Sayfa 2/8 İlkİlk 123456 ... SonSon
142 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Dizelin vergisi artacak!

Kubilay Kubilay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. puntor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    37 SF 777
    Edilen teşekkür: 88

DİZELİN VERGİSİ ARTACAK

Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.

Arkadaşlar burada emisyondan bahsetmiş mi hiç. Adam vergiyi dizelden çok alacam demiş.... Benzinli araç kullanan arkadaşlar rahat olun..... İnanmayan linke baksın Buyruunnn.....!

Otomobillere Yeni Vergi Düzenlemesi Geliyor - Doviz.com

Adam dizel vergisini artıracam diye başlık atmış yahu Lütfen dikkatli okuyalım.....

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

Bence dizel benzin değilde modelleri tamtersi yapabilirler. mesela 2001 in vergisi 2012 den nasıl düşük tam tersi olacak sonuçta 2001 araç havayı daha çok kirletir daha geri teknoloji vs vs. 2012 araç 60 tl ise 2001 840tl falan

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

Alıntı motor delisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektrikli araba çıkmasın sakın türkiyeye gelmesin bu sefer elektriğe vergi geçirir bu devlet sonra karanlıkta kalırız

elektrikli fluenceler bayiilerde
    Keyif BMW'Dir...

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

vatandaş aman ucuz birşey kullanmasın vurun hemen tepesine..

ismail x-ray
    x-ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çankırı
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 49

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vatandaş aman ucuz birşey kullanmasın vurun hemen tepesine..
    ne ironik...!!!
    ucuz dediğiniz yakıtın litresi 4 tl oldu. 45lt lik depo 180 tl ye doluyor. sizi eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın. ucuz diyebildiğimiz yakıt bile fahiş fiyat aslında. ama öyle bi hale geldik ki "ucuz" diyoruz bu fahiş fiyata,
    çok ironik...!!!

Burak Kuşcu
    MyMoleskine shams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 BB 618
    Edilen teşekkür: 39

vay arkadaş inadına yapar gibi. her gün başka bir başlık görüyorum.

Bakalım nereye kadar sabredicez... Çünkü hükümet bilmelidir ki onlara en büyük cezayı kendi sempatizanları sandıkta verir. İpin ucunu kaçırmamaları dileğiyle. Benden söylemesi.

ERGİN ÜNSALAN
    karargah26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 30

Allah bu adamları bildiği gibi yapsın nerden nasıl halktan para kopartacaz diye bakıyorlar.

KEREM KANBUR
    legendarylaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

elektrikli araçları özendircekmiş sanki onun elektriğini siz satmıyacksınız.desenize delikanlı gibi dönmüyor ekonomi elimzde patladı diye.

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

öyle demeyin arkadaşlar her 2kişiden biri memnun bu ülkede yaşamaktan bu şartlar altında. yaşamak denirse tabi.

mevlüt ....
    fortune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 47

Yaw arkadaş bu hükümetin hiçmi dini imanı yok.İnsan kulundan utanmıyorsa Allah'tandamı utanmaz ya.Benzine zam ona zam buna zam.Yok ötv si yok kdv si inanın bunlar utanmasa aldığımız nefesten biler vergi alacaklar.Zoruma gidiyor arkadaş ya.
    Puntolojik

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

Bence bunlar iyi günlerimiz... Daha kötüsü de gelecek diye düşünüyorum.

Ahmet Demir
    thekafkef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 30

Dünyanın en küçük motor hacimli araçlarını kullandırtıyorlar mazot ve benzin fiyatları yüzünden şimdi birde vergilere zam yaparlarsa bisiklete falan binmek lazım....
    Ford Focus 182 Ps Ecoboost

mevlüt ....
    fortune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 47

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bunlar iyi günlerimiz... Daha kötüsü de gelecek diye düşünüyorum.
    Emin ol gelecek bize müztehak çünkü bunlara oy verenlerede bunlarada hakkımı helal etmiyorum.
    Puntolojik

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

Alıntı puntor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DİZELİN VERGİSİ ARTACAK

Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.

Arkadaşlar burada emisyondan bahsetmiş mi hiç. Adam vergiyi dizelden çok alacam demiş.... Benzinli araç kullanan arkadaşlar rahat olun..... İnanmayan linke baksın Buyruunnn.....!

Otomobillere Yeni Vergi Düzenlemesi Geliyor - Doviz.com

Adam dizel vergisini artıracam diye başlık atmış yahu Lütfen dikkatli okuyalım.....

Yeni yapılacak düzenlemeye göre çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulanacak.

hocam dıkkat edersenız burada yazdıgı cumleler ıle emısyon degerını ısaret edıyor...

Bakan Yıldız’ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: “Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD’ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek.”

24 AY İÇİNDE DEVREDE

Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, “İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi: “Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.

burdada aynı degerlerden yanı cevreyı az kırletenden daha az vergı alınacak denıyor..kı AVRUPA'DA sıstem boyle yuruyor...

DİZELİN VERGİSİ ARTACAK

son paragraftada sızın dedıgınız cumleler yer alıyo...buda olabılır ama yukarı tarafıda baz alınca yanı emısyon degerlerını cıkmaza gırmıs gıbı...acıkcası ben ısın ıcınden cıkamadım..gercı burası TURKIYE hersey olur

ben ıyı okudum ve bunu anladım...

Kubilay Kubilay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. puntor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    37 SF 777
    Edilen teşekkür: 88

Alıntı engincantan33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni yapılacak düzenlemeye göre çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulanacak.

hocam dıkkat edersenız burada yazdıgı cumleler ıle emısyon degerını ısaret edıyor...

Bakan Yıldız’ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: “Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD’ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek.”

24 AY İÇİNDE DEVREDE

Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, “İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi: “Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.

burdada aynı degerlerden yanı cevreyı az kırletenden daha az vergı alınacak denıyor..kı AVRUPA'DA sıstem boyle yuruyor...

DİZELİN VERGİSİ ARTACAK

son paragraftada sızın dedıgınız cumleler yer alıyo...buda olabılır ama yukarı tarafıda baz alınca yanı emısyon degerlerını cıkmaza gırmıs gıbı...acıkcası ben ısın ıcınden cıkamadım..gercı burası TURKIYE hersey olur

ben ıyı okudum ve bunu anladım...
    Konuyu yine anlamamış görünüyosunuz Engin bey kardeşim linke tıklarmısın... KOCAMAN PUNTOLARLA DİZELİN VERGİSİ ARTACAK yazıyor mu?? Yazmıyor mu??? Neden kabullenmek istemiyorsunuz. Adamlar emisyondan artırmassa başka bişey bulacak demek bu. Kafaya koymuş adam Dizelin vergisini artıracam diyor. Yani bi anlamda benzinli araçla dizeli dengeleyecek. Şunu ifade ediyor halk dili : Senın cebindende aynı parayı alacam; kubilayın cebindende aynı parayı alacam..... Maalesef durum bu ÜZGÜNÜM

Engin Tan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65

Konuyu yine anlamamış görünüyosunuz Engin bey kardeşim linke tıklarmısın... KOCAMAN PUNTOLARLA DİZELİN VERGİSİ ARTACAK yazıyor mu?? Yazmıyor mu??? Neden kabullenmek istemiyorsunuz. Adamlar emisyondan artırmassa başka bişey bulacak demek bu. Kafaya koymuş adam Dizelin vergisini artıracam diyor. Yani bi anlamda benzinli araçla dizeli dengeleyecek. Şunu ifade ediyor halk dili : Senın cebindende aynı parayı alacam; kubilayın cebindende aynı parayı alacam..... Maalesef durum bu ÜZGÜNÜM
    ben bırdaha okumayım cunku bence sız okuyamıyorsunuz salt cumleyı soyluyorsunuz ama farkındaysanız ben genel paragrafı ozetlıyorum sıze tarafsız sekılde... sız haklı olun ben cekıleyım ıyı aksamlar dıleyım
    Konu engincantan33 tarafından (22/03/2012 Saat 00:52 ) değiştirilmiştir.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Dizel denince buna kamyon, kamyonet, kırsal motorin, eurodizel gibi birçok kavram girmekte.Sonuçta euro5 turbo dizellerin emisyonu oldukça düşük ancak örneğin 80 model dizel bir aracın emisyon oranı çok yüksek.Bu ayrıma göre vergilendirme yapılacaktır.Sonuçta bizlerin korkması gereken birşey olacağını düşünmüyorum.Zaten Fiatımız Avrupada senelerdir düşük emisyon ödüllerini toplamakta

Engin Tan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizel denince buna kamyon, kamyonet, kırsal motorin, eurodizel gibi birçok kavram girmekte.Sonuçta euro5 turbo dizellerin emisyonu oldukça düşük ancak örneğin 80 model dizel bir aracın emisyon oranı çok yüksek.Bu ayrıma göre vergilendirme yapılacaktır.Sonuçta bizlerin korkması gereken birşey olacağını düşünmüyorum.Zaten Fiatımız Avrupada senelerdir düşük emisyon ödüllerini toplamakta
    bende bundan bahsetmeye calısıyorm

ismail x-ray
    x-ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çankırı
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 49

KOCAMAN PUNTOLARLA DİZELİN VERGİSİ ARTACAK yazıyor mu?? Yazmıyor mu??? Neden kabullenmek istemiyorsunuz. Adamlar emisyondan artırmassa başka bişey bulacak demek bu. Kafaya koymuş adam Dizelin vergisini artıracam diyor. Yani bi anlamda benzinli araçla dizeli dengeleyecek. Şunu ifade ediyor halk dili : Senın cebindende aynı parayı alacam; kubilayın cebindende aynı parayı alacam..... Maalesef durum bu ÜZGÜNÜM
    ben bırdaha okumayım cunku bence sız okuyamıyorsunuz salt cumleyı soyluyorsunuz ama farkındaysanız ben genel paragrafı ozetlıyorum sıze tarafsız sekılde... sız haklı olun ben cekıleyım ıyı aksamlar dıleyım
    Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bundan bahsetmeye calısıyorm
    kubilay bey devletin vergi iştahı ve yolacak kazlar çoğalmış mantığıyla ve haberde yazan DİZELe vergi ifadesini dikkate almış, haklı olarak.
    arda bey ve engin bey ise mantığın, teknolojinin, adeletin gereği olarak son model ve euro5 dizellere vergi yükünün arttırımının yanlış olacağını belirtiyor.
    fikirler birbirine muhalif değil bence, fikirlere sebep olan duygular farklı. kubilay bey karamsar, engin ve arda bey ise biraz iyimser, biraz umutlu.
    hayırlısı olsun, iyi olan kazansın :p

Can Aşan
    can-asan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 314

dizel az yakıyor diye vergiden binidiriyorlar ki eşitlik sağlansın

Sayfa 2/8 İlkİlk 123456 ... SonSon