Geçmiş olsun.Ama resimlere göre pek perte çıkmaz gibi.
Printable View
Geçmiş olsun.Ama resimlere göre pek perte çıkmaz gibi.
Bu görüntülerden sonra konuyu kapatıyorum :)
Çok geçmiş olsun. Bence airbeglerin açılacağı kadar büyük bir darbe yok aracınızda..
Öncelikle geçmiş olsun. Yaklaşık 10 gün öncede komşumuz Honda 2010 cıvıc ile mucura kapılıp takla attı ve ölümlü kaza oldu. sadec sürücü yastığı açıldı diğer taraf açılmadı ve boyun kırılması ile ani ölüm gerçekleşti.
Onur mithat arkadşın emek verip hazırladığı derlemeside bu durumları doğruluyor. Asıl güvenilmesi gereken kemer ve trafikte tedbirli defansif sürüş...
emniyet kemerleri takılı olmazsa hava yastıkları açılmaz..ama sizin emniyet kemeriniz de takılıymış..ilginç..
bu araba fazla darbe görmemiş bir tek sensör olduğunu sanmıyorum birkaç sensörden gelen veriye göre airbag açılır yani siz hıza 100-110 km. demişsiniz gazdan ayağınızı çektiğiniz anda hız düşer hemde tekerlerin sürtünmesinden bayağ + sonra hafif fren ki o bile çok çok etkilidir + direksiyon sağ sola hafif olsa bile kııldığında hız yine düşüşe geçer yani siz bence yarısı kadar hatta daha az yani 50-60 km. albeaya vurdunuz = airbag açılmamsı normal. Aracınızın aldığı hasar arkadan vuran aracın ön kısmı aracın toplam ağırlığının vermiş olduğu kuvvete maruz kalır yani ön taraf preslenir albea da hasr olmayışı budur arkadan vuran bırakın diğer opel'i bmw bile bile olsa fark etmez geçmiş olsun olayda şüpheli bir durum yok bence herkese güvenli ve dikkatli kazsız belasız sürüşler.
Gerçekten çok geçmiş olsun çok şükür ki başınıza daha kötüsü gelmemiş...Airbag konusuna gelince bu çok hassasiyet taşıyor testler yapılıyor ama her türlü kaza şeklini mutlaka içermiyor ben bu açılma işini yağmur sensörüne benzetiyorum yağmur yağmaya başlıyor ilk komutu veriyorsunuz sonra o kendi algılıyor ama yağmur hızlanıyor bazen sensör devreye girmiyor öylece bakakalıyosunuz sonra yağmur yavaşlıyor birden silecekler çok hızlı çalışıyor airbagler de algılayamıyor sanırım araçlarda bulunan darbe emiciler şiddete göre airbag lerin patlamasına yol açıyor olabilir kaza esnasında ne kadar şiddetle çarptığınızı bilmeniz zor malum o korku ve telaş onu anlamanızı engeller e bi de frene sonuna kadar basmışsanız ki öyledir yavaşlatmıştır sizi araca çarpana kadar ama en iyisini tabiki konu ile ilgili olanlar bilir yoruma değil gerçek olana ihtiyaç var her kaza şekli bir olmuyor tekrar geçmiş olsun ve allah bir daha vermesin...
emniyet kemerinin takılı olup olmamasının hava yastıklarıyla ilgisi yok,en azından benim yaptığım kaza için konuşabilirim.2007 senesine,2005 model pegueot 206 aracımla kaza yaptım..hızım 100-110 civarıydı ve emniyet kemerim takılı değildi.tam ön göbekten ağaca vurdum ve hava yastığı açıldı..markalara göre değişen bir durum mu bilmiyorum ama zannetmiyorum..
bu tip bir kaç kaza daha gördüm açılmamıştı
Görüşlerinizin yardımıyla ve internetteki benzer olayların ışığıyla hava yastığı açılmamasının normal olduğu kanısına vardım...Daha ne kötü kazalarda açılmamış...Neyse bugün servisteki hasar sorumlusuyla konuştum...Sıkı durun tam 6500 TL sadece yedek parça masrafı çıkmış...İşçilik artı boya falan hariç...onları da katınca 8000 TL eder en az dedi...Bu da arabanın poliçesinde yazan tutar olan 16 bin TL nin tam yarısı ediyor...Yani haftaya belli olacakmış ama perte çıkartılabilir araç...Eksperle konuştuğumda bana bu arabalar 14 bin TL dedi...Piyasadan haberi yok galiba...
hava yastıkları emniyet kemerlerine yardımcı bir güvenlik sistemidir.srs ismide buradan gelir.(Supplemental Restraint System )kemer takılı olsun yada olmasın sensörler darbeyi aldığı anda airbagler açılır.kemer takılı ise sorun olmaz.yumuşak iniş yaparsınız.ama kemer takılı değil ise airbag bütün şiddeti ile yüzünüzde patlayabilir.ciddi yaralanmalara neden olur.
ayrıca bazı araçların sağ koltuklarında ağırlık sensörleri vardır.herhangi bir kaza anında sağ koltukta yolcu oturmuyor ise airbag açılmıyor.tasarruf amacıyla
Evet bizim puntolarda ben emniyet kemerimi takıyorum ışık sönüyor...Yan koltuğa elimi bastırınca ışık tekrar yanıyor... :) Deneyin...
Arabamız perte çıktı arkadaşlar...8500 TL lik masrafı servise 6000 TL ye yaptırmada anlaşamayan sigorta şirketi aracı ihaleye çıkardığını söyledi...Bakalım bize ne kadarlık teklifle gelecekler???
hayırlısı olsun hocam..
Çook geçmiş olsun cana gelen mala gelsin .....
Teşekkürler....Şimdi aynı araçtan arıyoruz...Babamındı araç ve çok memnundu...Bakalım hayırlısı...
kasko bedelinin tamamını almak için serviste yapılmasını isteyin aracınızın..buyuk ıhtımaller kasko bedelınden çok daha düşük bir teklifle karşınıza çıkacaklar..örnek vermek gerekirse coskun abinin durumu size yol gösterebilir.verdikleri ilk teklifi kabul etmeyin...
arkadaslar daha dunn ılk elden yanı 2. sahıbı olfugum orjınal 2005 puntomla kaza yaptım(alalı arabayı 50gun olmustu ) tavan bırass ve sol arka kapıı cok hasarlıı öncam kırıldıı ssol tampon deısecek ne kadar masrafı olur???