Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Ne yapmalıyım

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

odometre bizim araçlarda ölçmüyor.

ismail mahmut
    merem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bitlis
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Aracı bizden alan kişi içinde çok üzgünüz sanırım hakkımızda dava açmışlar bizde mağduruz sonuçta ne olacak bilmiyoruz dediğim gibi bu olayda bizim yaptığımız bir şey yok dynomoss şirketinin raporları elimizde

ismail mahmut
    merem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bitlis
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Evren bey manisada mak. Mühendisi olduğunuzu beyan etmişsiniz sizinle nasıl bağlantı kurabilirz

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

değerli arkadaşlara sorum var:

170bin km.deki araç,km düşürülüp 100 bine çekildiyse nasıl anlaşılır?

(cevabı şunu gözeterek verin lütfen: arabanın gidişinde birşey yoksa ve motor tıkır tıkır çalışıyorsa,ustanın araç iyidir sözleri içinize sinmediyse)

not: bu kadar kandırılan olduğuna göre kimse fark bulamıyor ,tufaya gelmemek için bizde kafa yoralım şu resimdeki farklara
    Konu levan34 tarafından (10/05/2012 Saat 20:22 ) değiştirilmiştir.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı merem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı bizden alan kişi içinde çok üzgünüz sanırım hakkımızda dava açmışlar bizde mağduruz sonuçta ne olacak bilmiyoruz dediğim gibi bu olayda bizim yaptığımız bir şey yok dynomoss şirketinin raporları elimizde
    İsmail bey
    aracı sizden alan kişi noter satış evrağına aracın km'sini yazdırmadıysa ve noter evrağında aracı gördüm beğendim gibi ifadeler bulunduğundan dolayı ayrıca ve en önemlisi sizin aracı sıfır değilde ikinci elden aldığınızdan dolayı hiçbirşey kazanamazlar. siz mahkemede olan biteni düzgünce anlatın. zaten kanuni olarak hakim size ceza veremez çünkü km düşürme olayı sizden önce olmuş. aracın ilk sahibi olsaydınız işler değişirdi.

Evren U
    Evren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    45**
    Edilen teşekkür: 10

merhaba ismail bey, otomotivden pek fazla anlamam. hukuktan da...
    ama Noter aracılığıyla yapılan Araç Satış Sözleşmesi'nde şu bilgi vardır : ... alıcı bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini tamamen ödeyerek teslim aldığını... beyan ve kabul eder...
    Araç Satış Sözleşmesinde aracın kmsi genellikle belirtilmez ( satış sözleşmenizi kontrol etmeniz yararlı olur).
    kilometre nasıl oynanır bilmiyorum ama benim eski aracımı satın alan değerli arkadaş da yetkili serviste aracı ekspertize soktu ve "km orijinal" bilgisini doğrulattı.
    Aracın yaşını bilmiyorum ama Vize kontrolü sırasında belirli bir gelişim göstermiştir bence, plakadan aracın vize sırasındaki kmleri belki kontrol edilebilir...

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

GEçmiş olsun galerici zora gelince imana gelmiş)

Mesut Deniz
    ayaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 273

Alıntı kalamaki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar..ben de geçen hafta 2008 model punto araç aldım..aracı alırken km si 100000 diye aldım..2-3 yere götürmeme rağmen antalyada ekpertizi kaldırdıklarını söyleyerek ekspertize sokamadım..ben de galericiye güvenerek aracı aldım.ama servise gittim dün araç 170000 km de bakıma girmiş çıktı..galeriyi aradım benim haberim yoktu haberim olsa seni ekspertize neden göndereyim diye işin içinden çıkıyo..bütün hevesim kaçtı..şimdi ben galericiyi mahkemeye mi vermeliyim haklı çıkarmıyım? yoksa bu araca bu şekilde binsem fiyatı ne kadar düşer?mesela ben 2008 model bu aracı 100000 km diyerek 19500 aldım..satarken 190000km diye satışa çıkarttığımda ne kadara satabilirim? saygılar..
    bu olayın üzerinden 40 gün geçmeden savcılığa suç duyurusunda bulun. sana aracı satandan yüzde yüz paranı alırsın . git bir avukatla görüş sana yol göstersin. çünkü geçenlerde tamire gitmiştim orda bir abi anlatoyordu onunda başına böyle bir şey gelmiş savcılığa suç duyurusunda bulunmuş parasını fazlasıyla almış ve savcılık bu gibi dolandırıcılığı hiç affetmiyor bilgin olsun paranı alırsın

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı merem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bizimde bir sorunumuz var biz karı koca birikimlerimizle sahibinden.com dan bulduğumuz bir aracı satın aldık aracın kazası değişen hiç bir parçası yok orjinal bir araç olduğundan sanayide de gösterdik bir sorun olmadığını söylediler aldık arabayı. Alt takımlarından ses geliyordu 700 tl kadar masraf ederek tüm bakımlarını da yaptırdık araç sorunsuz biniyorduk. Ancak arabayı alırken elden borç almıştık ödemelerde sıkıntı çekeceğimizi anladık ve aynı durumda aracı satış ilanıyla sattık. Alan kişi geldi aracı satıştan önce kendisine teslim ettik bir servise götürüp göstersin diye bu kişi aracı yetkili servise götürmeyip kendi tamircisine götürmüş ve aracı beğendiklerini söyleyerek satışı gerçekleştirdik.
    Asıl durum bundan sonra. Aracı alan kişi 2 gün sonra arabayı servise götürdüğünde km düşürülmüş olduğunu söylüyorlar bana arabayı geri al dedi bende arabayı aldığım kişiye gittim bana aracın bize satılmadan önce 2 sefer expertize girdiği raporlarda aracın düşük km olduğu görülüyor bu raporlar şu anda bizim elimizde mevcut.araştırmalar sonucunda aracın koca elinden izmir bir galeriye geldiği oradan bir astsubayın aldığı oda bizim aldığımız kişiye sattığı ortaya çıkıyor yani biz aracı almadan önceki tarihlerde bu araç km oynanmış. Burum karşısında yargı süreci sizce ne olur bizden önce aracı alan kişiler bizim bu konuyla yani km olayıyla ilgimizin olmadığını beyan ediyorlar biz saygın bir aile olarak ne yapmamız gerekiyor
    aracın ilk sahibi olupta sizin ilk satışınızda bu olay gerçekleşseydi kurtuluşunuz yoktu.
    siz topu öncekine atıcaksınız oda öncekine.eğer taaraflardan biri aldığı km ile sattığı km arasısı kısmı belgelerse o ve ondan öncekiler yırtar.ama belgelem olmassa iz topu öncekine atıcaksınız oda öncekine

Evren U
    Evren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    45**
    Edilen teşekkür: 10

Bir varsayım olacak belki ama 200.000 km yapmış bir aracı satın alalım. Sonra bu işi yapan birine verelim 120.000 e çeksin. sonra gidelim dava açalım satıcı hakkında...
    Kim nasıl ispat edecek km nin ne zaman oynanmış olduğunu ? Bilirkişi çözebilir mi hangi tarihte km ile oynandığını? Eğer çözülebiliyorsa hangi tarihte km ile oynanmış, o tarihteki aracın sahibi zan altında kalacaktır.

Sayfa 3/3 İlkİlk 123