Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
45 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Dizeller ve ilk kalkış

Yunus Kahraman
    yunus kahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

Dizel araçlarınızı yüksek torku yakaladı devirlerde kaldırmaya özen gösterin. Kaldırmasını bildiğiniz taktirde 1.750 devir işinizi görür.

ali can
    boby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 19

turbo,tork vs. pek anlamadığım kelimeler ama bildiğim bir şey varki trafik ışıklarında ilk kalkışta ciddi sorun yaşıyorum.devrini aldıktan sonraysa canavar...ona lafım yok.
    sadece benim araçtamı bu sorun bilmiyorum ama daha 1800 kmdeki aracın servise gidipte çoluk çocuğun elinde kurcalanmasını istemem..

bunun haricinde arabamdan çok memnunum.yine araç alacak olsam yine aynı arabayı alırım..

bide altı biraz daha yüksek olsaydı keşke ..ülke şartları malum..zırt pırt çarpıp duruyorum arabanın altını

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Herkasin sorunu aynı.turbonun sonradan devreye girmesi.turbonun ilk andan itibaren devreye girmesi için yapılabilicek bişey yokmu acaba ?
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

halil kaya
    hidalban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 4

bence yeterli, ışıkta kalkarken hiç mahçup etmedi bu araç

HASAN HASAN
    evo33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı boby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo,tork vs. pek anlamadığım kelimeler ama bildiğim bir şey varki trafik ışıklarında ilk kalkışta ciddi sorun yaşıyorum.devrini aldıktan sonraysa canavar...ona lafım yok.
    sadece benim araçtamı bu sorun bilmiyorum ama daha 1800 kmdeki aracın servise gidipte çoluk çocuğun elinde kurcalanmasını istemem..

bunun haricinde arabamdan çok memnunum.yine araç alacak olsam yine aynı arabayı alırım..

bide altı biraz daha yüksek olsaydı keşke ..ülke şartları malum..zırt pırt çarpıp duruyorum arabanın altını
    bence bu olayı çok fazla kafana takma ve araba sürmenin keyfine var.çünkü ben gerçekten evomu kullanmaktan çok zevk alıyorum.

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

bencede yeterlı kalkıslarda arac...tabı bana gorede 1.vıtesı cok gucsuz gelıyor ama 2.vıtesten sonra araba şaha kalkıyor...zaten 75 lık aractan cok performan beklemek zor...bunnara ragmen bence yıne etkılı ıvemenme yasıyor

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

ışıklarda ön sırada olup da ilk kalkışlarda benden hızlı kalkan bir araba daha göremedim,çevremdekiler nedense önceliği bana bırakıyorlar 3000 de vites değiştiren arkadaşlar yakıt tüketim ortalamalarınızı bi yazar mısınız? 3000 de vites değişir mi hiç dizellerde...

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

uğur ural
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 devirde vites değiştirince araç 1500 devirin altında kalır ve bayılır. Bence vites değiştirince gelinen devirin en az 1750 olması en mantıklı olan.
    düz yolda 1-2-3 derken arabanın ivmelenmesi gittikç artar ve 2000 de vites değiştirmek den 1500e düşüş yaşamazsınız,ancak yokuş yukarı çıkarken vites 2000 de değiştirilirse tabiki 1000 li seviyelere düşer,bayılır, vitesi boş yere yükseltmiş olursunuz...
    hatta bazen öyle oluyor ki (Düz yol) 2 den 3 e atıyorsunuz yetmiyor hemen 4 istiyor araba daha araba gaza değmeden... ivmelenme ve yolun eğimi çok belirleyici..

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

aynı sorunu bende yaşıyorum nedense eğer herkes kalkışta 1500-2000 devir aralığını kullanıyorsa problem yok. ehliyeti aldıktan sonra 3 sene benzinli aracımızı sonraki 2 senede 109 hp tdci kullandım. bu benzinli ve dizel araç değişiminde hiç problem yaşamadım kalkışta ancak puntoyu aldıktan sonra sakin sakin kalkmak gerçekten kabusa döndü benim için. yavaş kalkmak istediğimde sanki motor boğuluyor gibi yığılıyor. servise gittim kalkışlardaki durumdan bahsettim usta baktı bişey yok dedi ancak 3000 devirde bende biliyorum kalkmayı herkeste durum böylemi ?

mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

Alıntı Solitude Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı sorunu bende yaşıyorum nedense eğer herkes kalkışta 1500-2000 devir aralığını kullanıyorsa problem yok. ehliyeti aldıktan sonra 3 sene benzinli aracımızı sonraki 2 senede 109 hp tdci kullandım. bu benzinli ve dizel araç değişiminde hiç problem yaşamadım kalkışta ancak puntoyu aldıktan sonra sakin sakin kalkmak gerçekten kabusa döndü benim için. yavaş kalkmak istediğimde sanki motor boğuluyor gibi yığılıyor. servise gittim kalkışlardaki durumdan bahsettim usta baktı bişey yok dedi ancak 3000 devirde bende biliyorum kalkmayı herkeste durum böylemi ?
    aynen böyle hocam daha demin indim arabadan ve sıkışık trafikten çıktım yavaş kalkmak istediğimde önce bi anlık hantallık yaşanıyor turbu devreye girdiği an hantallık falan kalmıyor biras gazlı kalktınmıda birden fırlıyoveriyo altından araç

Tufan .
    etufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 39

Alıntı serkankucuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    city modu açık mı geziyorsunuz hep????
    Bu sorudan city 'nin elektirik yükünün motoru güçsüz bıraktığı sonucunu mu çıkartmalıyız? Biraz açabilir miyiz?

ŞAFAK AKBIYIK
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. akbiyik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508
    Edilen teşekkür: 151

Aynen bende rahatsızım patinaj yapmıyor fakat agır kalkıyor cok gaz verirsen biraz hızlı kakabılıyor ama o zaman anlık yakıt tuketimi 20 ye çıkıyor

Serkan Küçük
    serkankucuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 410

Alıntı etufan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sorudan city 'nin elektirik yükünün motoru güçsüz bıraktığı sonucunu mu çıkartmalıyız? Biraz açabilir miyiz?
    şunu çıkartabiliriz herkes city modunun sadece direksiyonu yumuşatan bi motoru çalıştırdığını düşünüyor ama bence bu kadar basit değil,

boş bi yolda yüksek bi hızda giderken city modu açıkken ve kapalıyken gaz verin ve aracınızın tepkisine bakın...

bir de dururken bi city modu açıkken bi de kapalıyken gazı kökleyip kalkın bakalım hangisinde aracınız gazı anında yiyor?

ben denedim, city modu aracın gaz yemesini yavaşlatıyor, birden turboyu devreye sokacak kadar devirlenmiyor araba...

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ŞAFAK AKBIYIK
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. akbiyik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir daha 100 hp altında bir motoru zor alırım...
    aynen bir daha kesinlikle 100 hp altında almam

ŞAFAK AKBIYIK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508

zaten kalkmak sorun değil gaz verdinmi fırlar ama motora zarar veriyor ani kalkışlar

Ender İYİDİKER
    E_N_D_E_R_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 EN*707
    Edilen teşekkür: 128

Arkdaşlar 1.3 mjet 90 beygir bir sıkıntım yok ,bildiğim bişi var ki.... ''Dizeldir Nazlıdır'' biraz basmak lazım Gaz P;edalına. sonra al 2 ye....iyi forumlar.
    BİR HAYATIN VAR VE SEN ONU EN İYİ BİR ŞEKİLDE YAŞAMALISIN...!!! EndeR

Tufan .
    etufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 39

Alıntı serkankucuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şunu çıkartabiliriz herkes city modunun sadece direksiyonu yumuşatan bi motoru çalıştırdığını düşünüyor ama bence bu kadar basit değil,

boş bi yolda yüksek bi hızda giderken city modu açıkken ve kapalıyken gaz verin ve aracınızın tepkisine bakın...

bir de dururken bi city modu açıkken bi de kapalıyken gazı kökleyip kalkın bakalım hangisinde aracınız gazı anında yiyor?

ben denedim, city modu aracın gaz yemesini yavaşlatıyor, birden turboyu devreye sokacak kadar devirlenmiyor araba...
    Aracım dizel değil ama bunu mutlaka tecrübe edeceğim, 9 aydır kullanıyorum ve city sürekli açık durumda, ara sıra aç kapa yapmadığım içinde farkı yaşamayadım tabi. Bilgi için teşekkürler.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkasin sorunu aynı.turbonun sonradan devreye girmesi.turbonun ilk andan itibaren devreye girmesi için yapılabilicek bişey yokmu acaba ?
    Söylediğiniz turbonun çalışma prensibine ters. siz gaza basacaksınız ki turbo çalışsın. Hem zaten turbonun ilk baştan devreye girmesini sağlayacak birşey aramanız da yanlış. Çünkü turbo zaten sürekli devrede olan bir parça. Olay şu ki siz gaza basıp egzosdaki hava akışını arttırıyorsunuz ve turbonun devir sayısı yükseliyor. Duran turbo birden bire devreye girmiyor yani ...
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Tek ihtiyacınız olan şey yazılım arkadaşlar. 90 lıkda olsa 75 likte olsa yada ne olursa olsun. Dizelde yazılım, performansı geçsek bu tarz şeylere çözüm olmasından dolayı bile yaptırılır. Yazılım sonrası Kalkıştaki bu şikayetlerinizin hiç biri kalmaz.

uğur ural
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek ihtiyacınız olan şey yazılım arkadaşlar. 90 lıkda olsa 75 likte olsa yada ne olursa olsun. Dizelde yazılım, performansı geçsek bu tarz şeylere çözüm olmasından dolayı bile yaptırılır. Yazılım sonrası Kalkıştaki bu şikayetlerinizin hiç biri kalmaz.
    3 aylık arabamın yazılımı günceldir değil mi? nasıl bişeydir bu yazılım,servise mi soralım güncel mi diye?

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon