orçun kardeşim hayırlısı olsun kazasız belasız cezasız güle güle kullanın
hillholder bildiğim kadarıyla sensörler aracılığıyla çalışan bir sistem. eğimli yolda belirli bir açıyı algıladığı zaman çalışıyor sistem. geriye kaydırmamak için iki saniyeye yakın fren yaptığı için zaten çok az bir eğimde bile çalışsa iyi olmazdı diye düşünüyorum. yeni puntonuzu tanıdıkça bu özelliğinde keyfini çıkartacağınıza eminim.
tam otomatik vitesler düz yolda gaza basmasanız bile kavrama olarak bilinen şekilde işlediği için ilerler. bu yüzden yakıt tüketimleride fazla olur. fiat ın dualogic olarak isimlendirdiği yarı otamatik viteslerde gaza basmadığınız sürece ilerleyemezsiniz bu durum elbette yakıt tüketimini azaltan bir durumdur.
dualogic kulllanım kitabı ve buradan öğrediğim bilgiler ışığında trafikte özellikle uzun süreli beklemelerde vitesi boşa almanız şanzıman ısınmasını engellediği gibi ömrünüde uzatacaktır. birde park ettikten sonra sanırım kayma yapmaması için boşta bırakmanız tavsiye edilmiyor. zaten kontağı kapattığınız zaman sesli bir uyarı sinyaliyle karşılaşıyorsunuz ekranda vites göstergeside uyarıya görsel bir boyut katıyor.
Yer imleri