Kardeşim, arabanın lastikleri ebat olarak çok ideal. Hatta 16 bile daha iyi. Ancak savrulma konusunda maalesef hata sende gibi görünüyor. Ben yeni BMW 3.20d aldım. Grande Puntomu sattım. Ama itiraf etmeliyim ki girdiğim virajlarda punto bir başka güven veriyordu ve yüksek hızlarda da puntonun tadı bir başkaydı. Yani demek istediğim şu ki: Grande Punto sınıfında mükemmel yol tutuşa sahip araçlardan birisi. Senin buradaki sıkıntın, arabayı viraja girerken eskilerin tabiri ile yatırman gerekli, yani doğru açı ile viraja girmeyi adet edinmelisin. Sonra şu da olabilir: Lastiklerin ideal şişkinlikte değildir. Veya lastiklerin bence 16 inç'i geçmemeli herşeyin azı zarar olduğu gibi( örneğin 13-14 inç) çoğu da zararlıdır (örneğin 17-18-19 inç) bence. Tabii grande puntolar için. Son şık olarak da esp'ne mutlaka baktır, hatalı esp sisteminden de kaynaklanabilir seniğn dediğin bu sorun. Çünkü düşünsene, benim GP'mde ESP dahi yoktu ve mıh gibi yola tutunuyordu, ama sende bir de ekolarak ESP var ama çok kolay savruluyor diyorsun. Demekki, ESP sistemi hatalı çalışıyor olabilir. Sen şimdi servise git bu şikayetini söyle ama oradakiler saçma sapan test sürüşü yapıp bişey yok derler bence. Sorunun konusunda diretmelisin ve gerekirse bir otomobil bilirkişisi ile aracının hatalı olduğunu tespit ettirebilirsin. Daha sonra da HUKUKİ GİZLİ AYIP dolayısı ile aracını aldığın yere iade edip hatasız olan bir yenisi ile değiştirmeyi deneyebilirsin. Umarım aracın garanti süresi içerisindedir. Biraz zorlu ve can sıkıcı bir durum ama kararlı olursan çözemeyeceğin bişey değil. Şunu bil ki, GP'ler eş sınıflı araçların arasında en iyi yol tutanıdır. Böyle bir sorun yaşıyorsan, ya senin sürücülüğünde ya da araçta bir hata var. Tüm samimiyetimle ve yardımcı olması dileğimle bunları söyleyebilirim kardeşim. Umarım sıkıntın çözülür