iidee belkii arkandaki adamın önemlii bii işi var belkii nereden biliosu sen adamın durumunu hem eger yolda 70km hız sınırı varsa sen 70km hızla sağdan git neden soldan gidiosun sollama şeridinden
fatihhh çok güzel yazmışsın tamamına da katılıyorum. herkes kafasına göre dawranırsa (ki az çok herkes dawranıyor) ortalık çok karışır. ama ben bu şekilde en güwenli sürüşü yakaladığıma inanıyorum.
ki bu yaptıklarımı da karşı tarafın yapabileceği hataları değerlendirip, pür dikkatli yerşeyden emin yapıyorum.
ha eskiden farklıydım kabul ediyorum, gereksiz yere makaslara giren, çok gazlayan birisiydim. ama bişiler oturdu we ben ideal sürüşümü bulduğumu düşünüyorum
iidee belkii arkandaki adamın önemlii bii işi var belkii nereden biliosu sen adamın durumunu hem eger yolda 70km hız sınırı varsa sen 70km hızla sağdan git neden soldan gidiosun sollama şeridinden
"What we do in life, echoes in eternity"
sağlık sebebide olsa hız limitini aşma gibi bir yetkimiz yok acele gidelim derken ecele gitmemiz içten bile değil ambulas harici sağlık için basmaya karşıyım hız limitinin altına düşmeyeceksin ama basmayacaksında zaaten o esnada heyecanlı oluyorsun hastaneye yetiştirecem diye elin ayağına dolaşıyor birde sürat yapmaya kalkarsan tamamdır ne olursa olsun kimsenin özel araçlar harici hız limitinin üstünde sollamasına karşıyım ama kıllık içinde hız limitiyle sol şerit benimdir diyenede karşıyım sol şerit boş kalmalıı
arkadaşlar ben hiç 90 km hızı geçmeyen yawaş bi sürücü idim. bu ve diğer forumlarda hızlı gidenlerin karşısında oldum.![]()
geçenlerde antalyaya arkadaşımla tatile çıktık. bana nasıl hız yapılacağını anlattı. ve ben arabayı hızlı süremey başladım (90 dan 140 a felan çıktım)
antalyadan çıktık nevşehire kadar böyle geldik.(5 kez ben, 2 kez de o ciddi kaza tehlikesi atlattık vademiz dolmamış ölmedik.) ben nevşehirden sonra yalnız dewam ettim. ve gene hızlı sürdüm.![]()
doğu ya yaklaştıkça(erzincan erzurum) yollar kötüleşti. çukurdu tümsekti felan derken ben arabayı kontrol etmekte zorlandım. bi ara yollar hepten kötü oldu ben 140 tan makul bi hız a ininceye kadar çok zorlandım ilerde de bi kamyon 4 lüleri yakmış duruyodu ben hızımı ii ce yawşlattım bi de ne göreyim.?'! = KAZA![]()
bir traktör, bir trasporter bir de caddy di sanırım. olay daha yeni olmuştu. etrafta inanılmaz bi sessizlik. az sonra yaralıların bağırışları duyuldu. ben hemen 112 ve 156 yı arayarak ilgililere haberdar ettim. yralılara diğerlerinin dokunmasını engelledim.![]()
sonra ortam kalabalıklaştıkça diğerlerini kontrol etmem zor oldu ve artık filmlerdeki gibi bi kurtarma komedisi yaşandı.![]()
kazanın nasıl olduğunu tam bilmiyorum ama sanırım caddy traktöre arkadan çarpmış caddy nin sol öndeki adam araba içinde fenaa şekilde sıkışmıştı. hava yastıkları açılmıştı. karşıdan gelen transporter de caddy ye vurmuştu sanırım. tranporterde bi kalça kırıklı adam. caddy de ise önde sıkışan ağır yaralı bi başkası vardı.![]()
lafı uzatmayayaım o olaydan sonra hızlı kullnma maceram bitmiştir umarım. çünkü onların hızlarının ne kadar olduğunu bilmesemde yawaş gitseler belki bu kaza olmazdı. ne biliim. ilk kez bi kazaaya tanık oldum filmlerdeki yada ana haber bültenlerindeki gibiydi çok korkunçtu.
hiç gitmemek yerine biraz geç gidin ama gidin. hız yapmayın.![]()
![]()
Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.
Konu mustafa tarafından (15/08/2007 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir.
Geçmiş olsun herkese.Umarım yaralıların durumu iyidir...
geçmiş olsun yaralıların durumu inş. kötü deildir...
ben 16 yaşında uçurumdan aşşa 3 takla attım ama hız macerası hiç tatile girmedi...![]()
Yanlış anlaşılmasın lütfen söylediklerim;
Eğer arabanı kendi çalıştığın para ile aldı isen herşeyine daha dikkat ediyorsun sürat yaparkende ona göre, fren yaparkende ona göre (hele ki 1-2 yıl daha taksidi varsa)![]()
daha dün 120 ile giderken cbez le cam ı silmeye kalktım, bi baktım sağ tarafta yol kenarında 50mt de bi duran küçük direklere doğru gidiyorum, aniden sola kırdım ama sağ önden vurdum direğe araba keskin bi açı ile sol da karşı şerite geçti (allahtan karşıdan gelen kamyonlar felan çok ötedeydi) sağa kırdım bu seferde tekrar yoldan çıkacak kadar sağ a geçti. duramayacağımı ve yoldan çıkacağımı düşünüyordum ki toparladı.
allahım yaa yaratık oldum ben!!!!!!!!
hani bana bi halt olsa hiç acımamda başkasını malına veya canına zarar gelse, ona (ölsem bile) çok üzülürdüm.
ne diyeyim? ne söyleyeyim?
hoşkalın(sağkalın)
yok! ben arabayı alırken çok dikkatli incelediğimi sanıyordum, siparişi verdikten sonra farkettim 75 beygirde ESP olmadığını. siparişi geri de döndüremedim. kendime mi kızayım fiat ın site hazırklama şeklinemi bilemedim.
ikimizede kızmalı, en çok kendime ama.
çok geçmiş olsun ne diyim gene daa büyüğü olabilirdi...![]()
Bende alırken "mart" ayı itibari ile tüm dinamiklerde ESP standart denmişti ama nisanda aldım ESP falan yok![]()
Fatih geçmiş olsun, önemli bir tehlike atlatmışsın...
Aşırı çılgın araç kullanma maceram (Kötü bir örnek ama) çok iyi araba kullandığını iddia eden, altındaki araca çok güvenen (BMW 3.20ia), sürekli makas atıp, sıkıştırıp yol vermeyenlere racon atan bir arkadaşımın beyin parçalarını aracının arka camından topladığım gün bitmiştir. Bende hala yerine göre makas atarım, yüksek sesle müzik dinlerim, hızlı giderim ama asla abartmam.
Aradaşlar bir de Trafik magandaları ile sakın uğraşmayın. Allah' ından bul deyip bırakın.Pazar günü akşamı memleketten geldim. Otobanda malum pazar trafiği. Trafik 120 ile akıyor. Önüm full dolu. Aptalın teki arka tampona dayadı. sellektör üstüne sellektör. Önüm dolu zaten yol açık olsa basıcam gidiecem. Bende dörtlüleri yaktım ve camdan ne yapayım gibisine hareket yaptım. adamlar bi kızdılarki başladılar beni sıkıştırmaya... Arabada eşim çocuğum annem var. Öndeki arabada da babamlar gidiyor. Üzerime yatıyorlar, hareket yapıyorlar. Neyse kızıp önlerine geçtim ve sinyal yakarak duralım demek istedim. Baktım arabada üç kişiler. Ben tek. Durduk. İndiler başladılar küfür ede ede üzerime gelmeye. Yanımda silahım vardı. (malum köye gidiyoz deneme lazım) Çektim ve kurdum. O saniye kaçmaya başladılar. Eğer silahım olmasa idi, temiz bir dayak yiyecekdim. eğer sinirlerime hakim olamayıp adamları vursa idim hem katil olcak hayatım kayacaktı (Belki yırtardık ama) hemde trafik magandası 3 arkadaşı yolda katletti diye tüm gazetelere manşet olacaktım. O yüzden arkadaşlarım sakın sakın kimseye bulaşmayın...
Konu grande41 tarafından (16/08/2007 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.
Göksel Bey tam ibret hikayesi teşekkür ederim.
göksel bey cidden ibretlik bi hakiye... hepsi başta kendini delikanlı sayıyo (tek kişiye 3,4 yeri geldiinde 5 kişi olmanın nesi delikanlılıksa... ) daha sonra üzerinizde bi emanet varsa ya kaçışıyolar yada ortamı yumuşatmaya çalışıyolar... başta seni daıtırım dien adamın ben zaten kavgayı hiç sewmem dedii de başıma gelmiştir...
en temizi hiç uğraşmamak he deyip geçmek...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri