100 Liraya yaptırabiliyorsanız elbette takdir ve karar sizin...
"""mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""
demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
bu konudan bu anlaşılıyor.
bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum..![]()
100 Liraya yaptırabiliyorsanız elbette takdir ve karar sizin...
Aşagıdaki resmi fiatın sitesinden aldım....
piston çapı aynı...69.6
strok...yani kompresyon birimi biri 82 biri 83...1 mm fark var...
turbo ile de bilgiye ulaşınca mutlaka paylaşırım...
![]()
.
Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.
yazılımlar aynıysa motorda aynı diyemeyiz...
örnek verdim yaa
biri 1200 65hp diğeri 1400 77hp...
gp 75hp de düz turbo var
gp 90hp de vgt turbo var...
ve yazılımda turbo mapi %5 daha fazla...
ama diğer tüm mapler aynı
ayrıca...pistonlarında aynı olduğunu yukarıda yazıyor...bu da motorun aynı olduğunu gösteriyor...
dediğim gibi..işin içide olsanız...bu konuyu...ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız...
ne anlamamız gerekiyor? madem siz işin içindesiniz çok iyi anlatabilirsiniz? aynı motora vgt turbo eklenmiş bundan ötürü turbo mapi değişmiş ve bir takım gelişmelere gitmişler nesi garip bunların? çok ilginç şaşırılması gereken ama bir tek sizin vakıf oldunuz bişeymiş gibi anlatıyorsunuz? gerçekten anlayamadım anlatırsanız sevinirim...
mesela ben bu cevabınızıda anlayamadım size bir tek turbosu farklı değil başka farklarda var denilmiş siz zorla yazılım satmıyorum yetkili servisle bayilik görüşmelerim oldu diyorsunuz =)
ben cidden ne anlatmak istiyorsunuz anlayamadım kırıcı olduysamda kusuruma bakmayın benden haylice büyüksünüz kardeşçe sormak istedim sadece...
tayfun kardeş...bence bu tarz konuları yüz yüze konuşalım derim
yazıların ruhu yok...ifade etmekte zorlanıyoruz...manaları değişebiliyor...
İstanbula yolunuz düşerse, inşallah bir gün tanışır yüzyüze sohbet ederiz...
hafta içi gelebilirim...gelirsem haberdar ederim...
Valla konudan ve ne anlatmak istediğinizden bişey anlamadım. yanlış anlamayın konuya ya yabancı birisi olarak(son kullanıcı) bana bi faydasını göremedim.motor aynı, yazılım aynı o aynı, bu aynı. o farklı, bu farklı. ben elimdekine bakarım.ben onu bunu anlamam. chip mip farketmez. benim 77 lik düldülü 90+ lık yapabiliyormusun 100-500 farketmez. 1000tl veririm.
Renault 1.5 dci 105 HP ile yine 1.5 dci 85 HP motorlar arasındaki farkları bana sıralayabilirmisin Cemal kardeşim...?
elbette işin bu tarafı aslında kimseyi ilgilendirmez...
77 lik düldül...85hp...yaparım...garantili..memnun kalmazsan iptal ederiz...
renault konusunda hiç bilgim yok...
bizim serviste vag grubu olduğu için (vw audi seat skoda) bu grup hakkında istediğinizi sorabilirsiniz....
Bazı araçlarda beyin sökülmeden araca direkt bağlanılarak yazılım yükleniyor,bazı araçlarda beyin sökülmesi gerekebiliyor.Bu işçilikte belli bir oynama yapıyor olabilir ancak bu kadar fiyat farkı anormal bi durum hele ki aynı mantıkla çalışan 2 aynı beyin için farklı fiyatlar bende de şu gerçeği uyandırıyor,meydan boş fiyatları salla, yazılım için bu kadar yüksek fiyatların istenmesi de bundan kaynaklanıyor yazılım için 600-700 kimi yerlerde 1000tl para isteniyor.Bence bu kadar paraya yazık!!!
VW,Audi,Skoda,Seat grubu araç kullanmadığımdan bende olan Renault Kangoo için sormuştum...
İleride Renault Grubundan bir araç yazılım için size gelirse bu bilgiler size lazım olabilir...
Araçların beyinleri farklı,yazılımları farklı,enjektörleri farklı,turbo sistemleri farklı,şanzımanları farklı,gaz tepkimeleri farklı,kısacası ikiside 1.5 dci motor olsada neredeyse tamamen farklılar...
Konu USTA tarafından (25/09/2011 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.
cemal bey konuyu açarken neyi hedeflediniz, bunu kimsenin anladığını sanmıyorum.
cemal abi benm ödülü ne zaman vericeksin![]()
Cemal hocam, fiat neden 1.2 65 bg'de kullandığı yazılımı bizim 1.4 77 bg'de kullanmış sizce.
az yaksın diyemi?
motorun zayıflığı bundanmı ileri geliyor acaba?
sizce, yakıt tüketim değerleri artmadan , motorun ve yürüyen aksamın ömrü kısalmadan, bu motordan en fazla ne kadar güç alırız.
Beygirin az olması aracın 8v olmasından kaynaklı.
Pejo 206'da da 75 beygirlik 1.4 motor var.
Sanırım puntişin kasa daha ağır ve büyük.
Aracın gitmemesi bana göre vites oranları ve torku düşük devirlere göre ayarlandığı için. Araç 80-90 civarına kadar muadilleri gibi gidiyor ama sonrasında yığılıyor...
bunu yapan türk chipci arkadaşlar
ben böyle bir uygulama yapmıyorum
her beyin her araç aynı...
sadece yeni nesil araçlarda beyin sökmek gerekiyor...haliyle yeni olmasından dolayı farklı fiyat talep ediyorum....
birde eprom değiştiği zaman...elbette eprom ve soket parasını talep ediyorum...ama yazılım verdiğim bayilerimden her dosya için aynı parayı alıyorum....
bu kadar paraya yazık diyorsunuz ama beyin bozulursa bizim cebimizden çıkıyor...
dediğim gibi işin içinde olsaydınız...çok daha iyi anlardınız...
paylaşım için çok teşekkürler...
beni aracın ne olduğundan ziyade yazılımın içi ilgileniyor...ben yazılımı hazırlarken marka modele bakmam...yazılıma bakarım...
az yaksın diye değil...o ayarlarla o gücü elde ediyor...
84-85hp sorunsuz şekilde güç alırız...
elbette 16v olsa daha fazla güç alabilirdi..ancak vw de 1600cc 102hp 8v olan araç var...gücü düşük tutabilmenin bir yoluda valfleri azaltmak olsa gerek
bu araçlarada defalarca yazılım yükledim...çok güzel sonuç alıyoruz...
8v olması bir şey değiştirmez...alacağın güç yine belli...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri