Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
54 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Milli Eğitim Bakanı: "19 Mayıs Kutlamalarını Kaldıralım"!!!

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

buradaki herkez demokrasiyi benimsemişse bence ağlamaya gerek yok.sonuçta halk seçti hükümeti.satsada sevsede milletin vekilleri veriyorlar kararı.yani bizim seçtiğimiz insanlar.
    yani yapcak bir şey yok demokrasi de böyle bir şey.
    ben şahsen sevmiyorum.

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Milli eğitim bakanının geldiği günden bu yana birçok uygulamsını beğenmesem de bence bu uygulaması çok doğru. Hala 50 yıl öncesinin dar kalıpları ile düşünmeye ne gerek var.29 ekimde de kıyameti koparmışlardı da söyledikleri gibi ne cumhuriyet elden gitti ne devlet.Bizim ülkemizdeki kadar şekilcilik ve kuralcılık acaba bügün hangi ülkede var sorarım size.Her yıl 19 mayısta 2 ay öneceden liselerde öğrenciler hiç istemese bile akrobatik hareketlere veya çeşitli oyunlara dahil edilerek önemli sınavlar öncesi bir sürü vaktini bu tür hazırlıklara,provalara vs ayırırlar.Hergün sanki Allaha ibadet etmiş gibi askeri disiplinle sıraya sokulup amuda kalkmamız kule kurmamız takla atmamız gerekir.Öyle ya bunlara yapmazsak memleket düşmanı oluruz, laiklik elden gider ,iran devletine döneriz.Açıkçası lisede öğrenciyken de bu 19 mayıs hareketlerinden hiç haz etmezdim.Hiç istemediğim halde ben ve benim gibi birçok arkadaşı 19 mayıs hareketlerine sokmuşlardı.Ben insaflı bir hocaya gidip rahatsız olduğumu söylemişdim de ancak öyle kurtulmuştum.Diğer arkadaşlar istemeye istemeye sıcağın altında amuda kalkıp takla atıp türlü türlü hareket yapmaya devam etmişlerdi.Bu kadar saçmalık olmaz bence.Ne yani 19 mayısın önemini bilmemiz için 2 ay öncesinden afrika kabilelerindeki gibi günler öncesinden tanrılara gösteri mi yapmamız gerekli.Bu ülkenin başına geldiyse şekilci düşünmeden baskıcı uygulamalarla insanları standartlaştırma isteğinden zorla her yıl belirli günlerde tören alanlarında yağmurda çamurda olsa bekletme düşüncesinden geldi.Bu tür önyargılar kırılıyor ya inşaallah zamanla birçok demokratik olmayan uygulamadan kurtulacağız.Hiç unutmam liseyken duvardaki atatürk büstüne elim değdiği için atatürk büstü yere düşerek kırılmıştı.Tam 28 şubat sürecinin yaşandığı dönemlerdi.İnanın korkudan okuldan kaçmıştım.Bazı arkadaşlar atatürk büstünü kıdığın için kesin disipline gidersin kurtuluşun yok diye beni korkutuyorlardı.Ama Allah şükür ki anlayışlı okul müdürü sayesinde kurtulmuştum.İşte biz böyle yere kur an parçalarını fırlatsan kimsenin birşey demediği ama atatürk büstünü yanlışlıkla düşürsek vay halimize diyebileceğimiz dönemlerden buralara geldik.Ne derseniz deyin bana ama ben bu tür uygulamalardan yavaş yavaş kurtulduğumuzu görünce çok seviniyorum.Kimse 19 mayısı kaldırmıyor.Sadece aylar öncesinden hazırlık yapılan stadlardaki gösteriler yerine herkes kendi okulunda yapsın deniyor.Sorarım şimdi size kominist kuzey kore lideri öldüğünde arkasından ağlamayana ceza kesilmesiyle 2 ay öncesinden insanlara istemese de 19 mayısa hazırlık yaptırmanın ne farkı var.Cumhuriyeti sevdireceksek insanların gönlüne girerek,laikliği sevdireceksek neden gerekli olduğunu gösterek,19 mayısı sevdireceksek insanlara zorla değilde 19 mayısı anlamak için teşvik ederek sevdirmeliyiz.100 yıl sonra bile askeri usulllerle insanları sıraya dizerek bir milletin tarihini sevdiremezsiniz.

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

bu konu da yorum yapmayacağım... Cumhuriyet i anımsatan herşeyden rahatsızlık duymaya başladılar... bende Bakan dan rahatsız oldum... benim ülkemde bir bakan bunu dememeli...

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konu da yorum yapmayacağım... Cumhuriyet i anımsatan herşeyden rahatsızlık duymaya başladılar... bende Bakan dan rahatsız oldum... benim ülkemde bir bakan bunu dememeli...
    +111111
    Bu bir aşamadır önce kutlamalar kalkar, sonra bayram kalkar.Sonra bir bakarsın her şey gitmiş.Sindire sindire.
    Örneğini merak edenlere Persepolis filmini izlemelerini öneririm.

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

...tümüzden korkar olduk....burası turkıye... bunlar kaldırır oburku koyar... bunlar baglar yenı gelen cozer... oy la cozulur bu ısler... 19 mayısta cocuklara 3 top verıp ıkı mendıl sallatmakla kutlamamı olur... hazırlanısı ezıyet. sınava gıren ıcın zaman kaybı... malzeme kakalayan ıcın yılda bır gelen fırsat ....eskıden lıselılerı uygunadım bıle yurutuyorlardı... kalbımde yasatıyorsam bırseyı sekıl vermelımıyım buna... kendı adıma, yıldas 365 gun ıstıklal marsı soyledıgımde oldu... yılda 10 toren ıcın haftalarca hazırlandıgımda... inanın uygulayan ıcın hıcbır anlamı kalmıyor torenlerın...
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

6. Bu mesajı için 2 kişi uzuncocuk'ye teşekkür etti:

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Bence, ben dahil hepimiz sorunu yanlış yerd arıyoruz. Siyasetçi yokluğunda elimizdeklerle yetiniyoruz. Benim şahsi görüşüm, gerçek bir muhalefet olmayışı yönünde.

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buradaki herkez demokrasiyi benimsemişse bence ağlamaya gerek yok.sonuçta halk seçti hükümeti.satsada sevsede milletin vekilleri veriyorlar kararı.yani bizim seçtiğimiz insanlar.
    yani yapcak bir şey yok demokrasi de böyle bir şey.
    ben şahsen sevmiyorum.
    Seçim sonuçlarının doğruluğundan şüphem olmasa haklısın..

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Atatürk de 19 Mayısta ''mevsim soğuk bu havada Samsun'a çıkılmaz'' deseydi bugün isimlerimiz Yorgo,Dimitri olurdu.. !!

Hava soğuk diyenleri umreye götürüyolar, içleri ısınsın diye.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Yazılanları okuyunca aklıma çok sevdiğim bir hikaye geldi;

Elmas tüccarı çırağının eline bir parça elmas verip bu elması şehrin öbür ucundaki elmas tüccarına götürüp bu parçayı vermesi karşılığında ne vereceğini sormasını istemiş.

Giderken yoldaki diğer esnaflarada bu parçanın karşılığında ne verebileceklerini sormasını tembih etmiş.

Çırak yola çıkmış. Önce bakkala uğrayıp elindekini gösterek buna ne verebileceğini sormuş. Bakkal eline almış sağını solunu çevirip bakmış. 150 lira vereyim demiş.
    Ardından kasaba sormuş. Oda inceledikten sonra 50 lira veririm demiş.
    Manava uğramış, 70 lira veririm demiş.
    Derken diğer elmas tüccarına gelmiş. Onada elması gösterdiğinde tüccarın gözleri yerinden fırlamış bir şekilde cevap vermiş "Onu bana bırak Evimi ve arabamı hemen sana vereyim.."

Sevgi ve saygılarımla......

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Namazı niye kılıyoruz, Rabbimin ihtiyacımı var?
    Doğum günlerinde niye kutluyoruz, kutlamassak kıyametmi kopar ?
    Bayramlarda niye birbirimizi ziyaret ediyoruz, İçimizde yaşasak biryerimizmi eksilir ?
    Öğretmenler gününü,
    Anneler gününü, niye kutluyoruz ?
    Babalar gününde çocuklarımızdan niye hediye bekliyoruz ?
    Yoksa sadece işimize gelmeyen kutlamalarmı bizi rahatsız ediyor ?

Ayrıca, ne zamandan beri çocuklarımız yoruluyor diye böyle bir değerimizden vazgeçmeyi düşünür olduk ?

Dilerseniz ders çalışmak isteyip istemediklerini birde çocuklarımıza soralım.

Saygı ve sevgiyle kalın.....

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Yılmaz özdil Yazısı:19 Mayıs Atatürk’ü an-ma bayramı

14 Ocak 2012 11:01

75

Okunma Sayısı : 4482
    Yorum Sayısı : 0

Yılmaz ÖZDİL -Hürriyet

- Vapur hazır mı arkadaşlar?

- İyisi mi ertele Kemal abi...

- Nasıl yani?

- Güzel abim, yarın öbür gün çoluk çocuk üşür 19 Mayıs’ta... Başka mevsimde kurtar memleketi.

- Ağustosu mu beklesek?

- Çok sıcak olur be... Vıcık vıcık ter, üstüne soğuk gazoz mazoz, maazallah bademcikleri şişer.

- Temmuzda gidelim bari.

- Canım abim, milli eğitim falan kurucan, okul filan, kışın ders, yazın tatil, haziranda karneyi kapan anında vınn, yazın olmaz bu iş yani.

- Sömestrde gitsek...

- Umre var, oraya gitçekler.

- Aralığa çekelim...

- Kar yağar.

- Ocak da soğuk...

- Buz, buzz.

- Mart?

- Nevruz’dan haberin yok galiba, bakanlar valiler ateşten atlıycak, senle mi uğraşcaklar.

- Nisana alalım...

- Play-off var, statlar dolu, kutlama yapıcaz diye boşaltamayız, Lozan Antlaşması’na uysa bile, Dijitürk sözleşmesine aykırı olur, uefa’yla papaz oluruz valla.

- Eylülde gelsek...

- Yağmur yağar, ayaz da var, zatürree mi etçen çocukları.

- Ekim hiç olmazsa...

- O hiç olmaz... Padişah efendimizi anıcaz, ayıp olur şimdi o tarihte burnunu sokup araya girmen.

- Kasım?

- Ölücen zaten, onu kutluycaz.

- E gitmeyeyim o zaman...

- E gitme tabii, otur oturduğun yerde, salla başını al maaşını, sen mi kurtarıcan

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

12. Bu mesajı için 6 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS

Ağzına sağlık Yılmaz Özdil... sağol Coşkun abi....

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Namazı niye kılıyoruz, Rabbimin ihtiyacımı var?
    Doğum günlerinde niye kutluyoruz, kutlamassak kıyametmi kopar ?
    Bayramlarda niye birbirimizi ziyaret ediyoruz, İçimizde yaşasak biryerimizmi eksilir ?
    Öğretmenler gününü,
    Anneler gününü, niye kutluyoruz ?
    Babalar gününde çocuklarımızdan niye hediye bekliyoruz ?
    Yoksa sadece işimize gelmeyen kutlamalarmı bizi rahatsız ediyor ?

Ayrıca, ne zamandan beri çocuklarımız yoruluyor diye böyle bir değerimizden vazgeçmeyi düşünür olduk ?

Dilerseniz ders çalışmak isteyip istemediklerini birde çocuklarımıza soralım.

Saygı ve sevgiyle kalın.....
    İnsanların inançları gereği yapmakla yükümlü oldukları bir olay ile
    Listelediğiniz/keyfi yapılan her türlü kutlamanın kesker alaka olduğunu görebilmeniz lazım

İlle dinden bir örnek vererek konuyu açacaksanız başka birşeyler aramalısınız!
    Zira bir daha okursanız elmayla armutu karşılaştırdığınızı anlarsınız

NOT: Yorumum sadece bu mesajınıza istinaden yazılmıştı. Dini kritik öğeleri, siyasi olaylara malzeme etmemek lazım. ""Hele ki bir de alakasız ise""
    Konu celenlee tarafından (15/01/2012 Saat 01:49 ) değiştirilmiştir.

16. Bu mesajı için 2 kişi celenlee'ye teşekkür etti:

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NOT: Yorumum sadece bu mesajınıza istinaden yazılmıştı.
    Katılmıyorsanız her mesajıma yorum yapmakta özgürsünüz, Yeterki saygı çerçevesinde olalım.

Kuran-ı kerim kendi içinde mesajlar taşıyan ilahi bir kitaptır. İçerisinde alınması gereken derslerin ve işaretlerin sayısını bilmemiz mümkün değil..

Mesajımda da belirttiğim gibi rabbimin namaz kılmama da ihtiyacı yok, oruç tutmamada (sakın yanlış anlaşılmasın, yerine getirmemekten bahsetmiyorum). Namazın bize verdiği mesajı fark ederseniz neden bahsettiğimi daha iyi anlayacaksınız.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katılmıyorsanız her mesajıma yorum yapmakta özgürsünüz, Yeterki saygı çerçevesinde olalım.

Kuran-ı kerim kendi içinde mesajlar taşıyan ilahi bir kitaptır. İçerisinde alınması gereken derslerin ve işaretlerin sayısını bilmemiz mümkün değil..

Mesajımda da belirttiğim gibi rabbimin namaz kılmama da ihtiyacı yok, oruç tutmamada (sakın yanlış anlaşılmasın, yerine getirmemekten bahsetmiyorum). Namazın bize verdiği mesajı fark ederseniz neden bahsettiğimi daha iyi anlayacaksınız.
    Dini emirlere karşı sizin bu şekilde bakışınız ve bu şekilde yorumlamanız sadece sizin için bağlayıcılık taşır Yine de daha hassas olmak lazım. Bu konu başlığıyla da çok alakalı olmadığı için fazla yorum yapmaya gerek yok bu konuda. Bir de PM attım,göz atın mutlaka

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

PM iniz ulaşmadı, tekrar atarmısınız.
    Konu tyilgin tarafından (15/01/2012 Saat 02:39 ) değiştirilmiştir.

Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS

arkadaşlar konuyu başka yerlere doğru sürüklemeyin... hassas konulara fazla girmeyin lütfen...

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Arkadaşlar namaza-dine karşıymışım gibi görünme ihtimali beni rahatsız etti.

Konu burada tartışılamayacak kadar derin aslında. Hakkımda oluşacak önyargılar olmaması için kısaca söylemek istiyorum.

Rabbimin ibadet edin demesi, rabbimin ibadetime ihtiyacı olduğundan değil. (ihlas suresi 2. ayet !..). Kuru kuru ben müslümanım demekle olmaz, inandığını ispat et, gece teheccüte kalk, Ramazanda rabbine sabrını göster demesini örnek alarak değer yargıları uğrunda kuru kuru tarafını söylemenin yetmeyeceğinin altını çizmek istedim.

Alınacak bir başka ders ise günde 5 vakit rabbini anan bir kulun, sadece içinde yaşayan kuldan (dine bakışı açısından) farklı olabileceğini görebilmekten geçer.

Saygılar.

Edit :Konunun yanlış yerlere gitmemesi için, hakkımda yanlış anlaşılmalarda olsa topic altında kendimi savunmayacağım..
    Konu tyilgin tarafından (15/01/2012 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

arkadaşlar konuya yorum yaparken haklı bile olsanız konuyu başka yere çekecek veya başka bir tartışmanın içine atacak yorumlarda bulunmamaya sağduyulu yorumlar yazmaya ve kimseyi rencide edip kırmamaya özen gösterelim lütfen
    keyifli forumlar

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yılmaz özdil Yazısı:19 Mayıs Atatürk’ü an-ma bayramı

14 Ocak 2012 11:01

75

Okunma Sayısı : 4482
    Yorum Sayısı : 0

Yılmaz ÖZDİL -Hürriyet

- Vapur hazır mı arkadaşlar?

- İyisi mi ertele Kemal abi...

- Nasıl yani?

- Güzel abim, yarın öbür gün çoluk çocuk üşür 19 Mayıs’ta... Başka mevsimde kurtar memleketi.

- Ağustosu mu beklesek?

- Çok sıcak olur be... Vıcık vıcık ter, üstüne soğuk gazoz mazoz, maazallah bademcikleri şişer.

- Temmuzda gidelim bari.

- Canım abim, milli eğitim falan kurucan, okul filan, kışın ders, yazın tatil, haziranda karneyi kapan anında vınn, yazın olmaz bu iş yani.

- Sömestrde gitsek...

- Umre var, oraya gitçekler.

- Aralığa çekelim...

- Kar yağar.

- Ocak da soğuk...

- Buz, buzz.

- Mart?

- Nevruz’dan haberin yok galiba, bakanlar valiler ateşten atlıycak, senle mi uğraşcaklar.

- Nisana alalım...

- Play-off var, statlar dolu, kutlama yapıcaz diye boşaltamayız, Lozan Antlaşması’na uysa bile, Dijitürk sözleşmesine aykırı olur, uefa’yla papaz oluruz valla.

- Eylülde gelsek...

- Yağmur yağar, ayaz da var, zatürree mi etçen çocukları.

- Ekim hiç olmazsa...

- O hiç olmaz... Padişah efendimizi anıcaz, ayıp olur şimdi o tarihte burnunu sokup araya girmen.

- Kasım?

- Ölücen zaten, onu kutluycaz.

- E gitmeyeyim o zaman...

- E gitme tabii, otur oturduğun yerde, salla başını al maaşını, sen mi kurtarıcan
    +111111111111111111111
    Hislerimize tercüman

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

yorumsuz olsun buda zoruna gidenlere

26. Bu mesajı için 6 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon