merhaba arkadaşlar,

maalesef bir arkadaşımın yakınıda bu duruma maruz kalıyor ve 3500 TL lık bir arıza ödemek zorunda kalıyor, aracı aldıktan 1 ay sonra.
bu durumun artarak yayılacak ve en sonunda servis bakımlı araçlar daha çok prim yapacak.

2006 model dizel puntomu geçen yıl 2.el olarak aldığımda servis kayıtlarında bütün bakımlarının yetkili servisde yaptırılmış olduğunu görmem veekspertizinin temiz çıkması aracı almamda çok çok etkili oldu.
aracım için aynı geleneği sürdürüyorum. yağ bakımlarını yetkili servis de yaptırıyorum.
geçen hafta parçaları beraberimde götürerek Bozüyük fiat yetkili servisinde yağ değişim bakımı yaptırdım.
OPAR filitre seti (yakıt-yağ-polen-hava) = 65 TL (oto ünlü şaşmaz ankara)
2 litre + 2 litre =35 TL + 35 TL ( 5w40 selenia) =70 TL (servisde 120 TL)

servis işçiliği= 30 TL (yağ +hava fil + yağ filtresi) + 20TL (yakıt fil. + polen filt)

görüyorsunuz, bu rakamlara aracınızın km ve bakımının ispatını garanti altına alıyorsunuz. satarken, alıcı kişi servis kayıtlarını gördüğünde aracınız satış hızı ve değeri artacaktır.

aracın pedal, direksiyon ve düğmelerinde yıpranma seviyesi her zaman km si hakkında doğru bilgi vermez. uzun yol yapan araçların bu parçaları kolay kolay yıpranmaz.

iyi geceler.