Hız felakettir :P :)
Printable View
Hız felakettir :P :)
%0 eğimde rüzgarsız yolda 165 i geçer.Bildiğim fabrika verisi son hızlar aracın zorlanmadan yapabileceği sabit en yüksek sürattir.Yani 190 yapar ama 165deki gibi rahat olmaz motor.Sabit gidemez.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen:)
Az eğimli yol 1.3 multijet 75 HP 195 km/h gördüm.
ben edirne yolunda 210 yaptım 90 lık punto
Doğan, eğer araç sıfır eğimde 190km/s yapıyorsa sabit de gidebilmeli.Araç bu şekilde ya bu hıza çıkamaz ya da çıkıyorsa bu hızda sabit gider:)
Kısacası fabrika verisi son hızı 165km/s olan herhangi bir araç 190km/s e düz yolda çıkamaz.Ancak %1 lik bir eğimde bile son hızı rahatlıkla geçer(190-200...)
valla arkadaşlar %0 eğim falan bilmem ben sabah akşam işe gelirken ve giderken 150-160 gidiyo her seferinde de kendime kızıyorum biraz yavaş kullan diye ama bişey değişmiyo ;)
her sabah o kırmızı ışık yeşil olunca kendimi tutamıyorum :)
bide ilk aldığım zamanlarda 180 i gördüm (dediğim gibi ben eğimden felan anlamam :))
eğim olsun kadranı kırarım
280 i görmeye gördü araç ama pek güven vermediği için maksimum 130 larda kullanıyrum
Yanlış derken, eğer o dergi bu araç 165 değil 190 yapıyor diyorsa evet yanlışlar :)
Ancak hız hesaplanırken zorlanmadan çıktığı hız belirtilmez.Maksimum hız denilir.Bu da test koşullarında elde edilen değerlerin ortalamasıdır.Yani 165 der ama 170 olur, 160 olur.Bunda eğim, rüzgar, gösterge hatası vb mevcut tabi...
bu da t-jet'in marifeti.tem'de (çerkezköy-b.çekmece arası) düz yoldaki hareket.devir 5000- sürat 200km.
170 çok rahat görüyo ancak fazlası için ya eğim yada rüzgar gerekiyo.
183 km hızla İstanbul-İzmit otobanında radar cezam var fotoları mevcuttur:D190 civarı düzde gideri var 75 lik dizellerin.
eğimi falan bilmem 175 180 gördük... bence gidişi çok iyi belkide zorlasak düzgün yer olsa zorlansa 190 ı görür bence.....