce hemen saptık ve Alacahöyük'ü ve müzesini ziyaret ettik. Gitmeye değer bence, eski uygarlıklara ilgisi olanlar varsa yolu düşerse gitsin derim ben. 5000 yıl kadar önce demiri işleyebildiklerini bilmiyordum mesela

Samsun'da temsili Bandırma Vapuru'nu gezdik, Doğupark'ı da gezdik. Ayrıca Batı Park'a gittik ve amazon ve aslan heykellerinin olduğu yerleri gezdik gördük. Pazar günü Baruthane (amisos) Tepesi'ne çıkmak için teleferiğe gittik ama çok sıra vardı. P.tesi ise arabayla çıktık sonra teleferikte sıra olmadığını görünce yukarıdan aşağıya teleferikle indik ve yeniden çıktık, sırf binmiş olmak için Ayrıca tepedeki tümülüslere gittik ama önceden soyulan tümülüslerde gezecek görecek bir şey olmadığından ziyarete kapalı olduğunu görünce üzüldük...

Tavsiyelerim: Yukarıda yazdığım yerler, anladığım kadarıyla orada gezilebilecek yerlerin tamamını oluşturuyor... İnsanlarla iletişim çok kolay, çok sıcak ve yardımseverler. Her konuda yardım istemekten çekinmeyin. Amisos Cafe'de çok lezzetli pide yapıyorlar, ayrıca vişne soslu-dondurmalı ekmek tatlısı ile nokul adlı tatlılar çok güzel. Günay Restoran'da balık yedik. Levrek ve çupralar çok taze ve lezzetliydi... Mutlaka gidin.

Samsun şehir merkezini beğenmedim, çok dar ve karışık. Gittiğim gün (Cumartesi), 45 dakikaya yakın park yeri aradık. Ancak Atakum tarafları çok güzel... Şehir merkesinzeki meydan AVM güzel bir mantıkla yapılmış ancak hala yapılıyor, bitince iyi bir proje ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

Son olarak şunu da yazayım: Cumartesi hayatımda gördüğüm en yoğun yağmur altında araba kullandım. Son hızdaki silecekler yetişmiyordu, önümü göremediğimden 30 km ile gitmek zorunda kaldım. Yağmurun şidetinden ve arabada yaptığı gürültüden, telefonda konuşmakta zorlandım. Logar kapakları fırlamış, kanalizasyon suyu 1 metreye fışkırıyordu. Yokuş yukarı gitmek zorunda kaldım ve su-çamur-taş karışımı yaklaşık 20 cm yüksekliğinden bir selin yoldan geldiğini gördüm. Araba patinaj yapmaya ve savrulmaya başladı ama Allahtan gideceğim yere vardım... Sonra yağmur kesildi ve rahat bir nefes alıp dönüşü rahat yaptım...

Çok maceralı ve eğlenceli bir yolculuk sonrası da Ankara'ya döndüm. Dönüşümüz akşam olmasaydı, Hattuşaş'a da gidecektik ama başka sefere artık.

18. Bu mesajı için 2 kişi kayya'ye teşekkür etti:

Birkan GENÇ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS

Amisos on numara yer gerçekten

╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kaya Ünal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

O tümülüslerin üzerine çıkmanın yasak olduğu yazıyordu. Sen bir de fotoğraflamışsın.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Birkan GENÇ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O tümülüslerin üzerine çıkmanın yasak olduğu yazıyordu. Sen bir de fotoğraflamışsın.
    Aynen yasaktı abi

Ama bayrağın altında foto çekilmemizi hiç birşey engelleyemez )
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fuat coşar
    Fuat COŞAR fuatcosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    60AZ955
    Edilen teşekkür: 44

ben konuyu yeni gördüm. daha önce görseydim kahvaltı ve yemek için güzel tavsiyerde bulunurdum çorumlu olarak. inşallah birdahaki sefere artık. hatta buyrun misafirim olun..

26. Bu mesajı için 2 kişi fuatcosar'ye teşekkür etti:

Kaya Ünal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı fuatcosar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben konuyu yeni gördüm. daha önce görseydim kahvaltı ve yemek için güzel tavsiyerde bulunurdum çorumlu olarak. inşallah birdahaki sefere artık. hatta buyrun misafirim olun..
    Sağ olun eksik olmayın, tekrar yolum düşerse size forumdan ulaşırım yolculuk öncesinde, hem tanışmış oluruz, sohbet ederiz.

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

hoşgeldin Kaya abi neyse bidahkine belki beraber gideriz mavi ocakta dururuz

30. 12/09/2012, 14:52

Sebep
    yanlış oldu

fuat coşar
    Fuat COŞAR fuatcosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    60AZ955
    Edilen teşekkür: 44

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağ olun eksik olmayın, tekrar yolum düşerse size forumdan ulaşırım yolculuk öncesinde, hem tanışmış oluruz, sohbet ederiz.
    hezaman beklerim tabiki. yolunu buralardan geçen tüm arkadaşları..

32. Bu mesaj için teşekkür edenler: