Gelin ben yapıyım 100 lira meguiars'ın
Şaka bi yana asıl yeni arabaya yapılr koruma
arkadaslar 2011kırmızı bir punto evom var ve renginin atmasını istemiyorum. bugun bir yerde gordum tavan motor boya ic dıs koruma 85 tl demis sasırdım gittim konustum auristar dı sanırım tam hatırlamıyorum elde yapıyoruz dedilerbir de baska bir yerde sadece sonax boya koruma 60 dediler ama burası guven vermedi. servisi aradım orada 300 tl civarı dediler bu 85 tl olayını sordum guvenmeyin dediler eger braz daha ucuz olsun derseniz 200 e yapan bir yer var guvenilir dediler ama arac cok yeni gerek de yok seneye yapılır olmadı dediler... acıkcası 200 300 verip 6 ayda yaptıramam o beni aşar ama 85 lik yere de güvenemiyorum ne yapma lazım akıl verin ltfen
Gelin ben yapıyım 100 lira meguiars'ın
Şaka bi yana asıl yeni arabaya yapılr koruma
TSİ Jetta.
dogrudur ben de öyle biliyorum ama istee sizce 85 lik yere guvenmelimiyim hayır guven verdiler ama servis bir sorun cıkarsa garanti dısı olur yapabileceğimiz bir sy yk dediondan korkuyorum
neee garanti dışımı bununla garantinin ne alakası var enteresan kullandığı ürünleri öğrenip yazarsanız kesin bişey söyleyebilirm![]()
TSİ Jetta.
85 tl. olan yer ucuz etin yahnisi misali... meguiars ürünleri kullanan bi yeri tercih edebilirsiniz...yada ankaraya geliyorsanız arabanızı güvenle kavaklıdere oto ibrahim ustaya bırakın...
markasını öğrenmistim auristar tarzı bir seydi ama emin olamıyorum tam tekrar sorayım baska ne ögrenmem gerekiyor hocam? tşk ettim
Ben bugün ankara tunalıhilmide meguiarsa boya koruma yaptırıyorum akşam sekizde alacağım aracı görüşlerimi yazarım
Aracın fotoğrafını görelim 1-2 tane koyun güneş altında felan...
hiç o kadar para vermenize gerek yok ...
Boya koruma olayına ezelden beri şüphe ile yaklaşmışımdır... Sanki gereksiz tamamen insanları soymaya yönelik bir olay gibime geliyor. Bu sebeplede hiç yaptırmadım bugüne kadar yaptırmayıda düşünmedim. Çevremde yaptıranlar var ama öyle çok ama çok çiziklere karşı aracı koruduğunada şahit olmadım.
Tercih meselesi tabi
Aracı ilk aldığımdan beri boya koruma yaptırıyorum dördüncü kez yine yaptırdım faydasını görüyorsunuz mutlaka,ama 85tl ye boya koruma olacağını sanmıyorum bu cila olur anca..
Ben de boya koruma olayına soğuk bakanlardanıp açıkçası.Bana göre de biraz para tuzakları olan bir konu.200-300 TL para vereceksiniz.Biraz parlaklığı artacak ama en ufak bir taş gelmesinde araçta taş izi oluşacak.Üstelik bir yerde yanlışlıkla fırçayla yıkasalar al sana boya koruma akıp gitti.Ben fıat servsindeki ustayla görüştüm ve onun bana anlattığı;Öyle çizikten falan koruma işi hikaye hatta güneş yanığına bile karşı koruması da hikaye sadece boyada belirli bir süre canlılık sağlar ve kuş pisliklerine ve diğer lekelere karşı korur sözleri oldu.
Ben kendim koruma yöntemini buldum açıkçası.Benim aracın rengi siyah olduğu için 2-3 günde tozla kaplanarak beyaz renge dönüşüyor nerdeyse.Ben de böyle kirli bırakarak aracın kaportasının güneş ışınlarından daha az yararlanarak daha az ısınmasını sağlıyorum.Benim boya korumam bu![]()
hocam merhaba bende yeni aldım arabayı 2 aylık sayılır ve ağustos ayında bende yaptırmayı düşünüyorum oradaki servisler herhalde biraz pahalı fiyat çıkarıyor çünkü kartaş servisten aldığım fiyat 150tl ve 1 yıl garantili ankaraya elme fırsatın varsa burda yaptır servisten garantili kafan rahat olur. ne kadar iyidir değildir boya koruma bende tam bilmiyorum ama 0 diye göz bebeği puntomuz diye yaptırcam![]()
herkese cok tşkler. arabayı yeni alanlara da hayırlı ugurlu kazasız belasız sürüşler diliyorum. bu boya koruma işinden vazgectm sanırım yani 6 ay 12 ay arasında tekrarlamak gerekiyor bir de bugun biriyle daha konustum atıyorum 3 sene bindim 3 sene snra gittim güzel bir cila attırdım yine 0 gibi oluyormus o yuzden gerek yk abla dediler... wündt e sordum orda da 300 350 arası rakam cıktı... napalım artıkk bütcenin el verdiği kadar
Aracı biraz önce aldım öncelikle benim sorunum komşumun haylaz oğlu aracın kaputunu depo kapağının olduğu kısmı epey bi çizmişti bugün servise giderken boyatma amacıyla gittim müslüm bey boya korumanın kapatabileceğini söyleyerek dükkana gittik ve sonuç mükemmel ötesi arabayı sanki sıfır yeni almış gibi hissettim öncelikle bende yukarıdaki yorumlarda olduğu gibi boya korumanın gereksiz olduğunu düşünenlerdendim tabiki sıçrayan taşın etkisini önleyemez ancak çiziklerden eser kalmadı benim için önemli olan buydu motor korumada yapıldı araca.korumayı yapan ibrahim ustaya ve müslüm beye teşekkürlerimi sunuyorum
fotoğraf görürsek iyi olur..aracınız kırmızı bence boya koruma işinden vazgeçmeyin basit bir şey değil 3 sene bu şekilde binin ondan sonra boyanızda pembeleşme ihtimali yüksek olucaktır.
ben sunu merak ediyorum gercekten dogru mu? diyelim 2 3 sene gectii renk attı matlastı... o güne kdr da yaptırmamıs olayım koruma... o zaman yaptırdıgımda bu rengi elde eder miyim? bugun adam edersin dedi ama emin de olamadım cila yedim mi parlar eskisi gibi dedii dogru mudur?
bir de su 85 tl denen yere gidersem ne sormam gerekiyor? marka ve??? cunku servis özellikleri blmek gerek dedi neye dikkat edeceğim. elde yapıyormus onu ögrendim![]()
Parlama oluyor ancak bana söylenen oto yıkamacılardaki püskürttükleri köpüklerin zamanla aracın boyasını matlaştırdığı yönünde
sadece boya koruma ise hem elde hemde makinayla yapılır farketmez.bende dükkanda sadece boya korumayı elde yaparsam 70 makinayla yaparsam 100 lira alıyordum.kullandığım malzeme meguıars tı ben meguıarsın ana bayisi değildim ki adama abi 300 lraya yapıyorum diyemem müşteri kazanmak için fiyat uygun söylenmiş olabilir malzemenin adını öğrenmekte fayda var..
hayır 3 sene sonra aynı parlaklığı yakalamanız zor olabilir boşuna 6 ayda bir pasta-cila boya koruma yaptırın demiyorlar.bunun yağmuru var çamuru var heleki kışın kar suyunda asit olduğu için boyaya oldukça zararlı boya koruma yapılmamış bir araba yaza girerken boyası zarar görmüş olur
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri