Valla ben şahsen boya korumanın aracın matlaşmasını engellediği fikrine katılmıyorum.İnternette boya koruma hakkında bir sürü yazı okudum.Bu yazılarda genelde boya koruma aracın boya kaportasında bir katman oluşturarak güneşin zararlı ışınlarını yansıtarak aracın boyasını koruduğu yazıyor.Ama zaten buna benzer birçok ürünü alırken hemen hepsinin etiketinde bizim bilmediğimiz gözümüzün görmediği birçok şeyi ekliyorlar.Maaşallah bazı ürünlerin üzerinde o kadar çok şey yazıyor ki sanırsın bunu alınca artık çözemeceğin problem kalmayacak.
Ben işin gözle görünür tarafına bakarım.İnce laflardan dolambaçlı yollardan aşırı bilimsel cümlelerden çoğu zaman hiç hazetmem.
Benim için boya koruma yapılmış siyah bir araç,öğle sıcağında 2 saat güneş altında bırakıldığında aracın göz alıcı parlaklığına rağmen elini vurduğunda kaporta yumurta pişirecek derecede kavruluyorsa kimse bana o boya korumanın aracı güneşin bütün zararlı etkisinden koruduğunu söylemesin.Bir aracın boyasının güneşten zarar görerek matlaşmasının önüne geçmenin tek yolu aracı komple güneşin etkisinden kaportanın ısınmasından koruyacak önlem almaktır.O da folyo vs yöntemlerdir.Yoksa aracın kaportasına çekilen şeffaf koruma filmleri bile aracın matlaşmasının önüne geçemez.
Şimdi gene bazı arkadaşlar çıkıp da niye böyle diyorsun bu işten forumumuzda da para kazanan arkadaşlar var demesin.Bu benim kendi görüşüm ve kimse böyle yapsın diye söylemiyorum.Herkesin ne yaptığına karışmam.Herkes de benim yaptığıma karışmasın o zaman.
Yer imleri