Alıntı fawori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
(millet ogs'den nasıl 100-120 ile geçiyor hayret ediyorum ben 60 civarı hızla geçiyorum)

Zaten sen ogs gişesinde o hızla geçiyorsan o 100 ve 120 ile geçenlerden çok daha iyi biliyorsun araç kullanmayı yurt dışında bu gibi yerlerden 1. vitese düşülüp 30km. sınırı ile geçilir daha geçen günü bir genç İzmir -Çeşme otoban girişinde kendini bilmezler yüzünden hayatını kaybetti.
sağdan sağdan git uzun yolda ağır vasıtalara dikkat et vede aracı devirine göre kullan yoksa hararet yaptırırsın ve yakıt sarfiyatına sebep olur.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Köprüyü geçtikten sonra gişelere gelirken yol genişliyor sağdaki 3 gişe (2 kgs - 1 metrobüs için ogs) değil de diğer taraftaki 2. gişeden ya da 3. gişeden geçmeye çalışıyorum. Hafif sağda kalıyor şeride göre yavaşlıyorum hızım 50-60 arasında 3. viteste geçiyorum genelde tabi gişeden geçince hızlanmak biraz sıkıntı oluyor tekrarında arkadan korna çalan hızlı girenler oluyor ama takmıyorum.

Uzun yol zaten İstanbul - Yeniçağa arası otoban ve genellikle 3 şerit yol. Orta şeritten giderim bir sıkıntı olmadıkca çok fazla sol ve sağ şeritleri kullanmıyorum E5'te de.

Devir olarak tavsiyeniz var mı? Ortalama 2250-2500 devirde kullanıyorum 3000'i geçerken de vites atıyorum zaten sesi değişmeye başlıyor aracın.