14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Kgs den girdim ogs den çıktım

İbrahim Gökhan
    Bozok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 39

Standart Kgs den girdim ogs den çıktım

İzmir aydın otobanında kgs ile girdim çıkarken telaşa denk geldi ogs den çıktım, geçtigimde gişe ötmeye başladı ekranda kaçış yazdı, bunun cezası ne kadardır, ne yapmam gerekiyor bu durumda aslında girerken kgs ile ödemiştim ben parayı.
    O kadar ışıl ışılsınki seni farketmemek imkansız, güneş sana sırtını dönse ay bırakmaz yalnız

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

www.kgm.gov.tr internet adresimizin ‘’OGS-KGS Geçiş İhlal Sorgulama’’ menüsünden cezalar öğrenilebilir.

Geçiş ücreti ve idari para cezalarının, Kabahatler Kanunu’na göre cezalı geçiş tebligatı gelmeden ya da tebligatın alındığı tarihi izleyen 15 gün içinde yatırılması durumunda geçiş ücretinin; 10 (on) katı tutarındaki idari para cezası %25 (yüzde yirmi beş) indirimli ödenebilmektedir.

Otoyol ve Köprü Geçiş ihlal cezaları PTT’nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

3. Bu mesajı için 2 kişi ZAK1980'ye teşekkür etti:

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

KGS kartININ çIKIŞ gİŞESİNDE okutulamadIĞI durumda ne olur?

KKGS’ de bankaya ruhsat beyan edilen kayıtlı plakalı araç ile geçiş yapılmış ise; köprülerde normal geçiş ücreti, otoyollarda ise uzak mesafe geçiş ücreti hesaba yansıyacaktır. Ancak; bu durum süreklilik arz edemez. Nakit KGS de ise kartın mutlaka okutulup geçiş ücreti tahsilâtı yapılması gerekmektedir. Aksi durumda geçiş ücretinin 11 katı cezalı ücrete maruz kalınabilir.

KGS

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

hadi hayırlısı

mehmet ali aykut
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45

6,50 x 11 kat = 71,50 tl hesap doğru. ama pek hayırlı değil gibi.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

kötü olmuş hocam neyse yapacak biirşey yok bidahakine dikkat..

mehmet ali aykut
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45

[QUOTE=egzo-evo;554261]KGS kartININ çIKIŞ gİŞESİNDE okutulamadIĞI durumda ne olur?

KKGS’ de bankaya ruhsat beyan edilen kayıtlı plakalı araç ile geçiş yapılmış ise; köprülerde normal geçiş ücreti, otoyollarda ise uzak mesafe geçiş ücreti hesaba yansıyacaktır. Ancak; bu durum süreklilik arz edemez. Nakit KGS de ise kartın mutlaka okutulup geçiş ücreti tahsilâtı yapılması gerekmektedir. Aksi durumda geçiş ücretinin 11 katı cezalı ücrete maruz kalınabilir.

bu açıklamaya göre kredili kgs nakit kgs ye göre avantajlı gibi gözüküyor. işin ucunda 11 kat ceza var. nakit kgs olan arkadaşlar da cezalı duruma düşmemek için kartı mutlaka okutarak geçsinler.

mustafa kaya
    mkaya10887 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    34BAA89
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı Bozok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmir aydın otobanında kgs ile girdim çıkarken telaşa denk geldi ogs den çıktım, geçtigimde gişe ötmeye başladı ekranda kaçış yazdı, bunun cezası ne kadardır, ne yapmam gerekiyor bu durumda aslında girerken kgs ile ödemiştim ben parayı.

En uzak mesafe ücretinin 11 katı cezalı oluyor ama erken öderseniz %25 indirimlidir. Bir kaç ay önce benimde başıma geldi ama posta çeki hesabıyla falan kabul edilmiyor artık. FSM Köprüsündeki Karayolları Bölge Müdürlüğünde ödeniyor. fakat İzmir, Aydın bölgesinde nereye ödenir bilemiyorum.

İbrahim Gökhan
    Bozok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 39

Alıntı mkaya10887 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En uzak mesafe ücretinin 11 katı cezalı oluyor ama erken öderseniz %25 indirimlidir. Bir kaç ay önce benimde başıma geldi ama posta çeki hesabıyla falan kabul edilmiyor artık. FSM Köprüsündeki Karayolları Bölge Müdürlüğünde ödeniyor. fakat İzmir, Aydın bölgesinde nereye ödenir bilemiyorum.
    Sagolun karayollarının sitesinden baktım 22tl ceza gözüküyor. Bunu ödeyecegim.
    O kadar ışıl ışılsınki seni farketmemek imkansız, güneş sana sırtını dönse ay bırakmaz yalnız

bahadir cimen
    bahadir77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    34BTC97
    Edilen teşekkür: 40

eger 1 hafta içinde araca ogs alırsanız cezanız sıfırlanıyor. sadece en uzak mesafe gecıs ucretı oduyorsunuz. ıstanbulda yasayanlar ıcın ogs kacınılmazdır. artık ızmırede gerekecek bence.

ogs için tavsıyem garantı bankasından almanız yonundedır.. hemde hesaba otomatık odeme yaptırırsanız kesınlıkle cezalı gecmessinız.hesapta alt lımıt belırtıp,belırledıgınız tutarın altına duser dusmez hesabınızdan belırleyecegınız tutar ogs hesabına aktarılacaktır.boylece ogs kartınında ıptal olması engellenmıs olur.

45 tl masrafı ama bence bır kereye mahsus verılmesı gereken bır tutar..

herkese hayırlı yolculuklar dılerım.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

benimde cezam varmış, ama biz geçtik cezalı geçiş yazdı sonra durduk adama tekrar okuttuk geçtik şimdi ceza gelmiş ne enteresan ogs benim plakama ait değildi ne yapmam gerek ?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı bahadir77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger 1 hafta içinde araca ogs alırsanız cezanız sıfırlanıyor. sadece en uzak mesafe gecıs ucretı oduyorsunuz. ıstanbulda yasayanlar ıcın ogs kacınılmazdır. artık ızmırede gerekecek bence.

ogs için tavsıyem garantı bankasından almanız yonundedır.. hemde hesaba otomatık odeme yaptırırsanız kesınlıkle cezalı gecmessinız.hesapta alt lımıt belırtıp,belırledıgınız tutarın altına duser dusmez hesabınızdan belırleyecegınız tutar ogs hesabına aktarılacaktır.boylece ogs kartınında ıptal olması engellenmıs olur.

45 tl masrafı ama bence bır kereye mahsus verılmesı gereken bır tutar..

herkese hayırlı yolculuklar dılerım.
    konuyla alakasız olucak ama ben garantiden aldığım ogsyi yeni kullanmaya başladım, geçiş yapıp internetten kontrol ettiğimde geçişler hemen görünmüyo. diyelim 20 tl alt limit belirledim, 1 haftada 20tlnin altına düşünce hemen tamamlıyomu?
    anlatabildimmi bilmiyorum
    Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde cezam varmış, ama biz geçtik cezalı geçiş yazdı sonra durduk adama tekrar okuttuk geçtik şimdi ceza gelmiş ne enteresan ogs benim plakama ait değildi ne yapmam gerek ?
    tekrar okutmak hiç bişeye yaramaz, süresi geçmediyse plakaya kayıtlı OGS/KGS alıcaksın yada cezayı ödiceksin başka çaren yok
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

oğuz kaya
    okaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 29

benimde kgs var 2.köprüde okuttum samandıra gişere geldim bitmiş ogs den kaçak geçtim 130 tl ceza geldi % 25 indirimli ödedim.geçmiş olsun.

emir özal
    emirozal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 9

kaçak geçmenin cezası 148 tl erken ödersen indirimle 114 e falan düşüyor. 2 hafta önce şirket aracının cezasını ödedik.