"""mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""
demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
bu konudan bu anlaşılıyor.
bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum..![]()
"""mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""
demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
bu konudan bu anlaşılıyor.
bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum..![]()
Bazı araçlarda beyin sökülmeden araca direkt bağlanılarak yazılım yükleniyor,bazı araçlarda beyin sökülmesi gerekebiliyor.Bu işçilikte belli bir oynama yapıyor olabilir ancak bu kadar fiyat farkı anormal bi durum hele ki aynı mantıkla çalışan 2 aynı beyin için farklı fiyatlar bende de şu gerçeği uyandırıyor,meydan boş fiyatları salla, yazılım için bu kadar yüksek fiyatların istenmesi de bundan kaynaklanıyor yazılım için 600-700 kimi yerlerde 1000tl para isteniyor.Bence bu kadar paraya yazık!!!
Cemal hocam, fiat neden 1.2 65 bg'de kullandığı yazılımı bizim 1.4 77 bg'de kullanmış sizce.
az yaksın diyemi?
motorun zayıflığı bundanmı ileri geliyor acaba?
sizce, yakıt tüketim değerleri artmadan , motorun ve yürüyen aksamın ömrü kısalmadan, bu motordan en fazla ne kadar güç alırız.
Beygirin az olması aracın 8v olmasından kaynaklı.
Pejo 206'da da 75 beygirlik 1.4 motor var.
Sanırım puntişin kasa daha ağır ve büyük.
Aracın gitmemesi bana göre vites oranları ve torku düşük devirlere göre ayarlandığı için. Araç 80-90 civarına kadar muadilleri gibi gidiyor ama sonrasında yığılıyor...
bunu yapan türk chipci arkadaşlar
ben böyle bir uygulama yapmıyorum
her beyin her araç aynı...
sadece yeni nesil araçlarda beyin sökmek gerekiyor...haliyle yeni olmasından dolayı farklı fiyat talep ediyorum....
birde eprom değiştiği zaman...elbette eprom ve soket parasını talep ediyorum...ama yazılım verdiğim bayilerimden her dosya için aynı parayı alıyorum....
bu kadar paraya yazık diyorsunuz ama beyin bozulursa bizim cebimizden çıkıyor...
dediğim gibi işin içinde olsaydınız...çok daha iyi anlardınız...
paylaşım için çok teşekkürler...
beni aracın ne olduğundan ziyade yazılımın içi ilgileniyor...ben yazılımı hazırlarken marka modele bakmam...yazılıma bakarım...
az yaksın diye değil...o ayarlarla o gücü elde ediyor...
84-85hp sorunsuz şekilde güç alırız...
elbette 16v olsa daha fazla güç alabilirdi..ancak vw de 1600cc 102hp 8v olan araç var...gücü düşük tutabilmenin bir yoluda valfleri azaltmak olsa gerek
bu araçlarada defalarca yazılım yükledim...çok güzel sonuç alıyoruz...
8v olması bir şey değiştirmez...alacağın güç yine belli...
Aracın marka ve modeline bakmadan,motor özelliklerine bakmadan sırf yazılımına bakarak işlem yapıyorsanız hata yaparsınız.
Enjektörlerin ve turbonun kaldırabileceği yükler farklıdır,105 likte değişken geometrili daha büyük turbo varken 85Hp de daha ufak bir elektronik turbo bulunur,65-70-80 hp dci 1.5 lerde turbo daha da ufak ve mekanik kontrollüdür intercooler bulunmaz.90 ve 110 HP FAP motorluların işletim sistemi ve beyinleri farklı markalardır vs ve bunların hepsi 1.5 dci 8v motorlardır...
Birinde Delphi beyin varken diğerinde Siemens vardır,yazılımları da haliyle farklıdır bu araçların.Bütün bu özellikleri dikkate almadan yazılım yapıyorsanız bravo size...Alkışlar:
Maksadım sizi kötülemek değil sakın ola yanlış anlamayın beni ancak forumdaki herkesi bu işlerden anlamaz kategorisine sokmanız karşısında yazdım bu bilgileri...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri