51 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Aradaki farkı bulabilirmisiniz ????

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

"""mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""

demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
    bu konudan bu anlaşılıyor.
    bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum..

emin tahir
    emin tahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    """mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""

demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
    bu konudan bu anlaşılıyor.
    bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum..
    Bazı araçlarda beyin sökülmeden araca direkt bağlanılarak yazılım yükleniyor,bazı araçlarda beyin sökülmesi gerekebiliyor.Bu işçilikte belli bir oynama yapıyor olabilir ancak bu kadar fiyat farkı anormal bi durum hele ki aynı mantıkla çalışan 2 aynı beyin için farklı fiyatlar bende de şu gerçeği uyandırıyor,meydan boş fiyatları salla, yazılım için bu kadar yüksek fiyatların istenmesi de bundan kaynaklanıyor yazılım için 600-700 kimi yerlerde 1000tl para isteniyor.Bence bu kadar paraya yazık!!!

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

Cemal hocam, fiat neden 1.2 65 bg'de kullandığı yazılımı bizim 1.4 77 bg'de kullanmış sizce.
    az yaksın diyemi?
    motorun zayıflığı bundanmı ileri geliyor acaba?
    sizce, yakıt tüketim değerleri artmadan , motorun ve yürüyen aksamın ömrü kısalmadan, bu motordan en fazla ne kadar güç alırız.

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Alıntı taneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cemal hocam, fiat neden 1.2 65 bg'de kullandığı yazılımı bizim 1.4 77 bg'de kullanmış sizce.
    az yaksın diyemi?
    sizce, yakıt tüketim değerleri artmadan , motorun ve yürüyen aksamın ömrü kısalmadan, bu motordan en fazla ne kadar güç alırız.
    Beygirin az olması aracın 8v olmasından kaynaklı.
    Pejo 206'da da 75 beygirlik 1.4 motor var.
    Sanırım puntişin kasa daha ağır ve büyük.
    Aracın gitmemesi bana göre vites oranları ve torku düşük devirlere göre ayarlandığı için. Araç 80-90 civarına kadar muadilleri gibi gidiyor ama sonrasında yığılıyor...

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

Alıntı emin tahir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı araçlarda beyin sökülmeden araca direkt bağlanılarak yazılım yükleniyor,bazı araçlarda beyin sökülmesi gerekebiliyor.Bu işçilikte belli bir oynama yapıyor olabilir ancak bu kadar fiyat farkı anormal bi durum hele ki aynı mantıkla çalışan 2 aynı beyin için farklı fiyatlar bende de şu gerçeği uyandırıyor,meydan boş fiyatları salla, yazılım için bu kadar yüksek fiyatların istenmesi de bundan kaynaklanıyor yazılım için 600-700 kimi yerlerde 1000tl para isteniyor.Bence bu kadar paraya yazık!!!
    bunu yapan türk chipci arkadaşlar

ben böyle bir uygulama yapmıyorum
    her beyin her araç aynı...
    sadece yeni nesil araçlarda beyin sökmek gerekiyor...haliyle yeni olmasından dolayı farklı fiyat talep ediyorum....

birde eprom değiştiği zaman...elbette eprom ve soket parasını talep ediyorum...ama yazılım verdiğim bayilerimden her dosya için aynı parayı alıyorum....

bu kadar paraya yazık diyorsunuz ama beyin bozulursa bizim cebimizden çıkıyor...

dediğim gibi işin içinde olsaydınız...çok daha iyi anlardınız...

Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    VW,Audi,Skoda,Seat grubu araç kullanmadığımdan bende olan Renault Kangoo için sormuştum...
    İleride Renault Grubundan bir araç yazılım için size gelirse bu bilgiler size lazım olabilir...

Araçların beyinleri farklı,yazılımları farklı,enjektörleri farklı,turbo sistemleri farklı,şanzımanları farklı,gaz tepkimeleri farklı,kısacası ikiside 1.5 dci motor olsada neredeyse tamamen farklılar...
    paylaşım için çok teşekkürler...

beni aracın ne olduğundan ziyade yazılımın içi ilgileniyor...ben yazılımı hazırlarken marka modele bakmam...yazılıma bakarım...

Alıntı taneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az yaksın diyemi?
    az yaksın diye değil...o ayarlarla o gücü elde ediyor...

84-85hp sorunsuz şekilde güç alırız...

Alıntı reddragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beygirin az olması aracın 8v olmasından kaynaklı.
    Pejo 206'da da 75 beygirlik 1.4 motor var.
    Sanırım puntişin kasa daha ağır ve büyük.
    Aracın gitmemesi bana göre vites oranları ve torku düşük devirlere göre ayarlandığı için. Araç 80-90 civarına kadar muadilleri gibi gidiyor ama sonrasında yığılıyor...
    elbette 16v olsa daha fazla güç alabilirdi..ancak vw de 1600cc 102hp 8v olan araç var...gücü düşük tutabilmenin bir yoluda valfleri azaltmak olsa gerek

bu araçlarada defalarca yazılım yükledim...çok güzel sonuç alıyoruz...
    8v olması bir şey değiştirmez...alacağın güç yine belli...

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Alıntı cemal arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

paylaşım için çok teşekkürler...

beni aracın ne olduğundan ziyade yazılımın içi ilgileniyor...ben yazılımı hazırlarken marka modele bakmam...yazılıma bakarım...
    Aracın marka ve modeline bakmadan,motor özelliklerine bakmadan sırf yazılımına bakarak işlem yapıyorsanız hata yaparsınız.
    Enjektörlerin ve turbonun kaldırabileceği yükler farklıdır,105 likte değişken geometrili daha büyük turbo varken 85Hp de daha ufak bir elektronik turbo bulunur,65-70-80 hp dci 1.5 lerde turbo daha da ufak ve mekanik kontrollüdür intercooler bulunmaz.90 ve 110 HP FAP motorluların işletim sistemi ve beyinleri farklı markalardır vs ve bunların hepsi 1.5 dci 8v motorlardır...
    Birinde Delphi beyin varken diğerinde Siemens vardır,yazılımları da haliyle farklıdır bu araçların.Bütün bu özellikleri dikkate almadan yazılım yapıyorsanız bravo size...Alkışlar:
    Maksadım sizi kötülemek değil sakın ola yanlış anlamayın beni ancak forumdaki herkesi bu işlerden anlamaz kategorisine sokmanız karşısında yazdım bu bilgileri...