t jetle 215 zormu? benim düzde 210 rampa aşağı hafif eğimde kadran saat altı hizasına geliyo motoru iyi açıp doğru yağ kullanmak lazım.bi de ilk basmada kurumlarını atıyo sanırım ikinci yapıştırmada daha rahat çıkıyo.
Printable View
tjet le manisa - balıkesir düz yolda klima kapalı 2 kişi geçen yaz 220 yi gördük video çekicektim ama yanımdaki işyerinde çok samimi olmadığım biri olduğu için gerek duymadım tjet 210 zor basar diyenler lütfen deneyip yorum yapsınlar tjet başka bir dünya şu benzin fiyatları böyle olmasa ne işim olurdu multijetle ama işte ne yapıcaksın yinede memnunum mutlujetimin performansından
200 Km'yi görüyor diyelim araçlarımız. O hızda kaç dk. gidebilirsiniz ki ? Hiç güven vermiyor. Ben 140'a geldiğimde tedirgin bir şekilde ilerliyorum. Hız iyi bir şey değil. Bu araçlar 90-120 km arası gidebilecek düzeyde bir araç. Ötesi zarar.
kadran kesin sıkıntılı. 90lık linea 210kmde iken devir 5100 civarında hatta videosu
Fiat Linea 1.3 Multijet Top Speed - İzmir, TURKEY - YouTube
1,3mjet le en son 210 dahada gitmiyo
Hey maaşallah, süratlere bakın yahu :)
Arkadaş yazılımlı 90 lık aracıma 190 gösterene kadar göbeğim çatlıyor benim (eğim yok 17" jantlarla) 75 likle 210-220 görenler var...:shocking:
Birkaç gün sonra gazete ve televizyonda Antalyada yanan bi punto görürseniz kesin benimkidir :) bu gidişle arabayı yakar karşısına geçer bide sigara yakarım...:D
Hop Basmışım 230 Aminoasid'i Taş Gibiyim :) Falan Filan Inter Milan Başkan :)
Falanı filanı olmayan 90 lık puntolar için inanacağım max hız 200 dür. benim ayağım da yetişiyor kökleyebiliyorum :D yoksa fark ayakta mı
Bursa Çevreyolunda çekmiştim arabayı ilk aldığımız zamanlar 75 hp max düzlükte 175-180 gidiyor , orjinal 75 lik ile 200-210 bastım diye iddaa edenler %200 yokuş iniyordur :) Punto Evo 1.3(75) Multijet 180 kmh - YouTube
ya kimse kusura bakmasında nedir bu hız takıntısı birisi diyorki 220 bastım diğeri diyor 210 u zorladım arkadaşlar her gün bir kaza haberi okuyoruz unutmayın ki bir milin üzerinde gidiyoruz Allah korusun hangi araç olursa olsun 120 nin üzerinde kurtulma şansımız nerdeyse sıfır şu aşağıdaki videodaki 190 la çarpın focus un durumuna bakında ondan sonra 200 lere çıkarken bir daha düşünün derim
Crash Test Ford Focus 120 mph (190 km/h) - YouTube
Arkadaşlar.. kadranım arızalı değil.. imzadaki resme tıkladığınız resim büyümüyor mu? o resim küçükken bile devir 4000 olduğu görünüyor. ve kadran da 220 üzerinde.. dediğim gibi elimde video da var onuda sizinle paylaşacağım burada. ayrıca yol izmir-aydın otoyolu idi. lastiklerim eagle f1 195/55/15 ti ve 5cm'lik yay vardı... Aracım yazılımlı değildi....Sadece bakımlıydı. 5000 km de bir hava filtresi değiştirdiğim gibi her 10.000 km.bakım sonrası MOLYKOTE A koyardım motoruma.dediğim gibi sadece bakımlı..
İsterseniz motora NOS basın bir aracın mekanik olarak yürüyeninde yani sanzumanında falan modifikasyon yapmazsanız aracınız isterse 75 hp olsun isterse 175 aynı motor aynı sanzuman aynı devirde göreceği süratler aynıdır. Yani herkes 4000 devirde cok daha az surat görüyorsa ya sizin kadranınız arızalıdır ya da sanzumanınız orjinal değildir. 2x2=4 gibi bişeydir bu değişmez. hee siz benim sanzumanın orjinal ama ben 4000devirde 220 yapıyorum kadranımda arızalı değil diyosanız kendinizi kandırıyosunuz demektir. O surati yaparken aynı zamanda bir navigasyon cihazında da kontrol edersiniz yanıldıgınızı gorursunuz ve eger mumkunse tekrardan video cekin ancak videoda navigasyon cihazıda gözüksün lütfen
Videodaki aracınız sanırım 5. Viteste ;) O yüzden 5000 devirde 210 görmüşsünüz.
Ama bahsi geçen arkadaş 6. viteste son hızını görmüş olmalı, yani o noktada bir problem yok.
Ama normalde 90BG 6 ileri puntolarımız, 4000rpm'de 200 hız görmesi lazımken, 220 görmüş, bu da demek oluyor ki şu 3 şeyden biri olmuş:
Ya devir saatinde sorun var. (Hız doğru ise)
Ya da hız saatinde bir problem var. (Devir doğru ise)
Ya da dediğim gibi şanzımanı farklı. (Hem devir hem hız doğru ise.)
Başka bir ihtimali yok.
neden bu kadar uzatıyorsun ki ? adam bastım dediyse basmıştır koca adamın yalan söyleyecek hali yok basit bir hız için 220 bassa bize ne 260 bassa ne olacak madalyamı vericekler ? 100-120 arası bana yeterlidir dahası bence gereksiz milin üzerinde gidiyoruz 120 den sonra volvo bile ne hale geliyor ki altımızdaki araç ekonomi için yapılmış b sınıfı bir araç.bide arkadaşa videoya çekerken navide gözüksün demişsin adam çekerken Allah korusun kaza yapsa sonra vicdan azabı duymaz mısın ?
Uygun yol şartlarında 220'yi rahat göreceğini düşünüyorum ben de zaten.
Ama dediğim gibi, devir hız ilişkisi sabittir, şanzıman aynı olduğu sürece tüm 90BG 6ileri araçlarda aynıdır. ;)
Yani demem o ki...
Hız doğruysa, devir göstergesinde.
Devir doğruysa da, hız göstergesinde bir problem var demektir.
Arkadaşlar için video aşağıda..Eşim çekmişti.idare edin stabil olmasada:)
Ayrıca yok kadran bozuk yok navigasyonla ölç vs. diyen arkadaşlar şahin doğan bradway kullanmıyoruz ki kadran hatalı olsun.. Bugüne kadar bu forumda kadranım bozuk,hatalı diyen kaç kişiye rastladınız??km saati 180'e çıkana kadar kadran doğru ölçüyor.200 geçince hatalı:) bana inanmayan da varsın inanmasın çok sorun değil..
Yalan söyleyecek yaşı çoktan geçtim...
https://www.youtube.com/watch?v=qDCzJ_NaR4c