Gp Dynamic performans beklentiniz yoksa yeter ama şu da varki hyundai dan sonra ağır gelecektir size.Donanım konusunda gerçekten beklentileri karşılar dynamic model.Yakıt tüketimi konusunda da ekonomik bir araç ama malum benzin fiyatı da yüksek.
Arkadaşlar şu anda 2000 model milenyum kasa Hyundai Accent 1.5 GLS kullanmaktayım. Ancak biraz daha birikmişim olduğundan ve kenarda duran bu para beni rahatsız ettiğindenaracımı değiştirmek istiyorum. Gerçi kilometrenin 150.000'i geçmesi ve 2 yıl içinde 30.000 km'den fazla minimum yol planım olduğu için de bir an önce değiştireyim diyorum.
20.000TL'yi geçmeyi pek istemiyorum. Yakıtı az olsun istiyorum. İsteyince de gitsin istiyorum. Uçmasa da kaçsın en azından. Accent bu özelliklerde iyiydi. 1.5 DOHC 16V 101 HP motorun performansı fena değildi.
1.4 8V 77 HP Fire motoru hiç deneme şansım olmadı.Performansı nasıldır. Kısa mesafe hızlanması, uzun yol performansı nasıldır. Yakıtı düşük diye biliyorum. Bir de Dynamic modelin donanımı özellikleri hoş ancak kronik bir problemi var mı merak ediyorum.
Son olarak 20.000TL'ye Grande Punto 1.4 Fire Dynamic'mi yoksa başka bir araç mı tercih ederdiniz?
Çok sordum sanırım sormadan da öğrenilmiyor, kusuruma bakmayın![]()
Gp Dynamic performans beklentiniz yoksa yeter ama şu da varki hyundai dan sonra ağır gelecektir size.Donanım konusunda gerçekten beklentileri karşılar dynamic model.Yakıt tüketimi konusunda da ekonomik bir araç ama malum benzin fiyatı da yüksek.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
hyundai den sonra kısa mesafede aracı muhtemelen ağır bulursun
20.000TL'ye Grande Punto 1.4 Fire Dynamic için çok iyi fiyat eminmisin arabanın temiz olduğuna?
hyundaı den sonra 1,4 punto sana gıtıyor gıbı gelır hatta aracı halatla bagladılarmı dıye de kontrol edesın gelır. ama konfor yol tutus guvenlık fren mesafesı ve vırajlarda kıyaslama bıle yapmamalısın hyundaı ıle..ayrıca dınamık modelının de oyle kronık bır arızası yok dıye bılıyorum.1,4 fıre dınamıc de ortalama 8,0lt/100 km yakarsın. sehır ıcınde ve ıstanbul trafıgını de goz onune alarak tabıkı.oda nerden baksan 33 kr cıvarı yapar. bence bu benzın fıyatlarıyla da bu yakıt gıderı normal gozukuyor.
sımdıden hayılı olsun
aramıza hosgeldın dıyebılırız.
1.4 77 hp size zayıf gelebilir tabi test etmenizdede fayda var bu tamamen beklentiyle alakalı bi durum dynamic donanım olarak güzel tek kronik sorun city direksiyon arızası değişimi bayağı tuzlu ama fiat servisleri kah karşılıyor kah yarısını karşılıyor servise göre durum değişiyor
pardonda su 1.4 fire agir hizlaniyor agir kalir vs diyen arkadaslarla bi tanismak istiyorum valla ya![]()
Bence de ağır kalır arkadaşlar nasıl diyor anlamadım herhalde sürücüde bitiyor bu çok sağlam hızlanıyor motoruna göre![]()
starjet performans olarak benzinlide daha iyidir.. hele ki tjet bulursan tadından yenmez fakat o paralara zor.. 1.3 dizel bulursan tatmin eder seni yakıt ve performans konusunda.. bu arada aynı tadı vermez tabi donanım ve güvenlik olarak çok daha zayıftır ama 1.5 dizel 2010 30-40 binlerde hyundai getz de bulabilirsin..
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
Bende bunu anlamıyorumPiyasadaki en güçsüz motorlardan biri 1.4 77 hp Fire, nasıl oluyorda uçuyor gibi hissediyorsunuz çok enteresan yani. Ya daha önce hiç 70 hp üstü araca binmediğinizden öyle geliyor yada gerçekten var bu motorlarda bişy, denemek istiyorum. Ben 140 hp Bravo'ma binmeden önce 100 hp Honda Jazz'ım kanatlanıyordu, şimdi itsem gitmiyor gibi.
Bence Fire motor değilde T-Jet bakmalısınız. 1-2 lt fazla yakar belki ama performanslı motordur, Hyundai'nin motorunun yanına yaklaşamaz 1.4 Fire... 1.5 100 hp motoru o hafif kasa Accentleri uçuruyor. Gerçi atmosferik torksuz benzinli araç ikiside. Giden ve uçma hissiyatı veren araç istiyorsanız torklu turbolu araç bakmanızı tavsiye ederim. 20000 lira civarına da dizel düşürebilirsiniz diye düşünüyorum. Daha hoş olur yakıt konusunda da yarı yarıya olur yani...
Konu FoGGy tarafından (11/11/2011 Saat 03:57 ) değiştirilmiştir.
Guvenlikte benim diyen arabaya tas cikarir GP. Bunu hyundai icin yazdin herhalde. Zira euroncap'te 1.5 yildiz bile degil millenium serisi.
Donanima gelince; gecen ay sattigim 2007 dynamicte bugun cogu guclu markalarda olmayan bircok ozellik vardi. En basta cift bolgeli klimayi tek gecerim
Hiz konusunda diger arkadaslara bende katiliyorum. Gitmiyor diyenin soforlugunde sorun vardir. Pilotaj cok onemli. Tabi kimse 1.6 performansi beklemesin o ayri. Ama yol tutus, gidis vs harikadir.
Sent my GT-I9100 using
Oz Büyücüsü
Hızlanması (0-100 km/s) 13.2 saniye olan bir araç için konuşuyoruz.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
1.4 fire 8 valf motor hyundainizden sonra ağır gelebilir.
Bu arabada ilk 3 viteste performans iyi lakin 4 ve 5te performansı istediğiniz şekilde alamayabilirsiniz.sebebi 8 valf olması. 4 ve 5 te performans için haliyle çok yüksek devirlere çıkmanız icab ediyor o zaman da haliyle araba ekonomik olmaktan çıkıyor. Tavsiyem 1.3 multijet olanıdır.
Not : Albea 1.4 fire motor kullanıyorum
Gerçi bu hızlanma olayları düz yolda test ediliyor, hafiften eğimli olsa düşük hacimli 120 torklu motor 20 saniyede 100 km olamıyor, zaten performans olayıda burda başlıyor. Yoksa yokuş aşağı 95 model UNO'm vardı o bile 100 yapıyordu 9-10 saniyede. Bisikletle bile saldınız mı 30-40 km yapıyorsunuz 10 saniyede1 Beygir güçle
Fire motor performans için değildir, LPG'yle uyumludur, LPG takarsanız ekonomi motoru olur. Takmazsanız da şehir içi kısa mesafe benzinli aracı olur. Bu motorun hala GPlerde filan kullanılması bana saçma geliyor, Albea'da anlıyorum Starjet'ten T-Jet'ten az yakıyor diye kullanılıyor ancak GP gibi sportif görüntülü bi arabada saçmalık yani.
Konu FoGGy tarafından (11/11/2011 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir.
2006 yılından beri dynamic starjet kullanıyorum..fire motor ile ilgili bir yorum yapamıcam ama kenti kullandığım atmosferik değişken geometrili starjetim 3.000 devirden sonra tabiri caizse deliriyor..tabi bu durum turbolu bir araca göre daha düşük ama sonuçta 95 hp nin puntonun kasasını kaldırdığnı düşünüyorum.6 ileri şanzıman olmasıda farklı bir özellik tabi.bu hem aracınız düşük devirde yuksek hızda az yakıt harcamansına sebebp oluyor hemde tarif edilmeyen bir haz veriyor insana kullananlar bilir zaten.eğer dynamic alıcaksanız 2007 sonrası almayın..ya 2006 yada 2007 olmalı.2007 ilk seçeneğiniz olsun.çünkü dynamic lerin en dolusu 2007 modelleridir .ilk çıkan 2006lardan birlkaç fazla özelliği vardır.2007 de sonrası ise tam bir fiyaskodur bana göre.elektronik çift bölmeli kliması olmayan dynamicler uretilmiştir..bu çok basit bir örnek tabi.2006 yı baz alırsak.dediğim gibi çift bölmeli elektronik klıma,sis farları,gövde rengi kapı kolları ve dikiz aynaları,4 hava yastığı,deri direksyon ve vites topuzu,ısıtmalı ve buhu gidericili dikiz aynaları,aleminyum orjınal spor pedallar ve ayak basamağı,aleminyum kapı eşik çitaları,çelik jantlar,3 satırlı çok fonksyonlu yol bilgisayarı,blaupunk marka mp3 çalar başlıca farklarıdır active modellere göre.2007 alıcak olursan 2006 ya ek olorak esp arka camların otomatik olması ve izolasyonda birazdaha iyileştirme yapılmış olması diyebiliriz..ama benim sana tavsiyem benzinlide karar kıldıysan starjet dynamic almandır azda performenstan yanaysan tabiki. mart ayında 6 sene biticek 0 km aldım aracımı gayette memnunum.senede 20,000 km yi geçmiceksen zaten dizel almanın bir mantığı yok..gerçi nekadar olursa da olsun insan her halukarda benzin fiyatlarına isyan ediyor.benım aracım şuan 79,000 kmde 6 seneye vurunca 13,000 km gibi bir rakam çıkıyor sene başı..
Konu kara kız tarafından (11/11/2011 Saat 13:27 ) değiştirilmiştir.
onrky
1.4 starjet 95hp
jet serisinden vazgeçme sakın starjet-tjet-multijet hepsi iyi.olmak istiyosan yolda jet al bir multijet![]()
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri