Merhaba Arkadaşlar,

Bugün saat 10:00'da z.kuyu birmota sağ arka kapının kendi kendine açılması sorunuyla ilgili gittim. Ayrıca hafta sonunda uzun yola çıkacağım için sıvı kontrollerinin yapılmasını istedim.
Neyse 10-15 dk sonra getirdiler aracı. Kapıya ayar yapmışlar tüm sıvı kontrollerinide yaptık dediler. Eve geldim. Kaputu açtım bir de ne göreyim , motor yağ çubuğu kaputun ön kısmına doğru bir yerde öylece duruyor. Birmot ile evim arası 3 km kadar. Ama nasıl olsa kontrolleri yapıldı diye bir kaç gün açıp bakmasaydım yağ çubuğunun ordan yağlar nerelere sıçrayacaktı (ki zaten biraz sağa sola atlamış gördüm) motor yağsız kalıcaktı vs vs bir dünya sorun .

Daha öncede ön kapıyı ayarlatmak için gitmiştim . O gittiğimde de sağ ön davlumbazdaki boşluktan motor içine sıçrayan suları engellemek için boşluğu kapatın demiştim. Bu defada falçata ucunu kaput kilidinin oralarda sıkışık vaziyette buldum. Aradan 3-5 gün geçmişti ve paslanmada yapmıştı.

Siz siz olun z.kuyu birmot'ta sıvı kontrol vs motor kaputunun açıldığı durumlarda servisten çıkmadan kendiniz kontrol etmeyi unutmayın.