benim 1.3 mj 90hp akü tablam geniş o yüzden 50 amper garibime gitti biraz..
benim 1.3 mj 90hp akü tablam geniş o yüzden 50 amper garibime gitti biraz..
geçmiş olsun,gecenin 4 ünde adamcağız gelip akünü değiştirmiş daha ne istiyorsun,iyiki 300,500 tl dememiş dua et,hem eskiyi napacaksın ekmeğini yemiş zati,alsın götürsün,belkide eskiyi getir yenisini götür kampanyası vardır adamcağızın...
punto kadar zevk verseydin güzelim,vites yerine elinden tutardım sevgilim...
Ecuya ne gibi zararı var ben o kısmını anlayamadım? bir kere araba vurdurup triger sıyırmış canlı örnek varmı? pistonlar araba vurdururken kırılmaz zaten... ben kimseye 6 ay araba vurdursun demiyorum çarpıtmanın manası yok.. zor durumda vurdurulursa hiçbirşey olmaz..
ben cidden merak ediyorum araba vurdurup ecu nasıl yakılıyor bana detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim...
Tayfun googleda arama yaparsan örneklerı gorursun canlı ornek ıstıyorsan eger kendı aracında test edebılırsın zarar gorurse ben haklıyım gormezse sen haklısın ben konuyu carpıtmıyorum sadece ınsanların yasadıklarını forum ıle paylasıyorum okadar ısteyen rısk alır ısteyen almaz herkesın kendı kararı sadece uyarmak ıstedım okadar konudakı paylasımda ıkımız arasında tartısmaya dogru gıttıgını gordugumden bu konuyu kapatıyorum kendı acımdan ıyı geceler sana ve forumdakı dıger arkadaslara Allah araclarınıza zeval vermesın
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Tartışıcak birşey yok, forumun amacı bilgi paylaşıp doğruyu bulmak değilmi zaten? googledan veya x bir kaynaktan mantıklı bir açıklamasını bulsam zaten aksini idda etmem kaldıki açıklamasını soruyorum sadece.. 1-2 kere aracımı vurdurmak zorunda kaldım bende Allaha şükür ecum falan yanmadı.. Allah hepimize kaza bela vermesin sizde iyi geceler..
Sorun aküde de nedeni ne acaba yarım saatte akü bitmez araçta akü tarafında kaçak mı var acaba olsada çalışan araba aküsü kendi kendini şarj etmez mi ?
Eski aracım clio 1.5 dizel di.Marşa bastım çalışmadı.Şansa çaprazımda benim komşu şehrin kahvesi vardı.önünde de tır duruyordu girdim tır sahibini buldum adam hemşerim çıktı rica ettim yardımcı olmak için çıktı.araç rampadaydı vurdurmak için epey uğraştık marş basmadı yine bir arakdaşini aradı bı araçlarda vurdurmayla çalişmaz uğraşmayın takviye kablosu yolluyorum dedi.
Takviye kablosu ile aküye takvye yaptık ve marş bastı bu durumdan sonra birdaha akü de sıkıntı olmadı. 60bin bakımında akü zayıf diye değiştiler
evomda sevdiğim bir özellik var. " farları açık unutsam bile kontaği kapadiğimda farları kapıyor.....
aklınızda bulunsun böyle durumlarda kasko varsa yol yardımı değil kaskoyu arayıp çekici isteyin yol yardımın yol masrafı cebinizde kalır.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
geçmiş olsun...
Keyif BMW'Dir...
arkadaşlar yeni nesil akülerin tamamen bitmesi gibi bir durum yok ancak bildiğiniz gibi aküler 4 ve ya 5 farklı kanaldan oluşuyor eğer ki bu kanallardan herhangi birinde bulunan plakalar arasında kopma oluşur ise siz göstergeleri yanar veya farlarınız yanabilir ancak eski tabirle akünüz bitmiş oluyor. bu saatten sonra o aküyle aracınız çalıştırmanız mümkün değil ecu denilen alet aracı çalıştırmak için akünün tüm gücünü kullanır aküde böyle bir kopma var ise tam güç alamadığı için aracı çalıştırmaz bunun bir sebebide 1 kanal koptuysa ve siz aracı çalıştırıp yola devam ederseniz akünüzün tamamen bitmesi durumunda ( yaşanmıştır ) tüm aksamlar kapanır ve motor stop eder göstergeler susar ve freniniz bile çalışmaz bu duruma düşmemeniz için yani sizin güvenliğiniz için yapılmış bir sistem. bence servis yerine kaskodan yaralanabilirdiniz ancak verdiğiniz paraya acımayın derim. biraz uzun oldu kusura bakmayın
kasko akü değiştirmezki.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Vurdurmanın veya uzun süre marşa basmanın katalitik konvertöre benzin kaçmasına ve daha sonra araç çalıştığında yanıp konvertörü bozmasına neden olabiliyor diye biliyorum.
ECU yanar mı? Hiç bilmiyorum ama herhalde ECU yanmasın diye tedbir almışlardır. ECU ya normal çalışma zamanına oranla daha yüksek bir akım gitmez tahminim.
Ama katalitik konvertörü bozma ihtimali (bozmasa da ömründen götürür herhalde) mantıklı geldi bana.
Konunun uzmanı değilim, kulaktan dolma bilgiyle konuşuyorum.
Zaten benim araç otomatik vites, akü biterse vurdurma ihtimalim bile yok, mecbur çekici çağıracağım.
Gelelim akü problemine; forumda daha önceden okuduğum kadarıyla (hatta yakın bir arkadaşımın da başına gelmişti, forumda vardır) 3 yılda aküsü biten araçlar olmuş. 3. yılı kritik olarak belirleyip akü çökmeden önce değiştirmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki kışa girmeden değiştirebilirim. Hem yolda kalıp hem de daha fazla para vermekten iyidir.
Bu bazı yerler için 5 yıl da olabilir, ama araçlarımızı kışı soğuk geçen şehirlerde ve kısa mesafelerde kullanıyorsak 3 yılda bir değiştirmek uygun.
kamuran inşallah yine sarmıyosundur milleti
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Aküde onlarda kalmış gece tarifesi olmuşOlacak o kadar
Ama gece gece uğraşmak dağın başında en zoru olsa gerek
İmza kurallarını gözden geçirdim
hocam boşver gece 4 de gelmesine say![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri