24 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.4 multıaır 16v 140 hp "bravo"

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

izah etmek istediğim şu; araç seçimlerimde bir markanın herhangi modelini seçeceksem şahsen o modelin dünya çapında hangi kriterlere göre ne ödülü aldığına bakarım.Sonra mümkünse kiralar veya test aracına binerim. Herşey söylendiği ve yazıldığıyla örtüşüyorsa bu kez tercih ettiğim aracın ithalatçısına,servis yaygınlığına,parça bolluğuna,alıp satarken ettireceği minimum zarar değerlerine,performans,tüketim,güvenlik paketine bakarım. Bu şekilde yapılan sağlıklı analiz hata yapma şansını azaltır.
    1999 yılında aldığım 4yaşındaki 320i arabamı 2004 te satarak yine Alman olsun vw golf olsun düşüncesi ile o döneme kadar yıllarca motorunu geliştirilmeden 8 valf seçeneğinden sıyrılmış, 16valf 115 hp ve 6 ileri vites comfort line aracı üretmesiyle bende sıfır golf almıştım. Yine o dönem bir araba dergisinde kıyaslamnın etkisindeydim BMW1 serisimi vw golf fsi mi şeklinde ki dergi yine bir numara vw şeklinde sloganıyla kıyaslamasını sonlandırmıştı. Halbuki olay bu kadar basit değildi. vw de vites araları dar,tüketim fazla,klıma açıksa yokuşta sollamada sıkıntılı,gaz seçeneğine geçilemeyen,göğüste kullanılan kalitesiz malzemenin solduğu ve kısaca üretiminin hata olduğunu kabul ederek daha 4. yılında tsi motora geçiş yapan bir araca yatırım yapmış oldum. Bu açıdan olaya baktığımızda takım tutma havasında sadece Alman olsun ne olursa olsun demek ciddi bir hata olur. Bravo konusuna gelince Fiat kuş ve tempra gruplarından sıyrılma aşamalarındayken, hiçbir ödülü hatta beklentisi dahi olmayan modelleri ürettiği dönemlerine bakılıpta o dönemin aynı segmentte golf'ü ile kıyaslamak yine yanlış olur ki o yıllarda benim seçim listemde fiat'ın hiç bir aracı yoktu. Yalnız 2006 yılından günümüze Fiatta devrim niteliğindeki değişim ve kazanılan her alanda ödüller artık bu markayıda dikkate almayı gerektiriyor ki Alfa'yı bünyelerine katmayı bırakın, opele motor satıpta dar boğazdan çıkarabilen bir firmayı Almanlara kabul ettiren İtalyanı takdirle karşılamak ve değerlendirmeleride bunu baz alarak yapmak lazım. vw golf'ün tsi 122 hp motor seçeneğine sahip full aracının Bravodan daha fazlası yok,daha kaliteli diyebileceğimiz kısmıda yok bildiğim kadar.Multiair motorun en iyi motor seçilmesinin de tsi motorun aldığı ödülden sonra alındığını göz önüne alırsak bu husustada öncelik yok,iç hacimin basıltılmış ve küçülmüş olması,aerodinamik yapının kutu gibi şekil almasıda dikkat çekici..
    Internatıonal engıne of the year 2011 kıyaslamasında fiat multiair 248 puan ile 124 puanlı vw 1.4 litre tsi turbodan önde gelmiş ama vw nin 1.4 litre TSI Twincharger motorundan geride kalmıştır.

https://www.ukipme.com/engineoftheye...s_11/1_14.html

Para sahibinin,mal alıcısınındır. Her araç kullanıcısının kendi yaptığı tercihle mutlu ve kazasız yıllar geçirmesini temenni ederim. Yazdıklarımla ufkunuza yeni bir açı kazandırdıysamda ne mutlu bana.Saygılar...
    Konu VICEROY tarafından (27/08/2011 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

DÜŞÜNCELERİNİZE SAYGI DUYUYORUM.. FİYAT ATILIM İÇİNDE OLABİLİR. AMA AVRUPADAKİ EN COK SATAN 10 MODEL İÇİNDE 2011 YILINDA HİÇBİR FİAT MODELİ YOK... AVRUPADAKİ BÜYÜK OTOMOBİL DERGİLERİNİN HİÇBİRİNDE KARŞILAŞTIRMALARDA FİAT MODELLERİ YOK.. OPEL BÜTÜN TESTLERDE BÜTÜN KARŞILAŞTIRMALAR DA VAR. SATIŞ RAKAMLARINDA OPEL CORSA VE ASTRA AVRUPA DA İLK 10 OTOMOBİL İÇİNDELER... VW GOLF ZATEN HERZAMAN OLDUĞU GİBİ BİRİNCİ... İKİNCİ SIRADA POLO .... ÜÇÜNCÜ SIRADA FİESTA...
    Hürriyet Avrupa - Avrupa'nın en çok satan arabaları
    AMACIM FİAT KÖTÜDÜR DEMEK DEĞİL.. YANLIŞ ANLAŞILMASIN... AMA BAHSETTİĞİNİZ KADAR İYİ NOKTA DA OLSAYDI AVRUPADA REKABET EDEBİLİRLERDİ... 2006 YILINDA CIKAN BİR ARACIN DİREKSİYON SİSTEMİ SORUNLU OLDUĞUNDA 2009 YILINDA HALA AYNI SİSTEMİ KULLANMIYOR DİĞER FİRMALAR... TÜRKİYE ŞARTLARINDA GENİŞ SERVİS AĞI, BAŞARILI İKİNCİ ELİ, KOLAY BULUNAN YEDEK PARÇASI, UCUZ İŞÇİLİK VE SERVİS MALİYETLERİ , REKABETÇİ FİYATLARI İLE BELKİ EN DOĞRU SEÇENEK TE OLABİLİR. HELE BİRDE YUKARI DA BAHSETTİM GİBİ DUYGULARINIZA HİTAP EDİYORSA KOLAYLIKLA TERCİH EDİLEBİLİR. BİR ARKADAŞIMDA 2000 MODEL GOLF BİRİN DE 2003 MODEL POLO VAR İKİSİ DE BENİM ARACIMDAN COK DAHA KONFORLU...