Alıntı engincantan33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eyvallah hocam guzel yorum hakıkaten tebrıkler ama bıraz daha dıkkat edın bence kacırdıgınız yerler var

ekleyim dedim bu arada malum objektif davranıyoruz verılere bakarsanız dizel motor benzinliye göre daha az karbon salıyor olabılır fakat cok bilinmeyen bir gerçek var dizel motorlar benzinliye göre daha çok NOx gazı salınımı yapıyor!!
Dizelde, benzinli araçlara göre NOx farkı 24 kat fazla. Yani Dizel bir araç benzinli bir araca göre insan sağlığı açısından 24 kat daha zararlı madde yayıyor.

not: nox gazı:ınsan saglıgına oldukca zararlı!! co2 ise cevre saglıgı ıle alakalı
engin bey neyi kaçırdığımı çok merak ettim. zira yazım ek bilgi içermiyordu ki, sadece kendimce tespit-çıkarsama yaptım sizin yazılarınızdan. yanlış-doğru demedim.
nox dediğiniz şey ise eksik olan, onu bilmiyordum öğrenmiş oldum sağolun. dizel-benzin arasındaki çevrecilik sorunsalını biraz anladım. dizel in atığı daha çoktur derlerdi ama CO2 verileri benzinliden düşük verilirdi. nasıl oluyor da dizel benzinliden daha zararlı anlamazdım. şimdi öğrendim teşekkür ederim.