Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Kazada Airbag açılmadı...

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Geçmiş olsun.Ama resimlere göre pek perte çıkmaz gibi.

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre B.
    cute.poison - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 39

Bu görüntülerden sonra konuyu kapatıyorum

murat Öztürk
    bbya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Plaka
    34 BMK 08
    Edilen teşekkür: 33

Alıntı cute.poison Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar...27 ağustos günü tem otoyolu Kocaeli Körfez-Hereke arasında kaza yaptım...Yaklaşık 100-110 km/h hızla giderken önümde trafiğin birden tıkandığını gördüm...400 m. önceden vites küçülttüm ve haliyle frene birazcık dokundum...Dokunmamla araba kontrolden çıktı...Nedeni yola dökülen yağ...İnmemle kaymam bir oldu...10 numara yağ kullananların neden olduğu bir kaza daha anlayacağınız...Neyse duramadım ve sol şeritte sıkışıklıktan dolayı duran albea ya sağ arkadan çarptım...Sonra bi tane astra da bana yandan ve albeaya tam arkadan çarptı...Ben ve eşimin emniyet kemerimin takılı olmasına rağmen hava yastıkları açılmadı...Araba 2005 FİAT Punto multijet...Şu bizim gplerin eski minik kasalarından...Servise sordum nasıl açılmaz diye şasede olan airbag sensörlerine gelmediği için diye bi cevap verdi bana... arabanın kaporta tampon far sol çamurluk ve sol kapı gitti...perte bile çıkabilir dedi ama hava yastıklarının açılmaması normal dedi...o hızla bir darbede nasıl açılmaz??? Ayrıca benim emniyet kemerim boşaldı yani çıkarttığımda geri asılmadı öylece kaldı...hava yastıklarının açılmaması sizce üretim hatası mıdır?Görüşleriniz benim için önemli ona göre dava açmayı bile düşünüyorum...

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Çok geçmiş olsun. Bence airbeglerin açılacağı kadar büyük bir darbe yok aracınızda..
    BY Turbo SPORT 150 HP

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Öncelikle geçmiş olsun. Yaklaşık 10 gün öncede komşumuz Honda 2010 cıvıc ile mucura kapılıp takla attı ve ölümlü kaza oldu. sadec sürücü yastığı açıldı diğer taraf açılmadı ve boyun kırılması ile ani ölüm gerçekleşti.
    Onur mithat arkadşın emek verip hazırladığı derlemeside bu durumları doğruluyor. Asıl güvenilmesi gereken kemer ve trafikte tedbirli defansif sürüş...
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

8. Bu mesajı için 2 kişi VICEROY'ye teşekkür etti:

9. 05/09/2011, 22:41

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.

Sebep
    ticari ilan sitesi değildir..

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

emniyet kemerleri takılı olmazsa hava yastıkları açılmaz..ama sizin emniyet kemeriniz de takılıymış..ilginç..

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

bu araba fazla darbe görmemiş bir tek sensör olduğunu sanmıyorum birkaç sensörden gelen veriye göre airbag açılır yani siz hıza 100-110 km. demişsiniz gazdan ayağınızı çektiğiniz anda hız düşer hemde tekerlerin sürtünmesinden bayağ + sonra hafif fren ki o bile çok çok etkilidir + direksiyon sağ sola hafif olsa bile kııldığında hız yine düşüşe geçer yani siz bence yarısı kadar hatta daha az yani 50-60 km. albeaya vurdunuz = airbag açılmamsı normal. Aracınızın aldığı hasar arkadan vuran aracın ön kısmı aracın toplam ağırlığının vermiş olduğu kuvvete maruz kalır yani ön taraf preslenir albea da hasr olmayışı budur arkadan vuran bırakın diğer opel'i bmw bile bile olsa fark etmez geçmiş olsun olayda şüpheli bir durum yok bence herkese güvenli ve dikkatli kazsız belasız sürüşler.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Gerçekten çok geçmiş olsun çok şükür ki başınıza daha kötüsü gelmemiş...Airbag konusuna gelince bu çok hassasiyet taşıyor testler yapılıyor ama her türlü kaza şeklini mutlaka içermiyor ben bu açılma işini yağmur sensörüne benzetiyorum yağmur yağmaya başlıyor ilk komutu veriyorsunuz sonra o kendi algılıyor ama yağmur hızlanıyor bazen sensör devreye girmiyor öylece bakakalıyosunuz sonra yağmur yavaşlıyor birden silecekler çok hızlı çalışıyor airbagler de algılayamıyor sanırım araçlarda bulunan darbe emiciler şiddete göre airbag lerin patlamasına yol açıyor olabilir kaza esnasında ne kadar şiddetle çarptığınızı bilmeniz zor malum o korku ve telaş onu anlamanızı engeller e bi de frene sonuna kadar basmışsanız ki öyledir yavaşlatmıştır sizi araca çarpana kadar ama en iyisini tabiki konu ile ilgili olanlar bilir yoruma değil gerçek olana ihtiyaç var her kaza şekli bir olmuyor tekrar geçmiş olsun ve allah bir daha vermesin...

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hasan Aksoy
    insomnia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 93

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emniyet kemerleri takılı olmazsa hava yastıkları açılmaz..ama sizin emniyet kemeriniz de takılıymış..ilginç..
    emniyet kemerinin takılı olup olmamasının hava yastıklarıyla ilgisi yok,en azından benim yaptığım kaza için konuşabilirim.2007 senesine,2005 model pegueot 206 aracımla kaza yaptım..hızım 100-110 civarıydı ve emniyet kemerim takılı değildi.tam ön göbekten ağaca vurdum ve hava yastığı açıldı..markalara göre değişen bir durum mu bilmiyorum ama zannetmiyorum..

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tufan Korkmaz
    reflections - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Diyarbakır
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 8

bu tip bir kaç kaza daha gördüm açılmamıştı

Emre B.
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok

Görüşlerinizin yardımıyla ve internetteki benzer olayların ışığıyla hava yastığı açılmamasının normal olduğu kanısına vardım...Daha ne kötü kazalarda açılmamış...Neyse bugün servisteki hasar sorumlusuyla konuştum...Sıkı durun tam 6500 TL sadece yedek parça masrafı çıkmış...İşçilik artı boya falan hariç...onları da katınca 8000 TL eder en az dedi...Bu da arabanın poliçesinde yazan tutar olan 16 bin TL nin tam yarısı ediyor...Yani haftaya belli olacakmış ama perte çıkartılabilir araç...Eksperle konuştuğumda bana bu arabalar 14 bin TL dedi...Piyasadan haberi yok galiba...

halil halil
    alfisti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 10

Alıntı insomnia06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emniyet kemerinin takılı olup olmamasının hava yastıklarıyla ilgisi yok,en azından benim yaptığım kaza için konuşabilirim.2007 senesine,2005 model pegueot 206 aracımla kaza yaptım..hızım 100-110 civarıydı ve emniyet kemerim takılı değildi.tam ön göbekten ağaca vurdum ve hava yastığı açıldı..markalara göre değişen bir durum mu bilmiyorum ama zannetmiyorum..

hava yastıkları emniyet kemerlerine yardımcı bir güvenlik sistemidir.srs ismide buradan gelir.(Supplemental Restraint System )kemer takılı olsun yada olmasın sensörler darbeyi aldığı anda airbagler açılır.kemer takılı ise sorun olmaz.yumuşak iniş yaparsınız.ama kemer takılı değil ise airbag bütün şiddeti ile yüzünüzde patlayabilir.ciddi yaralanmalara neden olur.
    ayrıca bazı araçların sağ koltuklarında ağırlık sensörleri vardır.herhangi bir kaza anında sağ koltukta yolcu oturmuyor ise airbag açılmıyor.tasarruf amacıyla

Emre B.
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok

Evet bizim puntolarda ben emniyet kemerimi takıyorum ışık sönüyor...Yan koltuğa elimi bastırınca ışık tekrar yanıyor... Deneyin...

Emre B.
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok

Arabamız perte çıktı arkadaşlar...8500 TL lik masrafı servise 6000 TL ye yaptırmada anlaşamayan sigorta şirketi aracı ihaleye çıkardığını söyledi...Bakalım bize ne kadarlık teklifle gelecekler???

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hayırlısı olsun hocam..

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adem okcu
    sos.bil.öğrt. alfo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 9

Çook geçmiş olsun cana gelen mala gelsin .....

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre B.
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok

Teşekkürler....Şimdi aynı araçtan arıyoruz...Babamındı araç ve çok memnundu...Bakalım hayırlısı...

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

Alıntı cute.poison Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabamız perte çıktı arkadaşlar...8500 TL lik masrafı servise 6000 TL ye yaptırmada anlaşamayan sigorta şirketi aracı ihaleye çıkardığını söyledi...Bakalım bize ne kadarlık teklifle gelecekler???
    kasko bedelinin tamamını almak için serviste yapılmasını isteyin aracınızın..buyuk ıhtımaller kasko bedelınden çok daha düşük bir teklifle karşınıza çıkacaklar..örnek vermek gerekirse coskun abinin durumu size yol gösterebilir.verdikleri ilk teklifi kabul etmeyin...

onrky
    1.4 starjet 95hp

Emre B.
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok

Alıntı kara kız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kasko bedelinin tamamını almak için serviste yapılmasını isteyin aracınızın..buyuk ıhtımaller kasko bedelınden çok daha düşük bir teklifle karşınıza çıkacaklar..örnek vermek gerekirse coskun abinin durumu size yol gösterebilir.verdikleri ilk teklifi kabul etmeyin...
    Haklısınız...Ama bu adamlar aracı ihaleyle satışa çıkartmışlar...Bize henüz bir teklifle gelmediler...Olası düşük bir teklifle geldiklerinde o zaman aracımı yaptırın deme gibi bir şansım olmayacak galiba...

AHMET FİDAN
    aksamcx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

arkadaslar daha dunn ılk elden yanı 2. sahıbı olfugum orjınal 2005 puntomla kaza yaptım(alalı arabayı 50gun olmustu ) tavan bırass ve sol arka kapıı cok hasarlıı öncam kırıldıı ssol tampon deısecek ne kadar masrafı olur???

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon