Selam arkadaşlar,
Sıfır evo dynamic dizellerde karter koruması mevcut mu kendiliğinden.
Eğer mevcut değilse karter koruması yaptırmak faydalı olur mu?
Selam arkadaşlar,
Sıfır evo dynamic dizellerde karter koruması mevcut mu kendiliğinden.
Eğer mevcut değilse karter koruması yaptırmak faydalı olur mu?
yok ve dizellere kartel koruması da yapmıyorlar sanırım...
Keyif BMW'Dir...
benim aracım dizel evo dynamic.kartel koruması fabrika çıkışı olarak yok ancak ben serviste 80 liraya taktırdım sonradan.
aynen bende sonradan taktırdım![]()
Arkadaşlar ben de taktırayım dedim servis elemanına.Hocam bunlara koruma taktırılması sakıncalı dedi.Çünkü bir çarpışma esnasında motor kulaklarından kendini yere bırakıyor.Koruma olursa çarpışmaya göre motor içeriye girer dedi.Bende o yüzden vazgeçtim.Daha öncede bu forumda çarpışama sonucunda motoru kulaklarından yere bırakmış, kaza yapmış bir evo yu paylaşmıştım.
Dizelin motoru daha ağır ve sağlam olduğundan olsa olsa dizel için yoktur. Yaptıran hepsine taktırır. Ben taktırmayı düşünmüyorum çünkü plastik de olsa kaza anında motorun düşmeme riskini göze alamam. Üç kuruşluk punto için canımızdan olamaylım sonra![]()
valla benim aracımda dizel bende serviste yaptırdım kartel koruma.
bende kartel koruma yaptırdım, plastik bir parça zaten Allah korusun o derece şiddetli bir kazada o plastik neye dayanacak biraz mantıklı olalım, 3 tane vida tutuyor zaten, öyle bir kazada ne vida kalır ne kartel koruma, yapan mühendis boşa yapmamış bu olayı. Allah kimseye kaza bela yaşatmasın, lütfen dikkat edelim.
"Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer, içsende tükenir, içmesende..." Neyzen TEVFİK
Grande Punto 1.4 / 77hp / S&S / E5 / Dualogic / 2011 - Beyaz
Merhaba ben 20 bin bakımda taktırdım 72 tl 'ye baya da iyi oldu .Motor tozlanmıyor. Ve de çamur olmuyor.bence taktırın . Amam dikkat edin altını pek sürtmeyin.
Konu sezerism tarafından (18/05/2011 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazım Hatası .
Ben şu anki aracıma taktırmadım, öncekine taktırmıştım, hatta taktırdıktan üç dört gün sona aracı satmıştımbence gerek yok ne kadar motor ağır olsada sonuçta vida ile sabitleniyor, bir kaza anında eğer motor içeri girerse bunun telafisi 50-100 TL ile ölçülemez...Ama dynamicler dahil hiçbirinde yok, babamda 2006 doblo mjet var yeni kasadan onda standart , hatta yükseklik ayarlı emniyet kemeri de standart !!! Evo dynamicte (2011) olmaması da ayrıca bi enteresan durum
Taykel
Taykel
Abisi ben sizin mesajınıza gülmüyorumm ki nerden çıkardınız. BEN BURDA koltuğun İLERİ YADA GERİ durumunu KaSTETMEDİM SOLDAKİ KOLDAN YUKARI AŞAĞI KISMI VAR SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDA ONU DÜŞÜNÜP YAZMIŞTIM, HEM DAHA ÖNCE BAKTIĞIM KISIM KALMİŞ MESAJ BÖLÜMÜNDE BU KONU İLE TABİKİ ALAKASI YOK. EMNİYET KEMERİNİN.
Konu sezerism tarafından (18/05/2011 Saat 16:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme.
Sevgili arkadaşlar cevap veren herkese teşekkür ederim. 2 sorum olacak;
1. Madem bu karter koruma gerekli birşey, neden standart olarak gelmiyor
2. Karter koruma taktirmak istememin tek sebebi altini yere sürtme durumu değil, ayni zamanda yağmurda çamurda motor kirlenmesin, su kaçmasin diye. Bunun için de faydasi yok mu karter korumanin?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri