ya aklıma geliyor yazıyorum, şimdi kaza yapıyorsun mağdur oluyorsun Allahtan kaskon var bir şekilde paranı kurtarıyorsun desende, zararın çok kardeşim, arabaya yaptığın masraf, modifiye bakım vs, kazadan sonra hala kolum ve göğsümde ağrılar oluyor, eşimin alnında ömür boyu kalacak kaza izi, 2-3 gün kaza mahallinde yaptığın masraflar (bu arada cepten kasko firmasının 444 lü hattını arıyorsun ya operatörün sana verdiği her yöne hediyelerinden yemiyor sana ekstra fatura yada hazırkarsa tl afedersiniz geçiriyor)
arkadaşlar "geçiriyor" kelimesii kullanıcam kusura bakmayın ltfn.
servis tespit parasını sigorta şirketine geçiriyor kazanıyor,
sigorta şirketi aracı satıyor ayrıca pert paranı karşı tarafın sigortasına rücu ediyor geçiriyor
Sigorta firması aracı muameleci ile (trafik müşavirliği) aracını satıyor muameleci para kazanıyor, senden notere gidip vekalet vermen isteniyor noter masrafları 100 tl yi buluyor sana geçiriliyor,
sovtaj bedeli sana ödeniyor, aracı alanda piyasadan parça tedarik ediyor parçacı kazanıyor, aracı toplatıyor kaporta boyacı kazanıyor, aracı yukarıdaki linkte görüldüğü gibi vitrine koyuyorlar ve nihayet alacak kişiye alayını geçiriyorlar hadi hayırlı olsun, aracın pert kayıdınıda kılıfına uydurup siliyorlar,
gördünüzmü kaybeden kim, kaza yapan ben ve alacak olan mağdur, masum vatan evladı...
işte rantiye dünyada böyle dönüyor...
Allah'tan kaskon var ha, ya yoksa, birde kusur sendeyse eyyvahh vay haline, bütün birikimin çöpe...
dün aramış bir banka görevlisi, işten mağdur edilipte çıkarılırsan kredi kartı sigortası yaptırın, siee, şaşırmış len bu insanlar nasıl adam yolarız diye, teminat 10 bine kadar ama mağdur olursan diyor istifa yada yüz kızartıcı suç olmayacakmış ha ha ha, her ay ekstre borcunun 100 de 1 i kesilecek heyy yavrum heyy,
önceki kredi kartı sigortamıda kızıp iptal ettirdim, bir galeyanla kabul etmştim, iptal ettiremedim, primi çok değil ama içeriği şu ben ölürsem kredi kart borcum eşime çocuğuma kalmayacak, iyi güzel de, o kadar borca giren bir insan zaten mağdur olmuş senin ödeyeceğin teminat neyki, o da ölürsem ölme eşeğim ölme...
Yer imleri