Bahsettiğiniz aracı mayıs ayı başında sıfır satın aldığımı tanışma kısmında paylaşmıştım. Türkiyede hiçbir sitede bu modelle ilgili paylaşım henüz yok.Yazılanlarsa haberlerde yazılanların kopyala yapıştırından ötesi değil.
Multiair motor 2010 yılında en iyi motor ödülünü aldı. Durumu değerlendirmek ve gözlemlemek adına bu yeni üretimi punto evo da ilk sürdü pazara. Daha sonra 2011 baharında yakıt tüketimi çok olan t-jet motor a alternatif sunmuş oldu. Yakıtta ve performansta yaklaşık %15 geliştirme yakaladı. Aynı motoru daha sonra Alfa Romeo giulietta da kullandı. Hatta günümüzde milleti cezbeden opele can veren Opel Astra turbo da aynı motoru kullanıyor. Bir bakıma dünya pazarında motorlarını satan Fiat saygınlığını beyinlere kazıyor diyebiliriz.
Bravo da en güzel olan göğüsteki manuel sport tuşudur. İsterseniz çok kıvrak seri kullanırsınız ve hakkını verince çokda yakarsınız,ister sport tuşunu kullanmaz ve turbosuz haliyle ki o bile fazlasıyla yeterli az tüketim seçersiniz. Arabada kallite hissi ve güvenlik mükemmel.
Sözde aynı segmentte olupta 122 hp , dar, basık ve donanım fakiri golf ile kıyasladığınızda Bravo daki full özellikleri olan golf den %25 daha hesaplı olduğunu görüyorsunuz.
Unutmadan söylemek isterim 2005 de golf fsi comfort lıne sıfır almış ve 3 sene sonra elden çıkarmıştım. Kıyaslamaları marka şövanizmi yapmadan sahibi olarak kıyaslıyorum yanlış anlaşılmaya sebeb olmasın.

Bezer şekilde evo dynamıc multijet ile kıyasladığımda punto resmen gitmiyor hissi veriyor,göğüsteki kalite hissi gp den iyi olan evo Bravoya karşı basit kalıyor.Kapıları kapatırkenki tok ses gidiyor yerini klasik sac sesi alıyor. Bravo da özellikle arka kısım çok sağlam çift kat sac kullanılmış.Frenlere bakınca punto sert ve tepkili iken bravo yumuşak ve kademeli tepki veriyor.Açılır tavan evo da sonradan kondurulmuş emanet gibi duruyor dar tavanında,Bravo da ise daha geniş tavanında açık durumdayken bütünlüğü,devamlılığı tam sağlıyor. Kısaca ikisinin fulleri arasında 10.000 tl fark var ama inanın aradaki gerçek fark neredeyse her anlamda yaklaşık 2 kat.
Yer imleri