Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
55 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 200 den sonrası

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Bakımı 4000 km geçmiş bir aracı sıkıştırmak hemde turbolu olan bir araç mümkünse aracınızı satarken buraya ilan açmayın

Aracın bakımımı yapıldığında araç dahada rahatlayacaktır fakat yine 200 sonra ibrenin sona vuracağını düşünmeyin 1,4 120 hp den 240 çok rahat vurmasını bekleyemezsiniz en azından düz yolda..

Yunus Kahraman
    yunus kahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

200 km/h az bir sürat değil. 200 den sonra zorlanması gayet normal. Aracında bir anormallik yok yani Rüzgarında büyük etkisi var. Kimi yerde 190 ı bile geçemezsin.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Ben hala hızı değil de, bir bakımın 4000 kilometre nasıl geciktirilmiş olabileceğini düşünüyorum.. Orada takıldım kaldım... Yazık değil mi o arabaya yahu? Valla ben bakımını 10000 lik periyotum dolmadan gidip yaptırıyorum. Asla 1 km bile fazladan sürmem.. Ama, arkadaşlar size de şunu sormak istiyorum: Garanti dahilindeki aracımın bakımını, bakım kilometresinden en fazla kaç km sonra yaptırabilirim garantiyi bozmamak için? Olur ya belki bir aksilik olur günün birinde gidemem servise filan bunları bilmek isterim lazım olmayacak olsa da... Yani, her 10000 km bakım diyorlar ya, ben buna +/- ??? km tolerans ekleyebilirim?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı pilotender Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben hala hızı değil de, bir bakımın 4000 kilometre nasıl geciktirilmiş olabileceğini düşünüyorum.. Orada takıldım kaldım... Yazık değil mi o arabaya yahu? Valla ben bakımını 10000 lik periyotum dolmadan gidip yaptırıyorum. Asla 1 km bile fazladan sürmem.. Ama, arkadaşlar size de şunu sormak istiyorum: Garanti dahilindeki aracımın bakımını, bakım kilometresinden en fazla kaç km sonra yaptırabilirim garantiyi bozmamak için? Olur ya belki bir aksilik olur günün birinde gidemem servise filan bunları bilmek isterim lazım olmayacak olsa da... Yani, her 10000 km bakım diyorlar ya, ben buna +/- ??? km tolerans ekleyebilirim?
    hocam bakım periyodu elbette önemli ancak günümüzde kullanılan yağlar eskiye göre gerçekten çok kaliteli. çoğu ülkede bakım periyodu 15000 ya da 20000 dolaylarında. ülkemizde 10 binlik periyot uygulanıyor. 4000 km geçmesi o kadarda abes bir durum değil diye düşünüyorum. ancak şuda gerçek ki ne kadar sık yağ değiştirilirse motor o kadar uzun ömürlü olacaktır

Anıl Egemen Doğan
    egeevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

bencede cok fazla problem olcagini dusunmuyorum,ancak bizim ulkemiz cok kirli hava filtresi polen filtresi gibi malzemeleri olabildigince kisa araliklarla degismekte fayda var sanirim...

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Garanti dahilindeki aracımın bakımını, bakım kilometresinden en fazla kaç km sonra yaptırabilirim garantiyi bozmamak için? Olur ya belki bir aksilik olur günün birinde gidemem servise filan bunları bilmek isterim lazım olmayacak olsa da... Yani, her 10000 km bakım diyorlar ya, ben buna +/- ??? km tolerans ekleyebilirim?
    300-500 km geçince birçok firma ses çıkarmaz,ancak 4000 km az değil,hiçbir firmanın bunu kabul edeceğini sanmıyorum,araç garanti dışı kalır...
    Hava filtresi,buji ve yağ-yağ filtresi bunların hepsi aracın gidişini etkiler,200 km den sonra hızlanmayıda muhakkak etkiler ancak kullanılan araç 120 hp lik bir araç,aynı kilodaki 170-180 hp lik araçlar ile kıyaslamamak gerekir...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yunus Kahraman
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

1.300 km sonrası garantiden çıkar, yani garantiyi bozar. Servis istediği taktirde bunu direkt olarak yazar. Lakin servisiniz tanıdık ise km gecikmesini yazmaz.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Alıntı egeevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar 200den sonra nasil bir ivmelenme bekliyorsunuz hala cok merak ettim? Bakimda yapilsa cok bisey degismez yapmayin allah askina,sanki 530 beygir 911turbo s den bahsediyorsunuz
    Aynen Neyki Bu Arkadaşlar ) Servise Değil Fiat Fabrikasınada Gönderseniz 200 Den Sonra Roketin R Sinimi Görücen ))

Ender Pala
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz

Alıntı yunus kahraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.300 km sonrası garantiden çıkar, yani garantiyi bozar. Servis istediği taktirde bunu direkt olarak yazar. Lakin servisiniz tanıdık ise km gecikmesini yazmaz.
    Peki ben ilk bakımımı 8500 km'de yaptırmıştım. Bu duruda ikinci bakım 18500'de mi olmalı? yoksa ben tam 20 bine yakın kilometrelerde gitsem sorun cıkarırlar mı sizce? Neden böyle birşeye gerek duyuyorsun derseniz; hani şöyle düzene girip 20000-30000-40000 diye devam etsin istiyorum bakım zamanları...
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

8500 km de bakıma girerseniz diğer bakıma 18500 km de girmeniz gerekir...

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kurtuluş keskin
    tedirgin_08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 10

arkadaşlar 4000 km çok büyük bir rakkam.. düşünün edirneden ardahana gidiyorsunuz sonra geri edirneye dönüyorsunuz ...tekrar geri dönüp çoruma... ben kendi şahsi düşüncemi söylüyorum...hangi bakım olursa olsun 2000 km öncesinden yaptırırım.. geçenlerde yağı değiştirdim 3500 km vadı değiştirmeme... olsun dedim... birde bu 4000 km bakımı geçmiş bir arabanın heleki 1,4 motor un 200 km ye çıkması bence büyük sorun... tamam çıkar ama o silindir kapağının,subopların,pistonların,turbo,krank felan filan,, derken bu parçaların çektiği acıyı bir düşünürsek çok büyük bir sorun olduğunu anlarız...ki bu 1,4 motor aracın 200 km ye çıktığı andaki rüzgara karşı verdiği kuvvet çok fazla...allah muhavaza o anda arabada küçük bir tekleme veyada başka bie sorun olsa düşünmek bile istemiyorum...aman haaa yazıktır bu bebeklere.... herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.....

KAZİM KARA
    karakazim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 EF
    Edilen teşekkür: 9

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam bakım periyodu elbette önemli ancak günümüzde kullanılan yağlar eskiye göre gerçekten çok kaliteli. çoğu ülkede bakım periyodu 15000 ya da 20000 dolaylarında. ülkemizde 10 binlik periyot uygulanıyor. 4000 km geçmesi o kadarda abes bir durum değil diye düşünüyorum. ancak şuda gerçek ki ne kadar sık yağ değiştirilirse motor o kadar uzun ömürlü olacaktır
    kaliteli yağlar kullanıldığı takdirde bence de abes bir durum değil.süreklilik arz etmedikçe sorun olacağını sanmıyorum.clio larda 2007 öncesini 10binde bir servise sokuyolardı 2007 sonrasını 15binde,araba aynı malzeme aynı bakımı 5bin öteleyebilecek değişen ne olabilirki.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Gayet normal. Daha fazla ne bekliyorsunuz ki?
    75 beygir punto ile 200 yapan büyük ihtimalle kendini yokuş aşşağı vermiştir. Ayrıca kadrandaki hız ile gerçek hız arasında 10 km kadar bir fark olduğuda gerçek.

Yunus Kahraman
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Peki ben ilk bakımımı 8500 km'de yaptırmıştım. Bu duruda ikinci bakım 18500'de mi olmalı? yoksa ben tam 20 bine yakın kilometrelerde gitsem sorun cıkarırlar mı sizce? Neden böyle birşeye gerek duyuyorsun derseniz; hani şöyle düzene girip 20000-30000-40000 diye devam etsin istiyorum bakım zamanları...

arkadaşında dediği gibi 8.000 de yaptırdıysan 18.000 de yaptırmalısın. Garantisi bozulacağından değil. Sağlıklı olduğundan.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ender Pala
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz

Alıntı demon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gayet normal. Daha fazla ne bekliyorsunuz ki?
    75 beygir punto ile 200 yapan büyük ihtimalle kendini yokuş aşşağı vermiştir. Ayrıca kadrandaki hız ile gerçek hız arasında 10 km kadar bir fark olduğuda gerçek.

Aracım Fiorino ve göstergede hız olarak ne görünüyorsa, GPS cihazında da birebir aynısı görünüyor. Hiçde öyle 10 km filan fark olduğu yok valla bende.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Aracım Fiorino ve göstergede hız olarak ne görünüyorsa, GPS cihazında da birebir aynısı görünüyor. Hiçde öyle 10 km filan fark olduğu yok valla bende.
    Olabilir ama genel olarak öyle.

Anıl Egemen Doğan
    egeevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

genelde öğle değil her arabada hata vardır, sadece hata oranları farklıdır...hiçbir zaman gps ile kadran hızı aynı olmaz, her zaman gps yada digital kadranlar tam hızı verir...hız arttıkça hata payı artar aynı kalamaz gps ile...

halil halil
    alfisti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 10

hız=devir x lastik çevresi x 60 (dk) / vites oranı x son dişli oranı

yukarıdaki formülden aracınız hızını hesaplayabilirsiniz.

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Stok 120 likler 200 den sonra stok 150 lik tjetlerde 215 den donra artik kasilmaya ve zorla hizlanmaya basliyor. Denenmis seyler kafamdan yorum yapmiyorum. Bakimda yapilsa cok bisey degismez.

ahmet karipcin
    karipcin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Stok 120 likler 200 den sonra stok 150 lik tjetlerde 215 den donra artik kasilmaya ve zorla hizlanmaya basliyor. Denenmis seyler kafamdan yorum yapmiyorum. Bakimda yapilsa cok bisey degismez.
    evet aynen katılıyorum bakımda yaptırdım denedim dediğin gibi 200 den sonrası kasmaya başlıyor gerci 1400cc için çok bile herkese teşekkürler

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon