kubilay bey devletin vergi iştahı ve yolacak kazlar çoğalmış mantığıyla ve haberde yazan DİZELe vergi ifadesini dikkate almış, haklı olarak.
arda bey ve engin bey ise mantığın, teknolojinin, adeletin gereği olarak son model ve euro5 dizellere vergi yükünün arttırımının yanlış olacağını belirtiyor.
fikirler birbirine muhalif değil bence, fikirlere sebep olan duygular farklı. kubilay bey karamsar, engin ve arda bey ise biraz iyimser, biraz umutlu.
hayırlısı olsun, iyi olan kazansın :p
eyvallah hocam guzel yorum hakıkaten tebrıklerama bıraz daha dıkkat edın bence
kacırdıgınız yerler var
ekleyim dedim bu arada malum objektif davranıyoruz verılere bakarsanız dizel motor benzinliye göre daha az karbon salıyor olabılır fakat cok bilinmeyen bir gerçek var dizel motorlar benzinliye göre daha çok NOx gazı salınımı yapıyor!!
Dizelde, benzinli araçlara göre NOx farkı 24 kat fazla. Yani Dizel bir araç benzinli bir araca göre insan sağlığı açısından 24 kat daha zararlı madde yayıyor.
not: nox gazı:ınsan saglıgına oldukca zararlı!! co2 ise cevre saglıgı ıle alakalı![]()
engin bey neyi kaçırdığımı çok merak ettim. zira yazım ek bilgi içermiyordu ki, sadece kendimce tespit-çıkarsama yaptım sizin yazılarınızdan. yanlış-doğru demedim.
nox dediğiniz şey ise eksik olan, onu bilmiyordum öğrenmiş oldum sağolun. dizel-benzin arasındaki çevrecilik sorunsalını biraz anladım. dizel in atığı daha çoktur derlerdi ama CO2 verileri benzinliden düşük verilirdi. nasıl oluyor da dizel benzinliden daha zararlı anlamazdım. şimdi öğrendim teşekkür ederim.
Engin bey kelime aynen şu : Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı.![]()
SİZ BU KELİMEDEN NE ANLADINIZ BUNUN CEVABINI YAZINIZ.Burada kaz biraz dizel sahipleri olmuyor mu?
valla kubılay bey sızdekı bu benzın fanatıklıgı ve dızel dusmanlıgını anlayamadım bos muhalıf olmuyorum farkındaysanız..ben aynı zamanda dızel aracların fazlaca ınsan saglıgına zararlı maddelerıde yazıyorum ve yazımı ıncelersenız SIZIN DEDIGINIZDE DOGRU burası turkıye bellı olmaz dedım bundan sonra sızın konularınıza yoru yapmam bos konusuyorsam olur bıter
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri