Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 21 ile 23 arası

Konu: 1.4 multıaır 16v 140 hp "bravo"

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Yunus,içine binipte kilometre yapmadığım hiçbir araç için kesin yargılama yapmam. Aynı yol şartlarında viraj,rampa,otoban vs.. uzun süre kullandığım hatta sahibi olduğum markaların modelleri hakkında kazanımlarımı paylaşıyorum ki forumun amacı bu zaten.
    Fatih,bahsettiğin 1.3 95hp astranın kaputunun altındaki motor multijet zaten.GM-Powertrain diye bir şirket üretiyor opel'e satıyor. GM-Powertrain fiat-gm ortaklığıdır. motorlar mekanik olarak aynıdır ama ecu programları biraz farklıdır. Bunu Alman kabul ediyor. Saygılar.
    Konu VICEROY tarafından (28/08/2011 Saat 08:48 ) değiştirilmiştir.
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değerli Hasan kardeşim bende aynı samimiyet ve saygı esası ile paylaşım yapıyor ve bilgi paylaşımına devam ediyorum aksi takdirde cevaba gerek duymazdım.
    Virgüller arası sıraladığınız ayrıntılarda hemfikir olduğumuz kesin.
    Araba satış grafiği arabanın kalitesini belirleyecekse aşağıda verdiğim adrese göre fiat Türkiyede 77.000 satmış ta vw 54.000 satmış.
    Türkiye'de en çok satan arabalar / - Hürriyet
    Seçim kriterleri değişkenlik gösterebilir ama benim kriterim bu değil.Bmw ford tan az sattı diye kötü araç demiş gibi sonuçlar çıkar bu yaklaşımda. Üsteki yazımda verdiğim linkte ödül ve puan var bunlar satış cirosundan çok uzak puanlamalar. 2011 henüz 7.ayında. Alınan ödülde bu anlamda taze iken acele bir beklenti mantıklı olmaz. vw tsi motorda 1400cc ile 140hp üzeri motor seçeneklerini aşağı çekti bildiğiniz gibi yıpranma payının iç aksamda tavan yapmasından ötürü. 2004 ün baharında piyasaya sürülüpte maddi manevi insanların canını yakan bir fsi motor ve kalitesiz iç malzerme kullanan vw golf bugün benim için övülecek bir model olmuyor.Sıfırını yada üretimdeyken ikinci elini alıp halen parçalarına bağımlı her tüketicinin kızdığı nokta bu.Mıcrosoftta vista,vw de fsi hayal kırıklığı olarak paylaşılıyor yabancı sitelerde. Türkiyede bir araç satın alamak vergileriyle bir tanede devlete satın almak anlamına geldiğinden benzin örneği gibi pahada rekor olmuş oluyor. Dolayısıyla ekonomik sınıflamada Almanyada her kesimin bine bilmesi için olan 1 ve ya 3 serisi bizde zengin seçeneği oluyor ki bu avrupa pazarında düşünülürse vw,ford,opel..vs.. çok ucuz olmuş,bol satmış ve 5 sene sonra kullanma gitsine dönüşmüş oluyor. Bu şartları bizler yaşıyor olsak zaten ne işimiz var ford,opel ve ya fiat ile.
    YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTMİYORUM.GOLF 5 KASA İÇİN SÖYLEDİKLERİNİZ DE HAKLI OLABİLİRSİNİZ. BEN ŞU ANA KADAR 98 MODEL POLO CLASSIC , 2004 SEAT CORDOBA, 2006 VW CADDY, 2006 VW JETTA SAHİBİ OLDUM... 2007 SONRASI EKONOMİK SEBEPLERDEN 1995 MODEL UNO KULLANDIM. ŞİRKET ARACI OLARAK HALEN DAHA DOBLO KULLANMAKTAYIZ... BABAM 15 YIL BOYUNCA BİR RENT A CAR FİRMASININ EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, SON OLARAK TA BİR VW YETKİLİ SERVİSİNDE 10 YIL BOYUNCA SATIŞ SONRASI HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YAPIP EMEKLİ OLDU. süper spor araçlar dışında her marka araca bindim ve bir çoğunu da kullandım. BEN DE ŞU ANA KADAR YAŞADIKLARIM VE GÖRDÜKLERİME DAYANARAK Bİ YORUM DA BULUNDUM. VW GOLF TARİHİNDE SADECE 1 KERE AVRUPADA YILIN OTOMOBİİLİ SEÇİLDİ. AMA AVRUPANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN FAZLA SATAN ARACIDIR. EVET Bİ ARAÇ AZ SATTIĞI İÇİN KÖTÜ ARAÇ DİYEMEYİZ.. .....AMA BİR ARAÇ AYNI SEKMENTTEKİ RAKİPLERİNDEN HEM UCUZ HEM DE AZ SATIYORSA BİR PROBLEM VAR DEMEKTİR. BMW LÜKS Bİ ARAÇTIR. ONU AUDİ VE MERCEDES MODELLERİYLE KIYASLAYABİLİRİZ. MESELA BMW 3 SERİSİ HEM AUDİ 4 VE MERCEDES C SERİSİNDEN HEM UCUZ HEM AZ SATIYORSA O ZAMAN AYNI ŞEKİLDE ONDADA SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRÜM. AVRUPA DA TÜKETİCİ ÇOK BİLİNÇLİ MESELA EN BASİTİNDEN EURO NCAPTAN 5 YILDIZ ALMAYAN BİR ARACA PARA VERMEZLER...

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler,şehir içi trafiğinde sport tuşu devrede ve lambası aktif konumdayken aracın ivmesinin,tepkisinin çok fazla oluşu sıkışık şehir trafiğinde benim için avantaj olmaktan çıktığı gibi 100 km de basılı değil pozisyonuna göre ortalama 3-4 litre fazla yakmasına neden oldu. Ölçümü yol bilgisayarına göre yapmadım.Benim anlayışım depoyu fullerim her 100 km de tekrar fuller ve kaç litre tükettiğimi o şekilde ölçerim.
    Her iki konumda da turbo devrede ise artan torkun yakıt ve ivme etkisi söz konusudur. Peki sport tuşu basılı değilken verdiği tork kaç biliyormusunuz kullanım kitabında bu bilgiler mevcut değil elimde. Bahsettiğiniz ayrıntıyı yabancı tanıtım sitesinde ingilizce dinlediğim halde kaçırmışım anlaşılan.Şimdiden teşekkürler.

140lık multiair torku bilemiyorum ama 150 lik yanlış hatırlamıyorsam normal modda 206tork sport modda 230 tork olarak biliyorum.. Tahminimce 140lık ta ya budeğerlere sahiptir yada çok yakın değerlerdedir.
    Sport mod birazdaha fazla yakıt harcamasına sebep oluyor. Ama kalkarken felan gaza dokunduğunuzda öne atlıyor resmen araç.
    Konu eexelanss tarafından (28/08/2011 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.
    BY Turbo SPORT 150 HP

Sayfa 2/2 İlkİlk 12