hoşgeldiniz..kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır...
arkadaşlar merhaba,dualogic punto almak istiyorum değerli yorumlarınızı almak ve punto sahibi olduktan sonra fikirlerimi paylaşmak adına foruma uye oldum
dualogic kullanan arkadaşlar şanzuman hakkında yorum yapabilir mi?dualogic vites geçişleri nasıldır,1.4 benzinli 77hp için özellikle.performansı,yakıtı.herkese teşekkürler.
hoşgeldiniz..kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır...
Keyif BMW'Dir...
Fiyatına göre çok güzel bir araç ben memnunum. Vites geçişleri fazla hissedilmiyor. Bazen mantık hatası yapabiliyor. Motor gücü yetersiz daha çok şehir içi aracı. Sollamalarda filan manuele alman gerekebilir bazen...
Ekonomik gücün yerindeyse daha güçlü motorlu bir araç almanı öneririm. Ayrıca normal otomatik vites ya da DSG vs tip şanzumanlar daha güzel...
ben tavsiye etmiyorum robot çok ses yapıyor takur tukur diye vites geçişlerini hissediyorum. eco modda giderken vites değişimlerinde dışardan gören arabanın kafa attığını görebilir.
hız sabitleyicin varsa uzun yolun çok oluyorsa en iyi yakıt verimini alabilirsin ve tercih edilebilir...
Konu mobidik64 tarafından (17/04/2011 Saat 22:55 ) değiştirilmiştir.
Performanstan çok kötü değil - iyide değil, orta. Ses sorunu yok vites geçişleri çok yumuşak.
Performans sıkıntısıda kişiden kişiye değişir. Ben şehir içinde performansta sorun yaşamıyorum. E5 dede sol şeritten kapatıyorum. Uzun yolda sollama falan bilemem ama artık her yerde radar ve hız sınıı olduğunu düşünürsek.
Dediğim gibi performans beklentisi kişiden kişiye değişir. Size duologic EVO ile test sürüşü yapmanızı öneririm. Aracın devri bazen sapıtıyor demişler. Sonuçta makina sizin yerinize vites değiştiriyor. Arabanın bayıldığını hissettiğin anda bir dip gaz yapıp ayağını çektinmi araba hemen devrine dönüyor.
Ben başta düz vites diye çok ısrar etmiştim eşimin isteğiyle doulogic aldım. Şu an çok şükür memnunum allah bozmasın.
Yakıta gelince ortalama 100 km de 7 lt ile 9 litre arasında şehir içi. Aracı alalı 6 ay oldu ileride veriler düşebilir.Şehir dışı yapmadım ama E5 te trafik yokken 5 küsürlerde
Konu OPTS tarafından (17/04/2011 Saat 21:13 ) değiştirilmiştir.
sokaklarda yarışa karı olduğum için performansı çok yeterli geliyor bana. Canım yarışmak istediğinde gider piste yarışırım. Vites geçişleri çok güzel. Bu tip şanzumanlar arasında en başarılısı diyebilirim hatta. Yakıtı ise YAKIYORgerçi ben dizele alışkın olduğum için dizelden sonra bana yakıyor gelmesi olağan =) Dualogic = medeniyetin ta kendisi..
1.4 fıre 77 hp dualogıc punto evo yaklaşık 15 gundur kullanıyorum. ilk izlenimlerimi söyliyeyim. ilk olarak arabayı ikiye ayırıyorum motor ve şanzıman olarak. motor tam bir şehiriçi motoru. bu araba beni sakinliğe alıştırdı diyebilirim.(önceki arabam 130 beygirdi)100 km su an arabam 6.7 ortalama yakıyor. daha yeni ileride bu düşecektir.şanzıman olarak gayet güzel bir sanzıman. tam otomatik sanzımanlardan daha güzel. vites geçişlerini biraz hissediyorsun. eğer sakin rahat ve yavaş araba kullanan biri isen hiç düşünmeden al derim. ama hızı seviyorsan 95 hp lik motorllu olanlarına bak....
95 hp dualogic kullanıyorum,vites geçişleri tam otomatik şanzımanlar kadar seri degil ama ben memnunum,spor kullanmak isterseniz manuelde kullanabilirsiniz,imkanınız varsa 95 hp dizeli alabilirseniz hem daha ekonomik hemde çok atak
4 aydir kullaniyorum,vites gecisi gayet normal,sadece eco modda rampada sapitabiliyor,o zamanda ecoyu devre disi birakiyorum,yada kendisi toparliyor sapitinca zaten,
yakiti da gayet iyi
herseyiyle cooook memnunum ben,
çok teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınız için...
Bende geçtiğimiz günlerde bir dostumun 1.4 77 dualogic kullandım gayette hoşuma gitti ancak düz benzinliye göre atak değil tabikide ama biraz nazlansada hemen tepki vererek istediğin devre çıkartabiliyorsun,bu arada puntonun bir 1.2 benzinli ile 1.3 eski 90 hp lisini ha birde starjet kullanmadım geri kalan hepsini de sürdüm
![]()
Yakıtı yakmıyor kokluyor adeta..Yarı otomatik olduğu için vites değişimleri en ekonomik olacak şekilde gerçekleşiyor. Tabi yarı otomatik olduğu için yokuşlarda kayma olur, ayak frenden çekildiği anda hareket olmaz gaza basmak gerekir.Geçişlerde fln sıkıntı yok. Şehiriçi aşırı bir kullanım yok ise düz vites fiyat farkından dolayı tercih edilebilir bence.
95 liklerde yokuş kalkış desteği var
yaklaşık 20 gündür kullanıyorum.dualogic vitesten memnunum,sadece eco modda insanı rahatsız ediyor,normal modda gayet güzel çalışıyor.çok ses çıkarıyor diyenler bi baktırsın şanzımanlarına çünkü benim vitesten hiç ses duymuyorum.
yakıt şu anda istanbul trafiğinde 7,5 gösteriyor.benim için gayet güzel.
makas atmayacaksan,normal şekilde aracı kullancaksan bu motor ve bu şanzıman yeterli geliyor.
hill holder da gayet güzel çalışıyor,milim kaydırmıyor.kısacası vereceğin parayla alacağın maksimum fayda punto evo da var diye düşünüyorum.
gazı koklediginizde araba sahlanmiyorumu vites dusurupsollarken
bnm bildgm butun otomatiklerde öledir ama duologic henuz kllanmadım bekliyorum sollamaya kalktgnzda gazı koklersiniz arac vitesi kucultur ki devir yuksek kalsın ole bi olay yokmu acaba?
Aynen öyle bir durum var.
3,5 ay oldu alalı.gp dualogic .kullanımı gayet iyi.vites geçişleri otomatik araçlar gibi.umduğumdan daha iyi. sessiz ve sarsıntısız.yakıt tüketimide ankara içinde kullanıma bağlı olarak 6,5 lt/100 km 8 lt/100 km arasında değişiyor. donanım olarak ise fiyatına göre süper.esp,asr,yokuş kalkış,abs,çft hava yastığı gibi donanımların tamamı mevcut.ki bu donanımları 40-50 bin liralık araçlarda bile opsiyonel olarak alıyorsunuz.
şhttps://forum.grandepuntotr.com/genel/26666-punto-evo-1-4-benzinli-otomatik-kullanicilari.html
linkde bazı bilgiler var okumanızı tavsiye ederim.ben 5 aydır kullanıyorum.rampada oto modda sapıtma dışında bir kötülüğü yok.birde sıkışık çok dur kalklı trafikde durduğunuz anlarda mümkün olduğunca vitesi n konumuna alın ki baskı balata ısınma sıkıntısı yaşamayasınız
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri