ZORLMAYIN araçlarınızı .Alın bir T-Jet Sport 210-220 lerı ayaklarınız titremeden yaşayın....... =)
Printable View
ZORLMAYIN araçlarınızı .Alın bir T-Jet Sport 210-220 lerı ayaklarınız titremeden yaşayın....... =)
tekirdağ çevre yolunda bilen bilir bayağı bi eğimli yol 190 km yaptı benim punto evo 1.4 77 düz eğimsiz yolda ise 175 falan yaptı. :war00000:
Yokuş yukarı 185 düz yol 195 rampa aşağı 210 daha da gideri vardı ama yol bitti :)
Evo Fire 1.4 77 Bg Dualogic aracımla oper corsa dizel bi aracın gazına gelip afyon ankara arasında düz yolda max 170 yapabildim daha fazla gitmedi :)
bugün bi bakayım dedim otobanda nolcak ne bitcek 130 a çıktım çok rahat 2*2,5 arasındaydı devir daha,motor yeni oldugu için daha zorlamadım geçtm orta şeride hemen :)
Kılavuzdaki veriler bant verileri.Bizim yollarda süreklilik arz eden 0 eğim olmadığına göre araçlarımız 200 üde görür 220 yide .Ben Aydın otoyolunda 180 e kadar bastım.Daha ayağım döşemede değildi.Bassam eminim 200 ve üstünüde görürdü diye düşünüyorum. Yanlız 180 KM anlık değil rahat bir 10 dakika gittim.(Otobanda trafik o gün yok denecek kadar sakindi.) Ayrıca aracım 75 lik mult.Hatta ben bundan önceki aracım olan 1.2 16V palıomla aynı otoyolda 175 bastım ama o kısa süreliydi çünkü araç nerdeyse uçacak gibiydi.Ama puntolar güven veriyor.
ortalama %10 kadraj sapması vardır tüm araçlarda.80-90 kmk ye kadar sapma çok azdır ama 100 kmhden sonra %10 a yaklaşır.birde yokuş aşağı gitmek,arkadan esen rüzgar son hızı 2-3 kmh etkiler ama okadar.çünkü şanzıman dişli ve lastik oranları son hızı bire bir etkiler.yani sitede yazan son hız doğrudur.
çeşme otobanda 190 gördüm daha da gitmeyecek gibiydi... ama kadran sapma payı doğru çünkü dijital hız gösteren uyarı tabelalarında genelde kadrandan düşük hızlar yazıyor...
Vay bee o hızlara bu segmentteki bir araçla çıkmak büyük cesaret.. aman allah göstermesin dikkatli olmak lazım. can bukadar ucuz değil...
megan 2 lerdede 195/60/15 jant var ve 1160 kg[ruhsatta yazan] onlarda o kadar basıyo sedanlar.puntolarda 185veya 195 taban lastik ağırlıklarıda [multijet] 1130 kg. neden cesaret edilmesin ki:D
2010 model 11000km de triptonik 6ileri fiorino düzde 160 5 nci viteste(75 bglik yazılım var)
185 yaptım en son daha da gideceğini sanmıyorum yol aşağı hariç gittiğini söyleyenlerede pek inanmıyorum
bilemiyorum gercekten gecen fluance 170den sonrası ıcın bıle acaba dedim korktum kaldıki yaklasık 13000km yaptıgım arabayla 140-150den sonra basıcam ooo arkadaşlar siz o 170leri 200leri gorurken direksiyon nası elinizde araç nasıl havalanıyor yerden bir kamyon otobus gecerken ruzgar nası cekiyor itiyor top gibi aman ALLAH korusun stock arabaları ...
Aynen o otobüs kamyon rüzgarlarında fena oluyor arabalar
valla benim aram 3000 km bugun vurdu bende max 170 km gördüm. sağlığa zararlı bir hız açıkçası :) ama genede adrenalin :)
buyrun arkadaşlar buda benim 1,3 luk 75 hp lik dizelimin max hızı düz yol eğimde dahada gider die düşünüyorum :D
arkadaşlar allah korusaun bu kadar hızda gitmeyin bi tekerlek patlarsa sonuç kaçınılmaz olarak ölümdür ayrıca 160 ı geçtikten sonra arka kısım biraz sallanıyor gibi sanki kayıyor sizdede öyle durum varmı
ya ben bişey soracam yolda giderken gündüz ve gecede dahil olmak üzere sis yokken sis farı neden yakarsınız oldum olası merak etmişimdir.benim ışığıma takılan kaza yapsın diye mi acaba (yanlış anlama kıl oluyorumda sis farlarını yakanlara görünce sorasım geldi)