baskı balatanı bitirsin sonra öylece kullanmaya devam edersen volan dişline zarar verir baskı balata evo için sanırım (sanayide) 250-300 tl. Volanda giderse 1000 TL den az olmaz servisleri söylemiyorum bile
aracın 1. vitesi malum arkadaşlar..ben 1.vitesi nerdeyse unuttum..çok dik yokuşlar hariç hiç kullanmıyorum nerdeyse...hep bu şekilde 2 yle kalkış yapmak araca zarar verirmi ?
baskı balatanı bitirsin sonra öylece kullanmaya devam edersen volan dişline zarar verir baskı balata evo için sanırım (sanayide) 250-300 tl. Volanda giderse 1000 TL den az olmaz servisleri söylemiyorum bile
çok zararlı bence yapma..
eyvah eyvahuyarılarınız için çok teşekkür ederim .
debriyaj balatasına zarardan başka bir işe yaramaz. toyota minibüsle hep 2 de kalkıyordum 1. vites yok gibi birşeydi çünkü onda. ağır vasıtalar ya da yük minibüsleri hariç 1. vites dışında kalkış yapmamak gerekir.
ben hep 1 le kalkarım mesela![]()
TSİ Jetta.
aynı şey onlar içinde geçerli değilmi Can? bizim servis şöförüde nerdeyse hiç kullanmıyordu 1. vitesi(iveco minibus) anlıyorum kullanmamasını ama ondada baskı balatanın erken bitmesine yol açmazmı. gerçi bazı şöförler kırmızı ışıkta frene basmak yerine yarım debriyajda bekliyodu![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
1.3 motorda nasıl 2 de kaldırıyorsunuz hayret ya yazık günah baskı balata erken biter cebinize zarar
fazla bişi olmaz ancak konforsuz bir kalkış şekli. iki adım yürüt öyle tak 2ye
otomobillerde kalkış için her zaman birinci vites kullanılmalı
aksi halde 2 ile kalkış yapmak için ayağınızı daha çok debriyajda tutacağınız ve kavrama süresini uzun tutacağınız için debriyaj balatasını çok çabuk bitirirsiniz
ağır vasıtalarda ise boş iken 2 vites yeterlidir dolu iken 1 vites kullanılır
bunun sebebi ağır vasıtaların şanzumanları ağır devirdir yük kaldırabilmeleri için
üretilip tasarlanmışlardır
ayrıca kar ve buzda kalkış yapmak için otomobillerde 2 vites kalkış için kullanılmalıdır
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Egeme abi 1.vitesten kasıdı heralde aralığı çok kısa hemen 2.ye atılıyor ya dizelde o yüzden 1. vites malum lafını kullanmış![]()
sadece debriyaj aksamına değil. çok düşük devirden aracı normal devirine sarsarak toparlamasının motora da çok büyük zararı vardır diye düşünüyorum
GRANDE PUNTO 1.4 STARJET 16v LPG
Mühendisler 1 .ci vitesi neden koymuş acaba mutlak bir bildikleri vardır :=)) nede olsa bilerek mühandis olmuşlAR. şaka biryana ne olursa olsun 1.vites de kalkılmalı diyorum....
BİR HAYATIN VAR VE SEN ONU EN İYİ BİR ŞEKİLDE YAŞAMALISIN...!!! EndeR
1. vitesi bende ufak kasislerde kullanmıyorum. aracı durduracak şekilde olursada 1. viteste yürütürüm..
İlk defa duyuyorum 2. vites kalkışını normal bir havada...Bmw lerde tork yüksek olunca kışın kırmızı ışık kalkışlarını normal yapablmek için mecburiyeten 2. vitesle kalkardık. Çok yanlış bir işleyiş yapmışsınız aman dikkat edin...İyi sürüşler
birinci vites gereksiz olsaydı koymazlardı...![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri