öncelikle, konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun.
verilen tepkileri anlamakta güçlük çekiyorum.
artisliği polis, vatandaşa mı yapmış? vatandaş polise mi?
polis, hızlı gitmediği halde mi ceza kesmiş? hayır.
emniyet kemeri takdığı halde mi ceza kesmiş? gene hayır?
camında cam filmi var ve bu yasak değilmi? evet yasak.
polis kuralları uygulamış.
burda polise kızmanın ne anlamı var?
adaletli olunması için, emniyet kemeri takmayan ve camında film olan herkese ceza yazsalar ço0k daa iyi olurdu.
çünkü ceza nın bir caydırıcılığı, bir yaptırımı olurdu.
inşallah ilerde onuda yaparlar.
ama polis yetkilerinin ve kanunların üzerimnde birşey yapmamışken polise tepki gösterilmesini haksızlık olarak değerlendiriyorum.
sonuçta kesilen cezadan prim almıyor.
ceza yiyen vatandaşı tanımışlığı ve bir düşmanlığıda yoktu.
radar girdi. ceza kesmeleri gerekti.
ceza yiyen arkadaş, sinirlenmek yerine sadece görevini yaptığı için memurlara iyi dafvransa bence çok daha iyi olurdu.
ceza yiyince sinirlenmemeyi öğrenemedik, bari sinirimizi belli etmemeye çalışalım değilmi?
görevini yapan memurun suçu ne?
saygılarımla.
vanda en koyusundan cam fılmınız olmadan aracın ıcınde kamuflajlı oldugunuzda tum camları elınıze alıyorsunuz.... 5-10 yasında veletler verıyorlar acımadan tası bızım kısla gırısınde.. yanı fılm yaptırmak zorundasınız. otoban gırısı yolun duble oldugu yerde hız sınrı 90 degıldır. duble bölünmüş yollarda hız sınırı 121 artık.... otobana gırse de 132.... 90 la ceza yemek süper oluyor o zaman.
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
çeşme otobanında 98 km hızla ceza yersem sinirlenirim tabii ki...çünkü ben radarı gördüm ve içim rahattı nasıl olsa hız sınırı 120 km diye...ayrıca görevini yapan polis ben aman abi yapma etme nolursun demeyince iyi yaz öderiz yaz tamam deyince başladı bagajdaki tüpü kontrol etmeye yok vizesi yok bilmem nesi kontrol etmeye . madem çok iyi memur adam gibi full kontrol etsin isterse milyar ceza kessin ama pohpohlamayınca olmuyomuş bidaha öğrendim
ben konuşuyodum da boşa diklenince ikisi birden başladı arabayı aramaya eksikleri bulmaya
Konu Scottie tarafından (28/09/2011 Saat 21:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood.. çoklu alıntı özelliğini kullanınız...
kArŞIYAkA çARŞı
Fatıh bey dedıgınız dogru polıs gorevını yapıyor ama bır zahmet bu gorevı gozune kestırdıgıne uygulamasa bızım mahalledekılere de uygulasa alayında jeep alayı cam fılımlı 3 numara ve vekıl arac gırıs kartı var aracların onunde veya mercedes ,jeep gıbı pahalı araclarada yazsın bır zahmet park yasagı varken basatan 1 . aractan baslayıp sonuncu 10. araca keserse eyvallah bır cezamız neyse oderız derız ama ortadakı mercedese kesmeyıpte dıger 9 araca kesıyor yıyorsa onada kessın polısın yuzune soyledım ben ''buna nıye kesmıyorsun yemıyor degılmı dedım senın arac sahıbımısın dedı yok dedım aracım evımde bunada kessene cezayı oda aynı sekılde park etmıs dedım senın ısın yokmu sanane dedı bana ısımı soracagına otur sen duzgun yap ısını dedım cektım gıttım kurallar herkese uygulanacaksa sıkıntı yok adaletın kestıgı parmak acımaz yeterkı adaletlı olsun
Konu ZAK1980 tarafından (28/09/2011 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Dedım çünki arabam yoktu ,zaten benden oncekı bır adamda ceza yemıstı adam bana yazmıssın ona nıye yazmıyorsun dıye soruyordu bende bır sınırle sazanlık yapıp atladım yemıyordur ona ceza yazmak ondan yazmamıstır dedım sonra memur bır bana bır adama laf yetıstırdı.
Araba yok banamı ceza yazacak benımı cekıcıye yukleyecektı altı ustu karakola gıderdım oaradanda enısteyı,ablayı arardım cıkardım .
Zaten bır gun bu cenemden basım belaya gırecekte nezaman kasınıyorum vallahı akp genel merz onundekı camıı dolunca bızım evın oradakı camıye gelırler bakanlar vekıller ne hıkmetse nezaman onunden gecsem makam arabası ve 3-4 koruma polısı onların yanından gecerken otomatıge baglanmıs gıbı ''mıllete sattıgın %60 kazıkla satıgın benzının vergısıyle makam arabanı doldur ondan sonra sen mılletın hakkını ye utanmadan camııye gel bes vakıt namaz kıl dua et oburtarftada alırsınız benden helallık '' dıye soylenıyorum.
bır ara polıs acayıp bakmıstı bu sefer goturecekler lan yolun karsıya geç demıstım kendı kendıme sonra bısey olmadı.
Vallahı arkadasım trafık ısıklarında cep telefonuyla kırmızda bekleyıp kırmızda gecenın fotoyu cekıp onlıne ıhbarda bulunan baska adam varmıdır Ankarada
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Cezalrdan sonra polıse sormak lazımdı bası goğe ermişmi acaba
Zeynel KARACAN
Durumda bir ilginçlik var yalnız, hız sınırı 90 km bile olsa sapma payı %10 olması dolayısıyla ceza yememeniz gerekiyordu. Diğer cezalar konusunda biraz kişisel insaf durumu söz konusu, evet kurallara aykırı olabilir ama eğer öyleyse her arabaya, her kişiye bu ceza adil bir şekilde verilmeli. Yapma etme nolursun diyerek bu cezadan kurtulamamak lazım. Neyse bu konu daha uzar fakat hız cezası konusunda elinizde makbuz varsa bu konu hakkında bilgili birisiyle görüşmenizi tavsiye ederim...
Şu ceza makbuzunu görmemiz mümkünmü acaba, veya hangi maddeler yazılmış merak ettim
Sen bence polislere rüşvet teklif et sonrada şikayet et temizlensinler.Ama dikkat et rüşvet teklif etmekle rüşvet almakta aynı suça giriyor..O zaman karakola gidersen kurtaramaz seni kimse haberin olsun..![]()
Konu Ersal tarafından (29/09/2011 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri