Alıntı cemal arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkdaşlar
akp li yada chpli mhp li falan değilim..asla parti tutmadım parti üyesi olmadım...

sadece şunu merak ediyorum...
yıllardır esnaflık yaptım ticaretle iç içe oldum
ve şunu çok iyi gözlemledim...
halkımızda para varsa harcıyordu...piyasa canlı oluyordu
para yoksa...piyasa daralıyor hareket olmuyordu...

ay sonuna doğru trafikte araç azalırdı...ayın başında artardı...maaş meselesi..

yada dolmuş otobüs kuyrukları...yine cepteki paraya göre değişirdi...
para varsa...1-2 durak dahi olsa binilirdi...para yoksa...bir sigara yakarlar ve yürüyüş yaparlardı...

kafama takılan bir başka mesele var...

millet borç harç ev alıyor araba alıyor...tokiye giriyor falan filan...
bir çok forumda okuyorum 60-70 bin liraya kredi ile araçlar alınıyor..aylık taksitleri 1000-1500 lira...
hatta hem ev hem araba alanlar dahi var...

ancak eskisi gibi ne ayın ilk haftaları ne de son haftaları...yada ne sabahları ne geceleri...trafikteki araç sayısı azalmıyor...tam tersi artıyor...

her ay trafiğe bilmem kaç araba giriyor...emin değilim ama 200-300 araç deniliyor ankara için...

şimdi burada bir paradoks var mı yok mu ??

yakıttan şikayetçiyiz...bende şikayetçiyim...bu duruma razı değilim...ancak akaryakıt pahalı diyoruz...araba alıyoruz araba değiştiriyoruz üstelik bir çoğumuz taksitle krediyle alıyoruz...

yani iyiki akaryakıt 2 lira falan değil...yoksa...herkesin altında birer araba...her evde 3-5 araba kesin olurdu...sanırım ...galiba...kesinlikle

bu arada...
akaryakıt zamnlarını protesto ediyorum...verirken kaşıkla alırken kepçeyle....yıllardır yürütülen taktik....budur...

tesbitleriniz çok doğru...çoğuna katılıyorum ancak yakıt fiyatları 2 tl olmalı ve her evde 2-3 araba olsun diye düşünüyorum... bizim insanımız da rahat yaşasın artık... tabi trafik sorunları artacak ama çok basit işlerle büyükşehirlerin trafik sorunları azaltılabilir... malesef belediyecilik konusunda berbat bir ülkede yaşıyoruz...