Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
debriyajın hidrolik olduğu doğru ama aşşadamı kavrar yukardamı bilmiyorum. ama benim balatam yeni değiştinde bile o kadar çabuk kavramıyodu hiç 1 cm kaldırınca kavrayan arabada görmedim. yani usta haklı olabilir.

ben debriyajdan şüphelenip servise gittiğimde usta pedalın sertliğine bakmıştı. bana göre pedal zaten yumuşaktı ama usta bitmiş bu dedi. söküncede 1000 km filan daha ancak gider dedi. değişimden sonra pedal öyle yumuşaktı ki basınca ayağım döşemeyi delip dışarı çıkıcak sanıyodum
Pedalda bir sertlik yok, çok yumuşak. Aracı alırken 1 ay önce fırat otodan alınan ekspertiz raporunda baskı-balata iyi yazıyordu hatta o zaman sormuştum problem yok dediler. Ben 2000 km'de bitirmedim ya bu balatayı...

Sanayide bugün arabaya bakan ustanın anlama şekli sadece oturup arabayı kaldırırken debriyajın çok dipte olduğunu görmesi ve sonucunda bu bitik demesi. Ne baktı ne de bir şeyleri kurcaladı sadece bindi normal bir kullanıcı gibi araba hareketlenirken dipte bu ya bitik dedi.

O zaman şöyle bir problem ortaya çıkıyor ben fırat otodan 30 mayısta aldığım ekspertiz raporuna istinaden 2000 km bitik debriyajla gezdim hem de uzun yolda kendimi tehlikeye atarak.

Yok mudur bu işin doğrusu, aklıma takıldı. Alacak kişi problem etmedi ama ben bitik olmadığını düşünüyorum...