erdi bey lpg de silkeleme lpg-motor uyumu yada yapan usta işçiliği kaynaklı değilmi?sonuçta araç haatsı değil
Tavan lekeleri kendi kendine zamnla mi oluştu yoksa temizleme ürünlerinin tepkimesi mi ?
yanliş anlamayın bilgi almak için soruyorum
22-egzotik kırmızıların plastik aksamlarının pembeleşmesi...
10- Kapı Ayarları Sorunu ( ön kapılar çok sert kapanıyor arka kapılar güzel )
13- Dualogic şanzıman sorunu ( 1-2 kez vitesle sorun yaşadım şuan çokşükür yok )
15- Yüksek Hızda İçeri Rüzgar Alma Sorunu ( 120 km den sonra içeri alıyor )
daha sonra hepsinin çözümünü ilk mesajda toplarız
Bende donatayım Halil İbrahim sofrasını :)
3,5,7,8,12,14,15 nolu sorunları yaşıyorum. 7 nolu sorunum Fırat oto da düzeltildi.
vites geçmiyordu servise goturmedim düzeldi şimdi sıkıntı yok geçen gun haliç köprüsünde vitesim 3de takıldı 4 e geçmedi 2 yede inmedi devir 2k oldu geçmedi 5 oldu geçmedi 6 yaptım geçmedi motor boğuldu fren sıktım 2 ye düşmedi sonra manuele aldım 5 e attım fırladım bidaha yaşamadım sorun ama ben bunu yapmadan önce 165km hız yaptım araç silkelendi sanırım :D
berk boşu boşuna uğraşmişsin vites oto moddayken manuel olark vites yükselt 5.vitese geldikten sonra düzeliyor :)
bende de oldu 1-2 kez araç sollarken dip gaz yaptiğin zamn araç vites yükseltmiyor(devir sağlamak için)
bazen gazı bıraktiğinda düzeliyor nadirende düzelmiyor dediğimi yaparsan sorun kalmaz
yok öyle değil işte abi takıldı vites gazı kökleyince 5 den 3 e atar falan ya bu 3 de takıldı işte araba durma seviyesinde 3. vitesteydi gazı kökledim redlıne girdi araba nerdeyse daha gidicek devir bulamadı ama gene geçmedi :) bu arada fire gitmiyo diyorlar aveo ve c3 ü rahatlıkla yedim eco açıkken aveo arkadaşımda var 1.4 oda kalkış yaptık yedim motr 8v değilde 16v olup bağırmasa süper olcak gidiyo yani araç :) aveo ya bindim hergün biniyorum hemen hemen 16v 1.4 85hp 120 deyken motor bağırmıyor mesela 140 yaptıktan sonra oda bağırmaya başlıyor arada pekte fark yok 85hp olmasına rağmen araç tıkanıyor 4 vites tam otomatik oda
evet lpg sonradan montaj, arac hatasi olarak gormemek lazim, sadece bu konuyla ilgili forumda cok sikinti yasayan oldugu icin soyledim. tavan lekeleri 2006'da ilk aldigimda vardi, sonradan degil.
ali can; ilave olarak ozellikle kirmizi araclarda plastik aksamlarda (tampon, kapi kollari vb.) renk solmasini da ekleyebilirsin. bu da forumda karsilasilan sorunlardan biri.
Erdi bey tavan lekeri bende de var ben hiç farketmemişim aldıgımda.farkettim servise götürdüm değişecek garantiden dendi İtalyadan geliyormuş bekliyorum. siz farkettiğinizi söylemişsiniz değiştirdiniz garantiden dimi?. ustalar orijinal dedi.ki sıfır arabaya ne ise onun aynısı gelecek dendi bana..doğru mudur bu?Alıntı:
erdiyilmaz Nickli Üyeden Alıntı
uzun süredir foruma giremiyorum. herkese tekrar mrb.
1,3 m jet dynamic 75 bg arabaya bir yıl bindim + lar ve - ler aşağıda sıralı
-kapı gergi kollarından gelen gıcırtısı
-yakıt deposundaki ses
-kalorifer gıcırtısı
-dış dikiz aynasında titreme
-hoparlör sesi
-tavan lekesi
-klimada uğultu
-arka kapı kollarının sertliği
-arabayı alırken 10000 km de bir 120 lira bakım masrafı dendi(ilk 10000 de 180 ikinci 10000 de 400 küsür(balata değişimi olmadığı halde)
-ve benim için en önemlisi görüş açısı çok kötü(bunu şimdiki aracıma bindikten sonra daha iyi anladım)
+yakıt cimrisi
+donanım emsallerine göre daha iyi
+direksiyon yok gibi bişey hissetmiyorsunuz(araba kendi kendne gidiyor sanki)
+rampada roket gibi
başkada artı yok.
arabayı alırken corsa 1,3 dizel 36000, 1,4 fiesta dizel 34500, 1,4 clio dizel hb, evo 32250 idi(satış fiyat 33,750 iken) ben tercihimi evodan yana yaptım.
şu anda hangisini alırsın deseniz. bu seçenekler içinden kesinlikle corsa(çinki 12 yaşında bir araba olmasına rağmen beklentimin çok üzerinde bir araba ve yeni modelini kesinlikle önce test edip almak isterim.çünkü evo daki eksiğim arabayı test etmeden aldım ve kesinlikle önerim test sürüşü yapmadan araba almayın.
neden sattım peki ? sıkıntılarla alakası yok. arabamı sevmiştim aslında. özel bir takım planlar ve hazırda nakit ihtiyacım vardı. önemli olan sıkıntı benim için kalorider borularından gelen gıcırtı idi onuda 5. keresinde ancak halledebilmişlerdi.
aklıma gelen iyi ya da kötü yanları fırsat bulursam eklerim
saygılar
Bunların hiç biri sorun değil zamanla her araçta ufak tefek sorunlar olur...
ilave sorun: bagaj kapağında biriken su.
ilgili konu 1: https://forum.grandepuntotr.com/tekn...a-akan-su.html
ilgili konu 2: https://forum.grandepuntotr.com/serv...to-daydim.html
şimdilik sadece 2 ama inşallah artmaz :)
2 ay oldu 3500 km deyim şuan için sol kapı kolonunun bızırdaması, arka stopların buğu sorunu ve arka kapıların sert kapanması gibi sorunlarım aracı aldığımdan beri mevcut