Cok onemli degil fire ile bol gazlamalar iyi aksamlar
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Printable View
Cok onemli degil fire ile bol gazlamalar iyi aksamlar
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
2008 GP dynamic aracım vardı. Çok seviyordum aracımı. Ne zaman GP görsem aklıma geliyor. 30 litre LPG ile 380-400 km arası yol yapıyordum. Maksimum otobanda 190a kadar çıktım... herşeyinden çok memnundum. Hele yakıtı... Ama daha performanslı bir araç almak istedim. Focus aldım. aynı miktar LPg ile 280-300 km arası yol yapıyorum. Yakıtım %25 arttı. Ama hızlanmalar yol tutuş vs. Segment farkı olduğu için bunlardan bahsetmiyorum. Karar size kalmış. %25 daha fazla yakmak istiyorsanız siz de 1.6 motor kullanın. Ama lütfen GP 1.4 8v seri, yokuşta şu vitesle çıkıyorum vs. demeyin, kendinizi kandırmayın. Ekonomi için GP ile baş edecek tek araba Yaris 1.33.... Başka da benzinli araba yok piyasada. Arabanızın kıymetini bilin, arabayı da gereksiz yere eleştirmeyin. Hız istiyorsanız T-jet alın, bravo multijet alın... Sonuç olarak ne istiyorsanız onu düşünerek alın ama sonra pişman olmayın...
Merhaba,
Yazıların çoğunu okudum. Ben göreceğiniz gibi 1.3 multijet sahibiyim ve aracı 2. El aldım.
Bence araçlarımız hangi motorla olursa olsun sınıfındaki eşdeğerlerine nazaran hem konforlu hemde stabil.
Banada ilk başlarda çekmez gitmez diyorlardı. Banada yakıtı çok ekonomik geliyordu ve aldım. Sonuç makina sağlam ve beni yeterince tatmin ediyor. Otobanda 190ıda gördüm rahatlıkla. Zaten 120den 170e çıkması birkaç saniye sürüyor. Ama o hızlarda uzun süre seyretmeye ne kadar ihtiyacım var? Ne kadar yakıt harcıyorum? 1depo yakıtla 900 1000km yapan başka hangi araç var? Sorulması gereken asıl sorular bunalar. Sonucta araçlarımız yarış yada performans makineleri taşımıyorlar tjetler haricinde. Performans isteyen gitsin bmw audi vs vs alsın ya da daha üst segmet araç alsın ve vergi+yakıt tüketimine razi gelsin.
Geçtiğimiz bayramlardan birinde izmirden Tekirdağ a gitmem gerekti. Uçak fiyatları bayram nedeniyle uçuktu. Bizde arabayla gitmeye karar verdik. 1depo mazotla gidip döndük 2 kişi. Hadi bunu birde bmw ile yapalım git gel 1060km ya da abartmayalım 1.6 focusla yapalım kac depo gidecek bakalım...
Bence kimse başkasının ne dediğine takılmamalı. Önemli olan siz makineden ne kadar keyif alıyorsunuz ya da sizi ne kadar tatmin ediyor kısmı. Internetteki verinin doğruluğu tartışılır. Siz bildiğinizi, doğruyu yazın ki insanlar doğruyu bilsin.
Çekmez mi al canavar gibi çekiyor :)
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
ne yakıt tasarrufu ya fire motordan bi cacık olmaz benim ilk arabamda gp. fireydi. siz fire motorla gelin ben zong.da size bi yokuş göstereyimde 5 kişi nasıl kalınıyomuş yolda görün.tek avantajı var bakımı ucuz sorun çıkarmaz o başkada bi nane değil.ve inanın ben t jetle yakıtta ortalama daha az değerler kaydettim.akıl var mantık var 80 beygirden aşağı doğan bile yok hangi yılda yaşıyoruz kötülüyorum işte fire motoru açık açık.araba sollasan geçmek bilmez(bunun performanslada alakası yok) tamam performans motoru değil biliyoruz ama araba bu sonuçta.
Her araç belli bir amaçla üretilir arkadaşlar. Henüz Punto'mu teslim almadım, Fire motoru tecrübe etmedim. Ancak bu motor şehir içinde kullanılması için, üretimi ve işletimi tamamen ekonomi gözetilerek üretilmiş bir motor.
Dolayısıyla X şehrindeki yokuşta bayılması, Y şehrindeki hava şartlarında çok yakması vs. bu motoru kötü yapmaz. Bir motoru kötü, başarısız yapan, sürekli arıza yapması, üretim amacına uygun olarak çalışmamasıdır. Fire motoru abuk subuk arızalar veren, sürekli parça değiştirten var mı aranızda?
Gördüğüm kadarıyla insanlar bu motoru hep "performansı düşük, çekmiyor" vs. diyerek kötülemişler. Diyelim ki benim bir araçtan beklentim 0-100'ü 5 saniye olsun, inanılmaz performanslı olsun. Şimdi ben bu beklentime uymayan tüm araçları kötüleyeyim mi sağda solda? O araçlar performanslı olsun diye üretilmemişler ki? Fire'ları "150 beygir, kesinlikle bayılmaz" diyerek satıyorlar da benim mi haberim yok?
Ben dimdik yokuşların olduğu bir yerde yaşasam, aracıma zaman zaman da olsa 5 kişi alacak olsam, gider jip alırım, kamyonet alırım arkadaşlar. Bütçem yetmiyorsa ikinci elini alırım, ona da yetmiyorsa almam. Mutlaka bir araç edinmem gerekiyorsa da alabileceğimin en iyisini alır, "motoru çekmiyor" diye yakınmam. Çünkü bilerek alıyorum. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
kardeş kusura bakma şu yazıdan tek çıkardığım senın ne şöförlük bildiğin nede foruma yazmayı bildiğin kusura bakmada sol şeridi sürekli kapatırsan sellektör manyağı olursun isterse ne marka araç olursa olsun. Diyelim ki altında bugatti veyron var.... Sellektör yemiceni mi zannediyosun. Dostum şöförlük şifresini bi çöz beyninde sonra böyle iddialı yorumlar yaz. fire motora *** atıyon ama kusura bakmada fiat arabasına değilde bmw,mercedes,jaguar,volvo , paganizonda, bugatti, ferrari, maserati,buick vs. araçlara bin. sonra *** at. Fiata *** atma, atacaksanda binme bilader. hevesi olanında canını sıkma...
:) İronik olmuş.
Arkadaşlar, aracın ne için üretildiğini ve alan kişinin ne amaçla aldığını düşünün bence. Benim uzun yola çıkıp çıkmadığımı biliyor musunuz? Benim yerimde olsanız yine Fire alırsınız. Çünkü ben bunu istiyorum. Performans isteseydim zaten multiair alırdım.
Adı üstünde, bu araç "şehir içi" için üretilmiş. Kaldı ki uzun yolda da (otoban hariç) hız limiti 100 km/s. Hangi selektörden bahsediyorsunuz?
Hızına göre şeridini bilen hiçkimse sellektör yemez ;)
Fire Motorun şu avantajını çoğumuz göremiyoruz aslında.
Punto'da T-jet'i bir kenera bırakırsak 4 benzinli motor var.
1- 1.2 Fire 102 N.m @ 3000rpm
2- 1.4 Fire 115 N.m @ 3000rpm
3- Starjet 125 N.m @ 4500rpm
4- Multiair 130 N.m @ 4000rpm
Fire motorlarda max torkun düşük devirlerde verilmesi bir noktaya kadar diğer araçlarla kafa kafaya ivmelenme değeri olduğunu gösteriyor.
Ancak o devri koruyabilme yetisi olarak nitelendirebileceğimiz motor gücü işin içine girince araya saniye farkları girmiş oluyor :)
1- 0-100 14.5s 65/69 BG
2- 0-100 13.2s 77BG
3- 0-100 11.4s 95BG
4- 0-100 10.8s 105BG
5-TJET 8.9s 120BG
Yani dik yokuşlarda kalkmasında, ya da kalkışlardaki ilk hızlanmadaki farkın atla deve olmadığını düşünüyorum :)
Ancak tabiki de gücü yüksek olan araç, çıktığı yüksek devri daha iyi şekilde muhafaza ediyor, bizde ise ya çok gaza basacağız çok yakacak, ya da devir düşecek. Napalım yukarda arkadaş da demiş, ne kadar ekmek o kadar köfte...
Bu da tahmini tork eğrileri arasındaki fark:
https://forum.grandepuntotr.com/atta...1&d=1357066739
Yani düşük devirlerde fark olmaması ;)
Grafiklerde de anlaşılacağı gibi, fire düşük devir, ş.içi arabası...
Harika olmuş, teşekkürler :)
Tamam işte biz de diyoruz ki Fire motoru uzun yolda rahatlıkla araç sollayalım diye yapmamışlar,rolling için de yapmamışlar, bizler de onu bu amaçlar için almadık, onu ortaya koymaya çalışıyoruz ;)
Ki sor bakalım arkadaşın temel ihtiyacı neymiş?
Adamlar şanzımanı bile ş.içi kullanım için koymuşlar.
O kadar yakın ve kısa ki vitesler, (abartarak söylüyorum) birbiri arasındaki farkı neredeyse hissedemiyorsun gibi :) Adam düşük devirde çok vites değiştirtiyor bize, ve düşük hızlarda işi bitiyor. Bu yüzden düşük hızlarda ekonomik oluyor.
Bİz de bu farkındalıkla, bir üstündeki güçlü motorlu versiyounundan 2TL ucuza alıyoruz aracımızı senede 1-2 kere çıktığımız uzun yollarda da aracımıza uygun şekilde sürüş sergiliyoruz.
Ş.içinde de o bir üstteki güçlü motorlu versiyonundan daha ekonomik bir sürüş almış aluyoruz.
İhtiyacını doğru belirle ve ihtiyacını en iyi şekilde gören kesene uygun modeli al.Olay bu kadar basit.
Başkalarının ne söylediği elbetteki tecrübe etmemiş kişiler için önemli bir referans olabilir. Ama asıl olan ne beklediğini/istediğini bilmektir. Atasözü gibi oldu:)
Bunun için herkes beklentisini ve tücrübesini uygun bir dille paylaşırsa forumda bu konuda fikir sahibi olamak isteyen arkadaşların daha çok işine yarayacaktır.
Aracı almadan önceki beklentim; Açıkçası çok bilinçli olarak bu motoru seçtiği söyleyemem. Sadece duologıc vites olduğu için aldım.Ben alırken sadece fire motorda bu şanzıman seçeneği vardı.
Arabayı aldıktan sonraki tecrübem;
1) Şehir içinde duologıc şanzımanın rahatlığını fazlası ile yaşıyorum.
2) Arabadan çok bir performans beklememe rağmen gerçekten düşük performans gösterdi. Aracı daha fazla kullandıkça suçun motorda değil bende olduğunu anladım. Şanzımanı doğru kullanmaya gerektiğinde manuel mudahale ile doğru devirlerde kullanmaya başladım. Artık performansından da çok memnunum.(Yarışmıyorum trafiktte araba kullanıyorum )
3)Aynı segmentteki arkadaşlarımın araçlarına bakınca bu motorun yakıt tüketiminde de beni çok tatmin ettiğini anladım. Şehir içi;7,3 Şehir dışı;5,0 -6,0 arası lt
4) Aracımda genelde 4 kişi oluyoruz. Evet çok dik yokuşlarda bayılıyor ama kalmıyor.Ama araba ağırken ve hafif rampa varken gerçekten araç sollamak cesaret ve ustalık ister bu motorla.
Arkadaşlar acaba şöyle bir ricada bulunsam, 1.4 Fire dualogic kullananlar yardımcı olabilir mi? Vitese ve devire göre aracın hızını kabaca (düz yolda ve araç yüklü değilken) yazabilir misiniz? 3., 4. ve 5. vitesler yeterli :)
Örneğin;
5. viteste 3000 devir - 100 km/s
5. viteste 2000 devir - 90 km/s
4. viteste 2000 devir - 70 km/s gibi.
Bir de 5. viteste aracı boğmadan gidilebilen en düşük hız kaç civarlarında?
1.4 Fire ı kötüleyen Fiat düşmanlarını anladım da Punto kullanan multiair, multijetcilerin kötülemesini anlamıyorum. 1.4 Fire ekonomi için üretilmiş bir motor ne bekliyorsunuzda bu motoru kötülüyorsunuz?
Gitmiyor diyen arkadaşlar araba kullanmayı bilmiyor. 4500 devirde vites değiştirin bakın nasıl gidiyor o araba. Tutupta 1.8 passat performansı bekliyorsanız zaten sizinle hiç araba konuşmamak lazım.
Bu arada Evren Bey,
Ben sadece 5. Vites 3000 devir e dikkat ettim. Düz yolda 90-95 arası bir hıza denk geliyor
Arkadaşlar, gerilmeden ve birbirimizi kırmadan devam edelim lütfen..
Saçmaladığınızın farkında mısınız?
Sonuçta sizden hızlı araç varsa çekilirsiniz sağa. Altınızda BugattiVeyron olmadıktan sonra sizden hızlı her araçtan sellektör yersiniz.
Şu forumda araçtan anlamayan herkes kendini Schumacher zannediyor. İlginç
Sent my iPad using
Gülmeye devam edin. Siz eleştirmekteb başka ne yapıyorsunuz merak ediyorum. Hemen hemen her konunuz bu şekilde. Etmiyorsa abuk subuk eleştirmezsiniz ama yazıklarınız saçma sapan şeyler.fire motoru performans motoru olarak görüp eleştirmeniz mantıksız. Sanırımsiz yollarsa sol şeriti işgal eden tiplerdensiniz. Sol şeridi sollamak için kullandığınız zaman sellektör yemezsiniz bilginiz olsun. Gerçi siz her şeyi çok iyi biliyorsunuz...
Sent my iPad using
sen şu yazılarımı biraz okusaydın fire motorun gitmediğini bunun için üretilmediğini yakıtının az olduğunu bundan dolayı tutulduğunu ve görevini yaptığını defalarca yazdım.Ama senin gibi tipler arabasına toz konduramadığı için yok o yokuşu 5le çıktım yok o yokuşu hızlandımda vitesi boşa atarak çıktım diye saçma iddialarda bulunuyor.Ben tjetle bile onu geçtim bu yokuşu şöyle çıktım diye iddia edemezsek senin gibi üstün şöförler 5le çıkıyor.
Kusura bakmada sen veya senin gibi tiplere ne zaman solda kaldığımı anlatacak değilim.
Sen gazlamana devam et tekrar cevapta vermiyorum hayırlı günler
Ben de kendi aracımı eleştiririm mesajlarıma bakarsan görürsün.Aracımın ne olduğunu bilerek aldım.Benim yazmadıklarımı da bana mal etme.Benim yokuşu 5 ile çıkma iddiam yok ama şu fire kullanmayıp yorum yazmak bana garip geliyor.Anlatma zaten daha da uğraşamayacağım.
Bol sellektörlü günler sana.
arkadaşlar sakin olmanızı rica ediyorum..
Bu ve bunun benzeri FIRE motor üzerine açılan konular gereksiz uzuyor... Gerek yok arkadaşlar herkes aracıyla mutlu. ;)
Yukardaki bir mesajımda mevcut.
Devre göre, hız her koşulda sabittir. Yani araçtaki yüke bağlı değildir.
Aracın yükü sadece devirlenmenin yavaş olmasına sebep olur ;) Yani her halukarda 3000'devirde 5. viteste 95km hızla gider araç. Araç doluyken bu hıza geç ulaşır, araç boşken daha erken ulaşır.
5. viteste 50-55 gibi hızlarda boğulmaz aracın,stabil gidersin. Ancak araca yüklendiğin zaman boğulur :) O viteste o hızda ani hızlanma sağlayamazsın. Ama düzgünce yolunda seyredebilirsin.
Hah işte aradıgım cevap buydu, önceki mesajı görememişim sanırım, teşekkürler :)
Söylediğiniz gibi devire göre hız sabittir (aynı dişlide ve balataların kaydırmadığı varsayımı altında), ben sadece farklı dişli oranlarındaki hızı merak etmiştim (aracı boğmadan hangi "en yüksek dişli/en düşük hız" kombinasyonunu bulabilmek için), zaten siz 5. viteste 50 km/s'ye bile düşebilirsiniz demişsiniz. Tam da aradığım buydu zira benim sürekli girdiğim trafikte genelde bu hızlarda kısa dur kalklarla gidebiliyorum. En ekonomik sürüşü daha arabayı teslim almadan bulmaya çalışıyorum da :)
Bu arada arkadaşlar tartışmaya gerek yok, hadi ben yeniyim ama sizler tanışıyorsunuz, belki de yüz yüze bakıyorsunuz. Birbirinizi kırmayın lütfen.
KAMURAN-2 vakası gibi bişey :D
Reytingi en yüksek motor FİRE :)
üşenmeden okudum resmen kamuran küllerinden doğmuş.şaka bir yana yöneticiler bu arkadaşı incelese iyi olur tipik kamuran yazıları ve atışmaları
sanki fire motor birinin canını almiş bu ne saldırganlık.bide unutmadan kamuran birara aksesuar dükkanı açıcaktı tecrübeliyim diyen arkadaşlara duyurulur
bu motor gidiyor.bunu arabaya koyan mühendis o kadar dangalak değil herhalde.gitmeme farklı geç devirlenme farklı birşey.araban çabuk devirlensin diyorsan alırsın 1,4 tjet.çok değil 10 yıl önce bile bir çok 1,6 atmosferik motorun torku 130-140 nm civarındaydı.aracın 115nm torku var üstelik 3000 dd'de bunu veriyor.buda bizim tasarruf isteğimizi karşılıyor.varsın rampada 5den 3e düşsün.gittiğim yere vardığımda beni elinde kupa ve şampanya şişesi ile kimse karşılamıyor.
Bundan 5 sene evvel bir punto aldık sıfır km de 1.4 fire active yaşım daha gençti hız konusunda problem yaşarmıyım diye düşünüyordum yalnız hiç problem yaşamadım 180km yi görüyordum daha fazlasına zaten uzun yolda gerek varmı bilmiyorum daha sonra o aracı sattık aldığım araçlar sırasıyla alfa romeo 147 peugeot 106xr w124 260e 93 doğan slx :) ve şuanda tekrar 1.4 fire active araç almış bulunmaktayım yakıtı parçası rahatlığı spor görünümü lpgde bana hiç bir problem yaşatmadı gayet güzel kullandım yine kullanıyorum bence 1.4 motoru kötüleyenler ya 2.0 motordan aşağıya binmeyenler yada alıp sıkılıp artık hiç bir şeyden tatmin olmayanlar.Ne olursa olsun GRANDE PUNTO olsun benim olsun :) saygılarımla
1.4 Fire Motor 2 milyonu aşkın memurun olduğu bi ülkede tammm bir ekonomi arabası ve memur arabası... Hız da yapar ekonomide.... Aşırı gereksiz ivmelenme yapmaz. Zaten gereksiz.... İvmelenme yapaşamak isteyen arkadaşlarda 1.3 lt lik araçlarla değilde şöyle 2.0 lt bi araca binsinler.... 1.3 de az gelir belli bi süre sonra... Hatta 2.0 da az gelir..... Çünkü amaç farklı amaç ne biliyomusunuz macera aramak adrenalin şu foruma takılanların bi çoğu 40 yaş altı ve çoğunun damarlarında kan öyle hızlı akıyoki bide arabayı bulunaca offf hadi daha hızlısı yok senın ki şöyle yok benimki böyle. Offf sar babam sar nasıl olsa para nası kazanılır anne baba ne emekle büyütmüştür. Kimin umrunda kimin??? Eğer normal şartlarda Anne baba desteği olmadan kendi kazancıyla yalnız hiç katıksız öz kazancıyla almış olsa O arabayı değil 180 basmak valla gaz pedalının plastiği eskicek diye aklı çıkar.... Sözün kısası ben sizleri bilmem arkadaşlarda ben aracımla 150 yaptıktan sonra boş yolda içim acıyooo... Şahsen benim 1.3 lt arabam olsa 95 -100 lük artık herneyse ben senede 100-110u fazla geçmem.... Kaldıkı kendi aracımdada fazla geçimiyorummm. Burada hırslanıp hırslanıp yazmanın yok efendim fire kötü multi iyi yok şu berbat demenin manası yok. Asıl olan ne biliyo musunuz?????? NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE sen atın arpasını verirsen dehh diyosun yoksa kimse kimseye 5 liralık benzin parası vermiyo... Herkes aracının kıymetini bilsin.... Allah bana bu nimeti vermiş diyede şükretsin..... Hatam varsa kusura bakmayın kimseye akıl vermek haddime değil...
Düşüncelerinize aynen katılıyorum,insan kendi arabasıyla kendi kazandığı her kuruşunda emek vererek kazandığı parayla aldığı o arabayı gerçekten kullanmaya çekiniyo gözünden sakınıyor ve sizinde söylediğiniz gibi 1.4 Fire Dynamic den gayet memnunum sonuçta şehiriçindeki beklentiyi fazlasıyla karşılamakla birlikte şehirlerarasındada yeterli hıza ulaşmak gaz pedalına asılmakla doğru orantılı.bencede Fire gerçekten iyi bi motor,bunlar benim fikirlerim tabii,saygılar..