Alıntı fiery_hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
imm senin karsı kusurlu olduqun kazalarda karsı tarafın aracına verdiqin zararı karsılamak için verilen bi teminat. bunda o kadar yüksek bedellere ihtiyac yok bana sorarsan ben kendi aracımda bunu 30 000 tl olarak verdim nedenide sudur. aracının trafik sigortası zaten var trafık sıgortasından karsı tarafın hasarı 20 000 tl ye kadar karsılanıyo bunu kaskodan verdiqimiz 30 000 tl ile desteklediqimiz takdirde toplamda 50 000 tl yapar buda gercekten cıddı bı rakam. herhangi bi kazada 1 yada 1 den fazla araca zarar verdiqinde arac basına 50 000 tl temınatın olucak demek.

ferdi kaza teminatı tamamen musterı ısteqı dogrultusunda veriyoruz. bu bi nevi kan parası olarakda gecıyo ulkemızde. herhangi bi ölümlü kazada senin aracında ölen kişinin ailesine verilen paradır. bunu ben ortalama 10 000 tl olarak veriyorum.

hasarsızlık koruma klozuda su sekılde. bazı şirketler en ufak bı kazada hasarsızlıqını öldürüyo müşterinin bunun önüne gecmek için verilen bi teminat. mesela senın camın kırılırsa hasarsızlıqını etkilemicek bu kloz sayesınde

demın yukarda yazdıklarımda belkide öncelikli bi maddeyi unutmusum buda manevi tazminat teminatı. bu ülkemizde yeni ortaya cıkan bişey. bunuda söyle acıklayabılırım kusurlu olarak bı araca zarar verdıqınde karsı tarafın zararı senın polıcelerınden karsılanıcak ama karsı taraf sana bı dava acarsa ( arac yenı olduqu ıcın ve artık kazalı gozuktuqu ıcın pıyasa degerının altında satılıcak karsı taraf bu zararı sana yuklemek ıstıcektır cogu zaman ) ve senın polıcende manevı tazmınat temınatı yoksa sen bu davanın sonunda cıkan rakamı kendı cebınden odemek zorunda kalabılırsın. bu yüzden buna mutlak suretle dikkat etmelisin umarım yardımcı olabilmişimdir
kardeşim yukarda yazdıklarından daha önce sorduğum soruların cevabını aldım saol.şimdi başka bi sorum var manevi tazminat teminatı demişsin benim poliçede hukuksal koruma sigortası var senin dediğine benzer şeyler yazıyo dava,avukat,hakem masrafları falan bu senin dediğinmidir..?