İlgili yönetmeliğin açık ve net hali aşağıdaki gibidir. Kısacası herkesin kredi kartı asgari ödeme limiti %40 değildir.
Yeni asgari ödeme tutarı oranları tablosu
Özetlemek gerekirse 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren kullanılacak yeni asgari ödeme tutarı oranları şu şekilde olacak :
Kredi kartı limiti 0 TL – 4.999 TL arasında olan kredi kartları için :
17.12.2010 – 16.12.2011 tarihleri arasında %20
17.12.2011 – 16.12.2012 tarihleri arasında %22
17.12.2012′den itibaren %25%
Kredi kartı limiti 5.000 TL – 14.999 TL arasında olan kredi kartları için:
17.12.2010 – 16.06.2011 tarihleri arasında %20
17.06.2011 – 16.12.2011 tarihleri arasında %22
17.12.2011′den itibaren %25
Kredi kartı limiti 15.000 TL – 19.999 TL arasında olan kredi kartları için:
17.12.2010 – 16.06.2011 %20
17.06.2011 – 16.12.2011 %22
17.12.2011 – 16.06.2012 %25
17.06.2012 – 16.12.2012 %28
17.12.2012′den itibaren %30
Kredi kartı limiti 20.000 TL ve üzeri olan kredi kartları için:
17.12.2010 – 16.06.2011 %20
17.06.2011 – 16.12.2011 %22
17.12.2011 – 16.06.2012 %25
17.06.2012 – 16.12.2012 %28
17.12.2012 – 16.06.2013 %30
17.06.2013 – 16.12.2013 %35
17.12.2013′den itibaren %40
Kaynak: Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Oranları (2011′den itibaren geçerli)
türkiyeyi gmrelim bi düşünün topraklarımızda cıkmayan madenleri sayın bana
Petrol = var
Doğalgaz = var
Bor Madeni = var
bunlar baslıcaları neden biz petrolle doğalgazı cıkarmıyoruzda dışardan alıyoruz. hükümetle ilgisi yoksa cevap versenize bana
Konu Scottie tarafından (12/07/2011 Saat 22:13 ) değiştirilmiştir.
verginin inmesini geçtim petrol fiyatlarıyla birlikte İNSE çıksa razıyım. petrol 1 kuruş zamlansa bize 5 kuruş zam yansıyo. 10 kuruş düşse 1 kuruş düşüyo.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
"
Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.
Millet memnun arkadasım bundan öturu artık acımıyorum maası yetmeyen emeklıye,memura, halen 2002 de asgarı ucret 180 tl ıdı şimdi 570 tl oldu dıyen bayram eden vatandas 2002 de asgarı ucretle 15 adet mutfak tupu alınırken sımdı 9 tane alındıgını gormek ıstemeyen halka hersey mustehaktır ne hallerı varsa gorsunler
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
herşeyi geçtim asgari ücret dünya petrol fiyatları vs vs vs dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz ya koca dünya ya koca 207 ülke içinde en pahalısı kelimeler yetmiyor kendimi çok umutsuz hissediyorum çok
Konu mix tarafından (13/07/2011 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir.
herkes yakınıyor ama protesto eden yok toplu taşıma aracı kullanan yok istanbulda özellikler metrobüs varken adam iş yerine arabasıyla gidiyor trafiği çekiyor tamam benzin pahalı ama milletinde alım gücü var demekki araç satışları azalmıyor aksine artıyor trafik azalmıyor aksine artıyor yeni araç sayısı azalmıyor aksine artıyor ayrıca benzine mazota bu kadar vergi için sadece hükümeti değil hükümetleri sorgulamak siyaset değil çözüm üretmek lazım doğal gaz boru hattı ülkemizden geçtiği halde yüzlerce lira neden doğalgaz faturası ödüyoruz neden rusyayla anlaşan mesut yılmaz yüzünden olayın özüne inip sorumlusunu bulmak lazım ayrıca hüküete de dilek perisi muamelesi yapmamak lazım herşey bi anda olmaz kötüyemi gidiyo iyiyemi gidiyo oranlamak lazım ama benzin mazot zammı olmasa tabiki herkes mutlu olur kimse zammı onaylamaz ama ithamların altını doldurmak lazım bence...
Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek, İstiklal savaşı başlarında ve Maraş'ta düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir. (Necip Fazıl)
hayaller gerçek oluyor durmak yok yola devam !
ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar![]()
BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!
iNaDıNa T-e-X-a-S
Zengine güç yetip vergi alınırsa,vergi kaçıranı yakaladığında ABD deki gibi 15 yıldan başlayan hapis cezaları verip,donuna kadar mal varlığına el koyarsan!mazotta 1.5 TL olur ama işte bunları yapabilirlermi ???
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
arkadaşlar siyaset içeren mesajlar silinmiştir ve düzenlenmiştir...
lütfen siyaset içeren mesajlar atmayın... konuyu başka yerlere çekmeyin...
Konu Scottie tarafından (12/07/2011 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.
Coskun abi ve Eser Kardesım Akaryakıt olayında siyaset olmayacakta ne olacak ucu herhalukarde sıyasete dokunuyor bizde hafıften desarj olyoruz boylece ama bırbırımızı kırmadan incıtmeden yamnaya calısıyoruz nede olmasa monıtore bakıyorux bakıyoruz surada sıyası ıcerıklerı sılın canınız sagolsun
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Bazen okumak yetmiyor, anlamak gerekli. Uzaklarda birşey aramaya gerek yok. İğneyi kendimize batırmalıyız öncelikle. Sebebi her ne olursa olsun. Burada siyasi bir konuşma yapmıyorum. Kimse yanlış anlamasın. Ama bizim 2 3 depo doldurduğumuz parayla insanlar ev geçinmeye çalışıyor. El insaf !!!
Türkiye'da araç alırsınız KDV + ÖTV ödersin eyvallah. Her sene MTV ödersin eyvallah. Benzine ÖTV + KDV ödersin eyvallah. Bir kaç şey daha otoparka kdv falan. Ya bir araç bu kadar lüks bir şey mi ülkemizde... Susmak tek çare derseniz susalım konuyu kilitleyelim. En azından ben konuşmuyorum artık.
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
bizim ülkemiz dışa bağımlı ise bugün yunanistan gibi ya da bir almanya gibi petrol üretmeyen ülkelerde var neden onlarda yarı yarıya fark ederken bizim ülkemizde bu skorlar orataya çıkıyor hiç düşündünmü çünkü biz akaryakıt alırken petrol parası dışında kdv + ötv + ötv'nin kdv'si + damga vergisi diye 4 kalem vergi ödüyoruz şimdi bu hükümet geçmişdekilerden başka birşey yapmayacaksa ben farklıyım demesi ne anlama geliyor??? yorumum şahsına değil yanlış anlama lütfen.
ben haticeye değil neticeye bakarım bu hükümetin yaptığı geçmiştekilerden farklı değilse neden onları destekleyeyim neyseki yakında bunlardan uzaklaşıyorum epey uzaklara gidip birazda kuzey amerika fiyatlarına bakma şansı yakalıyacağım ama nasılsa bizden pahalı olması imkansız rekor bizdeiçim o konuda ahat yani
rahat olsun, hatta orada markette su benzinden daha pahallı, zaten oralarda bizim gibi aman motor hacmi küçük olsun, vergisi düşük olsun 1,3 olsun 1,5 olsun dizel olsun diye bi kavram yok. kuzenim arkadaşlarıyla minibüs almış, V6 benzinli. geziyorlar rahat rahat (buraya ne smiley koyacağımı bilemedim, gülsek mi ağlasak mı...)
Örnek diye resmen batmış, AB'den para dilenir hale Gelmiş Yunanistan'ı örnek vermiş olmanız enteresan gerçekten...
Almanya konusuna geldiğimizde de Almanya'da vergi kaçırmanız imkansızdır... Ve ekonomisi yılların tecrübesi, büyük bir otomotiv sanayisini ve markalarını başka sektörlerde de dünya markalarını ülkesinde barındırdığı için onların yıllık topladıkları vergiden dolayı Akaryakıttan vergi almasalar bile olur. Onlar için eminimki akaryakıttan alınan vergi çerez parasıdır. Ülkemizde ise herkes nerden vergi kaçırırır, nasıl daha düşük vergi öderimin peşinde.
Ve onca yerli otomotiv markasını elinde bulunduran Almanya akaryakıtta faiş fiyatlar belirleyip kendi ülkesindeki otomotiv sektörüne sizce kendi elleri ile darbe indirirmi?
Bu yazımdan bu hükümetin önceki hükümetlerle aynı şeyi yaptığı sonucunu çıkarıyorsanız pes diyorum gerçekten. Daha öncelerindeki yıllık 2 kat artışı, ve bir önceki hükümet dönemindeki 4 yılda 10 kat artışı 7 yılda yalnızca 2 kat artışa geriletebilmiş bir hükümeti ötekilerle aynı kefesine koyuyorsanız gözlüklerinizi değiştirin derim.
Çok zorlu iki yıl geçirdi Dünya ekonomisi. Amerika iflasın eşiğinden döndü, hala da risk altında. Yunanistan iflasını açıkladı. İspanya, portekiz, irlanda gibi ülkeler de topun ağzında. İtalya bile tir tir titriyor. Ekonomisini yere göğe sığdıramadığımız Almanya'da bile vatandaşlar veryansın ediyor. Gurbetçiler çaresiz geri dönüyor. Bu saydığım ülkeleri bu duruma getiren bir ekonomik krizde bizim ülkemiz kendi başına ayakta durdu. Bunu akaryakıtta 10 kuruşluk zam için görmezden geliyorsanız kendinizi kandırırsınız.
Şu an ülkemizdeki sosyal güvenlik yapısı Amerika dahil çoğu ülkeye dudak ısırtıyor. Sistemimizi incelemeye ve uyarlamaya geliyorlar. Bugün ikisi de çalışan öğretmen arkadaşlarımın (ben de dahil) çoğunun bir arabası kesin var, büyük bir kısmının kendi evi de var. Ve çoğu 10 yıllık öğretmen bile değil.
Uzun söze gerek yok. Ekonomik büyümede dünya birinciliğine oturmuşuz. Hala neleri tartışıyoruz. Ben alınan ÖTV adındaki saçma salak vergilerden, yapılan zamlardan en az sizin kadar rahatsızım. Hükümet benim cebime sizinkinden daha fazla beş kuruş para da koymuyor. Ama bu memleketin %50'siyle birlikte ben de artık gerçekleri görüyorum ve iyisini bulamadığım için kötünün iyisini seçiyorum.
Bu konuya artık yorum yazmayacağım ama söylemek istediğim son bir şey var. Bu sözlerim size değil @fawori. Konuya yorum yazan çeşitli arkadaşlara. Türkiye CUMHURİYETİ'nde kendi bayrağımızın altında yaşıyoruz şükürler olsun. Bu ne demek: Özgürce yaşıyoruz. Demokrasiyi yaşamaya, sindirmeye çalışıyoruz. Onun için gerçekte hiçbirinizin mevcut hükümet hakkındaki fikirleriniz ve haklı-haksız eleştrilerinizden en ufak bir rahatsızlık duymuyorum. Niye duyayım ki. Benim rahatsızlık duyduğum şey. Hükümetin icraatlarını eleştirirken onu seçen milletin özgür iradesine uzatılan diller. Oy verenler sağolsunlar. Bunları yutuyoruz demek ki biz keriziz tarzı söylemlerle TC'nin yarısına keriz yakıştırması yapanlar. Keşke hükümetin çok iyi çalıştığı ekonomi, sosyal güvence, ulaştırma gibi alanlarda (bence haksız) eleştirilerde bulunacağımıza eğitimin ne kadar kötüye gittiği, milli eğitim bakanlığı yapısının ne kadar bozulduğu ve bu hükümetin geleceğin çocuklarına sunduğu eğitim şartlarının yata yata okul geçmekten ileriye gidemediğini konuşsaydınız da ben de hay ağzınıza sağlık. Bu konuda birşeyler yapmalı. Bunları hizaya getirmeli diye size eşlik edebilseydim.
Bunlar benim nacizane fikirlerimdi. Okumak için zaman ayıracak arkadaşlara teşekkür ederim. Birilerinin kalbini kırmışsam da özür dilerim. Hakkınızı helal edin.
Dipnot: Keşke siyaseti düzgünce tartışabilsek de "burası bir dostluk forumu burada siyaset konuşmak yasak" gibi hayatımızın bu denli içinde olan ve ülkeyi iyiye götürebilmek için saygı çerçevesinde tartışılması çok önemli olan bir konuya saçma salak yasaklar getirmek zorunda kalmasak.
Ekonomi rahatlığı birazda ne var ne yok sattığımızdan ve hala satıyor olduğumuzdan ileri geliyor![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri