Ankara - Samsun arasında seyahat eden GP kullanıcısı yok anlaşılan :\
Yakınlarda Ankara'dan Samsun'a gideceğim ve birkaç gün sonra da aynı yoldan dönüşe geçeceğim arkadaşlar. Yolu sormayacağım, zaten bir tane yol var
Benim merak ettiğim, yolda kahvaltı edebileceğim, mola verebileceğim ya da ziyaret edilebilecek höyük-tümülüs vs tarihi-turistik yerler var mı? Ama gitmeye değer yerleri bilmek isterim... Özellikle sabah erkenden gideceğim için kahvaltı edilebilecek güzel bir yer tavsiyeniz varsa çok sevinirim.
Ankara - Samsun arasında seyahat eden GP kullanıcısı yok anlaşılan :\
O yol üzerinde tarihi veya gezilecek yerler vardır illaki ama ben bilmiyorum..
Samsunda amisos diye bir yer var oraya gidebilirsiniz manzarası çok güzeldir
Doğu ve Batıparka gidebilirsiniz. Hayvanat bahçesi var orayı gezin güzel değişik hayvanlar var
Faytona binebilirsiniz.. Amisosa çıkarken teleferiğe binersiniz..
Her yıl samsuna giderken samsunda akrabamızda bir iki günde olsa kalırız.. Bunlar gidip gördüğüm beğendiğim güzel yerler. Ayriyetten sahil olarak atakum sahili iyidir. Başka yerler elbette vardır ama benden bu kadar![]()
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
abi sungurlu cıkısında mavi ocak dinlenme tesisileri var orda oturup bişiler yiyebilirsin![]()
Ulusoy dağ tesisleri var sungurluda, yemek veya kahvaltı için idealdir.
Ulusoy'un tesisleri ve mavi ocak iyidir birşeyler yersiniz.
Höyük falan olayın gelince çorum'da höyükler var. Yıllar evvel uğramıştık sonra kaç kere kendim gidip geldim hiç girmedim. Yolda tabelalar var zaten sizi yönlendirir.
arkadaşlar söylemişler zaten sungurluda ulusoy dağ tesisleri idealdir. samsuna gelmeden de ÇAKKALI denilen yerde menemen yiyebilirsiniz ki hayatınızda yediğiniz en güzel menemen olabilir kendisi o kadar da iddia ederim. yolda bir sürü tabelalar var tarihi yerleri gösteren ama 4 senedir izmir samsun yapıyorum daha bir kere yoldan sapmadım![]()
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
Arkadasim Corum taraa gorulmesi gereken doye dusundugum Boğazkale ilcesi var. Yani Hattuşaş Hititlerin başkentiydi. Sungurluyu ciktiktan 10-15 km sonra saga dogru Boğazkale (Hattuşaş) - Yozgat yol ayrimini gorursun. Kahvalti icin soforler federasyonunun tesisleri fena degildir. Diger arkadaslarin soyledigi gibi sungurlunun cikisinda ki mavi ocak gayet guzeldir.
Sent my iPhone using
Ankara elmadağı geçebiliyosanız mümkünse transit geçin tirit yeme sevdasına kapılmadan oradan sessizce uzaklaşın. tek tavsiyem bu.
Hiç gerek yok can 4 senemin içine eden sinir stress yapan bir yer. Kurtulduğuma dua ediyorum. İnsanı insan değil havası hava değil, ermişin biri lanetlemiş gitmiş orasını. yağmur bile yağarken sadece ilçe üstüne yağıyor sınır geçtiğin an günlük güneşlik hava. yabancı olduğunu anlarlar gözünün içine inadına saatlerce bakabilirler. Taki sen "hayırdır kardeş birinemi benzettin" diyip kavga cıkana kadar. Çok yabaniler ve yabancı sevmiyorlar.
Arkadaşlar, tavsiyeler için teşekkürler.
Ömer, Mavi Ocak tesislerini göremedimUlusoy'un tesislerinden geçtik ama durmadık.
Giderken Hattuşaş tabelalarını gördük ama girelim mi girmeyelim mi derken geçtik gittik, sonra da dönmedik. Ama Alacahöyük tabelasını görünce hemen saptık ve Alacahöyük'ü ve müzesini ziyaret ettik. Gitmeye değer bence, eski uygarlıklara ilgisi olanlar varsa yolu düşerse gitsin derim ben. 5000 yıl kadar önce demiri işleyebildiklerini bilmiyordum mesela
Samsun'da temsili Bandırma Vapuru'nu gezdik, Doğupark'ı da gezdik. Ayrıca Batı Park'a gittik ve amazon ve aslan heykellerinin olduğu yerleri gezdik gördük. Pazar günü Baruthane (amisos) Tepesi'ne çıkmak için teleferiğe gittik ama çok sıra vardı. P.tesi ise arabayla çıktık sonra teleferikte sıra olmadığını görünce yukarıdan aşağıya teleferikle indik ve yeniden çıktık, sırf binmiş olmak içinAyrıca tepedeki tümülüslere gittik ama önceden soyulan tümülüslerde gezecek görecek bir şey olmadığından ziyarete kapalı olduğunu görünce üzüldük...
Tavsiyelerim: Yukarıda yazdığım yerler, anladığım kadarıyla orada gezilebilecek yerlerin tamamını oluşturuyor... İnsanlarla iletişim çok kolay, çok sıcak ve yardımseverler. Her konuda yardım istemekten çekinmeyin. Amisos Cafe'de çok lezzetli pide yapıyorlar, ayrıca vişne soslu-dondurmalı ekmek tatlısı ile nokul adlı tatlılar çok güzel. Günay Restoran'da balık yedik. Levrek ve çupralar çok taze ve lezzetliydi... Mutlaka gidin.
Samsun şehir merkezini beğenmedim, çok dar ve karışık. Gittiğim gün (Cumartesi), 45 dakikaya yakın park yeri aradık. Ancak Atakum tarafları çok güzel... Şehir merkesinzeki meydan AVM güzel bir mantıkla yapılmış ancak hala yapılıyor, bitince iyi bir proje ortaya çıkacak diye düşünüyorum.
Son olarak şunu da yazayım: Cumartesi hayatımda gördüğüm en yoğun yağmur altında araba kullandım. Son hızdaki silecekler yetişmiyordu, önümü göremediğimden 30 km ile gitmek zorunda kaldım. Yağmurun şidetinden ve arabada yaptığı gürültüden, telefonda konuşmakta zorlandım. Logar kapakları fırlamış, kanalizasyon suyu 1 metreye fışkırıyordu. Yokuş yukarı gitmek zorunda kaldım ve su-çamur-taş karışımı yaklaşık 20 cm yüksekliğinden bir selin yoldan geldiğini gördüm. Araba patinaj yapmaya ve savrulmaya başladı ama Allahtan gideceğim yere vardım... Sonra yağmur kesildi ve rahat bir nefes alıp dönüşü rahat yaptım...
Çok maceralı ve eğlenceli bir yolculuk sonrası da Ankara'ya döndüm. Dönüşümüz akşam olmasaydı, Hattuşaş'a da gidecektik ama başka sefere artık.
Amisos on numara yer gerçekten
![]()
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
O tümülüslerin üzerine çıkmanın yasak olduğu yazıyordu. Sen bir de fotoğraflamışsın.![]()
ben konuyu yeni gördüm. daha önce görseydim kahvaltı ve yemek için güzel tavsiyerde bulunurdum çorumlu olarak. inşallah birdahaki sefere artık. hatta buyrun misafirim olun..
hoşgeldin Kaya abi neyse bidahkine belki beraber gideriz mavi ocakta dururuz![]()
Fuat COŞAR
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri