Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Virajlarda çok savruluyorum?

Burak Sağdıçlı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Gonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 YCA 63
    Edilen teşekkür: 6

Standart Virajlarda çok savruluyorum?

Aracımla en hafif viraja hızlı girdiğimde çok savruluyorum. Dün bir fiat marea ile yarışıyoduk yolda hafif bir viraj vardı keskin değil girdim viraja az daha takla atıyodu araç frenlemek zorunda kaldım adam yanımdan vınnn diye uçtu gitti. Acaba sorun benim araçtamı? Sadece burda değil hafif bir virajda bile araç savrulcak gibi giriyor güven vermiyor bana. Geçen günde kavşakta kavşağa yavaş bir hızla girdim tekrar dönüp geldiğim yere gitcektim aracın bildiğiniz arkası kaydı.

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Aracınızda esp varmı?

Eray Şendil
    fiery_hunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    Y O K !
    Edilen teşekkür: 339

esp yoksa benim gibi yap 5 lik yay 17 jant 215 taban lastik
    ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı fiery_hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1000

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

lastiklerinizin tutnma özelliğinden tutunda hava basıncına ve amortisörlerinizin durumuna kadar bir çeok etkenden kaynaklanabilir bu durum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

tolga tolga
    BeCkS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

Alıntı fiery_hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1
    Servetimi Karıncalar Taşısın, Onurumu Gemiler Kaldıramaz....

Burak Sağdıçlı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Gonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 YCA 63

esp varmı yokmu bilmiyorum nasıl anlarım? birde dediğim gibi bizim araçlar çok hafif diyemi böyle uçuyor ve 215 lastikte sürtme yapmazmı ?

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

ben kadama göre sert giriyorum virajlara 120 ile döndüğüm yerler oldu banamısın demedi sanırım lastiklerim iyi

Eray Şendil
    fiery_hunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    Y O K !
    Edilen teşekkür: 339

10 ay kullandım hiçde sürtme yapmadı
    ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum

Burak Sağdıçlı
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 YCA 63

Benim aracın lastikleri yönlü düz değil ondanmı iyi tutmuyo acaba birde ne marka yay kullandınız 5 lik ?

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Yay ve geniş taban lastik kullanın probleminiz çözülücektir

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

Koray Nalbant
    Punt∞ Evo.. EvoKoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 EV 0..
    Edilen teşekkür: 368

lastik havalarınızı kontrol edin ön 32 arka 30 olsun

-ESP nasıl anlaşılır ?
    Radyonun üstündeki tuşlarda ASR yazısı varsa ESP de vardır. 95 lik dualogic lerde standart bu özellik sizdede vardır
    2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic

Burak Sağdıçlı
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 YCA 63

ASR var ESP de var o zaman. Birde lastiklerim 205/45/17 ölçülerinde bu ölçüler incemi yani ?

Günkut KAYA
    Av.Efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    48 AV 434
    Edilen teşekkür: 46

Kardeşim, arabanın lastikleri ebat olarak çok ideal. Hatta 16 bile daha iyi. Ancak savrulma konusunda maalesef hata sende gibi görünüyor. Ben yeni BMW 3.20d aldım. Grande Puntomu sattım. Ama itiraf etmeliyim ki girdiğim virajlarda punto bir başka güven veriyordu ve yüksek hızlarda da puntonun tadı bir başkaydı. Yani demek istediğim şu ki: Grande Punto sınıfında mükemmel yol tutuşa sahip araçlardan birisi. Senin buradaki sıkıntın, arabayı viraja girerken eskilerin tabiri ile yatırman gerekli, yani doğru açı ile viraja girmeyi adet edinmelisin. Sonra şu da olabilir: Lastiklerin ideal şişkinlikte değildir. Veya lastiklerin bence 16 inç'i geçmemeli herşeyin azı zarar olduğu gibi( örneğin 13-14 inç) çoğu da zararlıdır (örneğin 17-18-19 inç) bence. Tabii grande puntolar için. Son şık olarak da esp'ne mutlaka baktır, hatalı esp sisteminden de kaynaklanabilir seniğn dediğin bu sorun. Çünkü düşünsene, benim GP'mde ESP dahi yoktu ve mıh gibi yola tutunuyordu, ama sende bir de ekolarak ESP var ama çok kolay savruluyor diyorsun. Demekki, ESP sistemi hatalı çalışıyor olabilir. Sen şimdi servise git bu şikayetini söyle ama oradakiler saçma sapan test sürüşü yapıp bişey yok derler bence. Sorunun konusunda diretmelisin ve gerekirse bir otomobil bilirkişisi ile aracının hatalı olduğunu tespit ettirebilirsin. Daha sonra da HUKUKİ GİZLİ AYIP dolayısı ile aracını aldığın yere iade edip hatasız olan bir yenisi ile değiştirmeyi deneyebilirsin. Umarım aracın garanti süresi içerisindedir. Biraz zorlu ve can sıkıcı bir durum ama kararlı olursan çözemeyeceğin bişey değil. Şunu bil ki, GP'ler eş sınıflı araçların arasında en iyi yol tutanıdır. Böyle bir sorun yaşıyorsan, ya senin sürücülüğünde ya da araçta bir hata var. Tüm samimiyetimle ve yardımcı olması dileğimle bunları söyleyebilirim kardeşim. Umarım sıkıntın çözülür
    BMW 3.20d premium 184 HP

Burak Sağdıçlı
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 YCA 63

Evet ESP de sorun olur dediğiniz gibi. Çünkü normalde ASR var araçta ASR de aracın patinaj yapmaması lazım ancak ASR olduğu halde patinaja giriyo bazen araç tak diye ses geliyo biryerden bu nedir ?

Günkut KAYA
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    48 AV 434

Alıntı Gonzales Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet ESP de sorun olur dediğiniz gibi. Çünkü normalde ASR var araçta ASR de aracın patinaj yapmaması lazım ancak ASR olduğu halde patinaja giriyo bazen araç tak diye ses geliyo biryerden bu nedir ?
    Dostum, sen bu şikayetlerini gidip servise bildir ama mutlaka ve mutlaka servis - şikayet kaydı açtır. Sisteminde bir hata var olduğu açık. eğer bişey yapmazlarsa, yapacağın şu: Dediğin gibi ASR patinaj önleyicidir. Sen servisteki hasar kaydını gösteren o kağıdı alıcaksın, Sulh Hukuk Mahkemesi'nden bilirkişi incelemesi isticeksin. Otomobil bilirkişisi gelip senin aracını test edicek. ASR'nin ve ESP'nin ayarsızlığını ve hatalarını tespit edip rapor edecek. Sen de bu raporu FIAT'a teblğ ettireceksin ve bir noter ihtarnamesi ile ayıplı malın düzgünüyle değiştirilmesini aksi halde dava açacağını ihtar edeceksin. Kolay gelsin, hukuki yardım alman daha iyi olcaktır bulunduğun şehirde... İstanbulda isen bu konuda uzman avukat arkadaşım var, çok yardımcı olacaktır. Saygılarımla
    BMW 3.20d premium 184 HP

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

yönlü lastik olduğunu belirtmişsin aracında
    bence sorun lastiklerinde başka yerde arama

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

engin kavraloğlu
    ...Makinist... segin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 DA 2407
    Edilen teşekkür: 344

bende esp asr olmadığı halde lastikler 185-15-65 olmasına rağmen virajlara ortalamanın üzerinde hızlarda giriyorum savrulmuyor..
    1.3 DYNMC 5K. METALİK BEYAZ AS.KT. - Hİ-Fİ - SKY-DOME - FR.KT. ABARTH I SPOİLER

Günkut KAYA
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    48 AV 434

Alıntı segin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende esp asr olmadığı halde lastikler 185-15-65 olmasına rağmen virajlara ortalamanın üzerinde hızlarda giriyorum savrulmuyor..
    Aynen ben de öyleydim... Şimdi BMW 3.20d'm var daha yüksek limitlerde giriyorum Yine de grande ile daha rahat ve korkusuzdum. Sanırım yeni arabaya alışamadım diyedir ?
    BMW 3.20d premium 184 HP

Burak Sağdıçlı
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 YCA 63

Alıntı Av.Efe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen ben de öyleydim... Şimdi BMW 3.20d'm var daha yüksek limitlerde giriyorum Yine de grande ile daha rahat ve korkusuzdum. Sanırım yeni arabaya alışamadım diyedir ?
    3.20d ile puntonun aynı şekilde viraja girmesi imkansız bence sizden kaynaklanıyor psikolojik diycem ama psikolojik olarak insan bmw ile daha rahat girer viraja

benim araçta ise umarım sorun yoktur servise gideyim bir bakalım ama adamlar nasıl test yapcakki hızlımı gircekler viraja ? ya takla atarlarsa benim araçla

Sayfa 1/3 123 SonSon