Değerli Hasan kardeşim bende aynı samimiyet ve saygı esası ile paylaşım yapıyor ve bilgi paylaşımına devam ediyorum aksi takdirde cevaba gerek duymazdım.
Virgüller arası sıraladığınız ayrıntılarda hemfikir olduğumuz kesin.
Araba satış grafiği arabanın kalitesini belirleyecekse aşağıda verdiğim adrese göre fiat Türkiyede 77.000 satmış ta vw 54.000 satmış.
Türkiye'de en çok satan arabalar / - Hürriyet
Seçim kriterleri değişkenlik gösterebilir ama benim kriterim bu değil.Bmw ford tan az sattı diye kötü araç demiş gibi sonuçlar çıkar bu yaklaşımda. Üsteki yazımda verdiğim linkte ödül ve puan var bunlar satış cirosundan çok uzak puanlamalar. 2011 henüz 7.ayında. Alınan ödülde bu anlamda taze iken acele bir beklenti mantıklı olmaz. vw tsi motorda 1400cc ile 140hp üzeri motor seçeneklerini aşağı çekti bildiğiniz gibi yıpranma payının iç aksamda tavan yapmasından ötürü. 2004 ün baharında piyasaya sürülüpte maddi manevi insanların canını yakan bir fsi motor ve kalitesiz iç malzerme kullanan vw golf bugün benim için övülecek bir model olmuyor.Sıfırını yada üretimdeyken ikinci elini alıp halen parçalarına bağımlı her tüketicinin kızdığı nokta bu.Mıcrosoftta vista,vw de fsi hayal kırıklığı olarak paylaşılıyor yabancı sitelerde. Türkiyede bir araç satın alamak vergileriyle bir tanede devlete satın almak anlamına geldiğinden benzin örneği gibi pahada rekor olmuş oluyor. Dolayısıyla ekonomik sınıflamada Almanyada her kesimin bine bilmesi için olan 1 ve ya 3 serisi bizde zengin seçeneği oluyor ki bu avrupa pazarında düşünülürse vw,ford,opel..vs.. çok ucuz olmuş,bol satmış ve 5 sene sonra kullanma gitsine dönüşmüş oluyor. Bu şartları bizler yaşıyor olsak zaten ne işimiz var ford,opel ve ya fiat ile. :)