ben de servise sorduğumda banada yokuş aşağı viteste gaza basılmazsa devreye gireceğini söylediler. çok dik yokuşlarda bende viteste iniyorum fakat. diğer türlü boşta gidiyorum sonuçta daha fazla km yapıyor hızlı gidince.
Pekala motor soğukken yokuş aşağı CUT-OFF la gitmek doğru bir davranışmıdır?
Yine mi cut-off ooooofffffffffffffff ? !!![]()
aracıma lpg taktırdığımda bilgisayara bağlayıp orada göstermişlerdi ekranda, arac durduğu yerde gaz verip bırakıldıktan sonra devir düşmeye başladığı anda araç yakıtı kesiyor sonra 1000-1200 d/dk ya gelirken tekrar yakıt gönderiyordu ve bunu ekranda gönderdiği yakıtla beraber gördük. montajı yapan arkadaş rampa aşağı inerken de aynı durumun olduğunu söyledi. ve evet rampa aşağı gaz vermeden inerken 2.0 lt yazması yazılımsal. yazılımı yapan vatandaş min değer olarak 2.0 girmiş ve araç hiç yakmasa bile bunu gösteriyor. istese 0 da yapar 5.0 lt de ama neden 2.0 lt yazmış onu bilmiyorum atlamış olduğu bir nokta olabilir ya da yakıt ortalamasının farkını kapatmak için de olabilir. neticede hesap yapılırken 2.0 yerine 0 değeri alınmış olsa ortalama daha da düşük çıkacak![]()
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
dizel-benzinli lpg araçların yıllardır üretilen tüm modellerinde cut of vardır.zaten karbüratörlü sıfır motor yok artık.dikkat ederseniz dizel olsun benzinli olsun enjektör vardır.vitesde ayak gazdan çekilince mazot veya benzin püskürtülmez.
fiat kullanıcılarının asıl kafasını karıştıran olay vitesde iniş inerken yol bilgisayarının 0 lt değilde 2 lt göstermesi.
bunun sebebi 2 lt yakması değil yakıt ortalamalarının daha sağlık olması içindir.
mesala benim fire motorda rölantide --- işareti var.vw lerde 0.5 lt yazıyor.
Konu fire tarafından (13/11/2011 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir.
cut off u devreye sokmak için illa bayır aşağı olmasına gerek yoktur. düz yolda giderken örneğin ışık varsa gazdan ayagınızı çektiğinizde arata cut off devreye girer yakıt tüketini sıfır olur
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri