Arkadaşlar ilk uzun yolumu yaptım grande puntomla. aşağı yukarı 350-400 kilometrelik bir yolculuğu sağ salim kazasız belasız atlatmış bulunuyorum.

5.3 litre/ 100 km verisiyle bu yolculuğu gerçekleştirdim. Bunun sebebi yoldaki buzlanma ve aşırı soğuktu tabi. Daha düşük bir değer yakalayabilirdim inanıyorum.

Yalnız benim problemim yakıt değil. Aracım aşırı buğu yapıyor camlarda. Kaloriferleri 3-4. seviyede açarsam bi derece azaltıyor ancak yine de camların yüzde 80 kısmı buğulu kalıyor. Özellikle bilecik civarındaki şu dağlı tepeli bölgede (bileniniz çoktur) sanıyorum sıcaklık aşırı düştü veya o tarz bir şey, aracın içerisinde pişerken neredeyse önümü göremeyecektim. Acaba ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum bilmiyorum.

Kalorifer en sıcak konumda. camlara veriyorum havayı. (zaten başka şansım yok bir de onu yapmasam vay halimize.) 2. seviyede kalorifer çalışır vaziyette.

dikkatimi çeken bir diğer husus,

arka cam buğu çözücüleri çalıştırmadığım halde arka cam neredeyse hiç buğu yapmıyordu. Aynı şekilde arka yan camlarda da buğu miktarı daha azdı. Acaba aracın ön kısmı aşırı ısınırken arka daha serin mi kalıyor ne oluyor anlamadım gitti.

Bu problem dışında gayet güzel bir yolculuk geçirdim. Rahat ve seri bir araç uzun yolda. ortalama hızım verilerde 80 km/s olarak çıkmış. biraz daha hız yapmak isterdim ama bu veriyi aşağı çeken faktör sanıyorum yolun son bir buçuk saatlik kısmını daha yavaş seyretmek zorunda kalmış olmam.