evet dynamic gercekten harika bir versiyon özellik acısından.. corsa nın 1.4i twinport tam otomatik vitesi varmış yeni gördüm 100hp.. 8 lt şehiriçi diyor acaba o daha mı iyi olur
Printable View
evet dynamic gercekten harika bir versiyon özellik acısından.. corsa nın 1.4i twinport tam otomatik vitesi varmış yeni gördüm 100hp.. 8 lt şehiriçi diyor acaba o daha mı iyi olur
Bence sizi bayiler ikna etsin, başlığı çok gereksiz buldum...
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
konuyla ilgili sizin arkadaşa takılmış durumdayım, "fiata binmem" demiş.
saygı duyarım, haklı olduğu taraflar olabilir, ancak bir fiat grande punto kullanıcısı olarak aynı mantıkta bakıyor olsaydım, ben de hyundai ve renault a binmem. oysa onlar da çok güzel araçlar çıkarabiliyorlar. (ki punto evo da gp den daha özellikli bir araç)
öncelikle şunu itiraf edeyim ki fiat uzay mekiği üretmiyor, her markada (WV, Toyota, Honda vs vs gibi) olduğu gibi bazı kalite problemleri var, ancak fiyatı ile en uygun ve en sorunsuz seri gp ve punto evo serisi gibi görünüyor. çünkü sizin bulunduğunuz durumdan ben de geçtim ve grande punto nun fiyat-performans-kalite-donanım konusunda en optimize araç olduğunu söylemeliyim. ben aracımı mart sonu almıştım, şu ana kadar da hiçbir problemi olmadı aracın.
genellikle türkiyede araçların müşteri gözünde önemli bir özelliği 4 kişi yokuş çıkarken boğulup boğulmaması! bu konuda dikkatinizi çekmek istiyorum her ne kadar beygir gücünü de yazsanız, aracın asıl tırmanış özelliği tork değeri ile ilgilidir. dizel araçların torku da benzinlilere göre çok yüksektir, fiat ın da ünlü bir dizel araç üreticisi olduğunu hatırlatarak yerinizde olsam 4 kişi bir fiat ofisine gidip 1.3 mjet 75 hp 190 Nm torka sahip araçla test sürüşüne çıkardım. sonuçta memnun olup olmayacağınıza sizin karar vermeniz gerektiğinden ve beklentinizi bilmediğimden dolayı böyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
başka bir konu da bence her araç için bütün görüşleri alın, hepsinin test sürüşlerini yapın daha sonra karar verin. çünkü genellikle test sürüşüne ilk gittiğiniz marka aracı insanın hemen alası geliyor ve içi gidiyor, ancak diğerlerini daha kullanmamış olmadığından kişi objektif karar veremiyor. o yüzden biraz sabrederek karar verin.
ben şu markaya binmem diyen adama da bakmayın, bence grande punto, üstüne 5000 tl koyup alınabilecek bir ford fiestadan gerek performans gerek iç hacim büyüklüğü, gerek servis kalitesi gerek de ucuzluğu ile çok daha iyi.
77 lik punto performans bakımından iyi olmaz 95 lik multijeti öneririm hem daha hızlı hemde daha ekonomik illa 77 lşikle jazz arasında kalıosan jazz derim ama 95 lik multijetse kesinlik le evo
bayilerden cok kullanmış arkadasların sizlerin yorumları memnuniyetleri veya memnuniyetsizlikleri önemli benim için.. yoksa bayilere göre hersey tozpembe.
evet öyle insanlar olabiliyor maalesef belirli markalara karsı antipatileri olan insanlar. bende fiat hiç düşünmezdim ancak punto evo gercekten hem full bir arac hemde cok uygun ve saglam olması da cabası. ya aslında ayda 1 belki 4 kişi cıkacagız o yokusu önemli degil aslında pek. manuel e gecerek cıkılabilir diyor arkadaslar guzelce. dedigim gibi otomatik arac bakıyorum. o yuzden manuel dizeller benim icin birşey ifade etmiyor, dizel otomatik ise butcemin cok üstünde.
polo 1.4 tam otomatik 2006 model 75hp 126torkmuş
punto evo 2010-2011 model 1.4 77hp dualogic vites 115tork diyor.
opel corsa 2010 1.4i twinport tam otomatik 100hp 130tork.. punto evo tork olarak az mı kalıyor biraz :s
Kardeşim bende senin gibi wolkswagen grubu araç kullandım. golf5 2006 model comfortline tiptronik. diyorum ki memnunum. konfor konusunda olsun yakıt ekonomisi, çekiş gücü olsun pek fazla birşey hissetmedim. daha ne diyebilirim ki :)
Deneyimlerimi şu kadar daha sizinle paylaşayım ilk puntom 1.4 77 fire olan manuel active versiyonlusundan dı, bulunduğum şehirde kaç tane 1.6 motorlu aracı solladım veya geride bıraktım bilemiyorum, ilk aklıma gelenler, 1.6 2000 model opel astra, 1.3 90 hp linea, 1.3 2005 veya 2006 model bi önceki kasa astra ve bir çok araç, devir saatinin sonuna kadar görebiliyordum hatta gaz kesiyordu fazla basınca , kimse inanmayabilir 2. vites 90 km hızı gördüm !!!, dualogicin de bundan aşağı kalır yanı yok, bir dostumun dualogiclisini kullandım manuellisine göre az ağır kalıyor ama onu da aratmıyor değil saygılarımla...
Merhaba Adaş;
çok yazılıp çizilmiş. Arabayı iyi kötü memnuniyetleri memnuniyetsizlikleri okumuşsundur. Ben sana şunun garantisini veririm. Arabayı alınca inanılmaz bağlanacaksın bunun nedenini biz hala çözemedik:thumbup1:
Benim bunu yazmamın tek nedeni hız için değil yani aracın güçlülüğü bence yeterli , ancak dualogic benzinlisi , manuele nazaran azda olsa hafif kalıyor ancak dualogic in avantajı bildiğim kadarıyla 6 ileri , bu da sana inanılmaz avantaj sağlayacaktır Kolay gelsin
imkan varsa 95 liğini al.motor kendini ispatlamış.aynı arabayı kimse ömür boyu kullanmıyor,4 5 yıl sıkıntısız kullanırsın sonra zaten sıkılıp değiştirirsin.15 araçlık tecrube,otomobil merakı ,mantık ve hislerimle vardığım sonuç evo güzel bir seçenek,parası çok olana başka seçeneklerde var.bunları ikna için değil evo dan aldığım keyfi seninde yaşaman için yazıyorum
usta arabaların arasına opel corsayi kattıysan git onu al derim bence 1.4 tam otomatik benzinliler arasında kaldıysan benim kendi gorusum o
Çok fazla düşünmeden gidip jazz alın bence :) Bizim arabaların iki güzel yanı var sadece. birincisi çizgileri mükemmel,ikincisi forumu çok kaliteli :)