sizin araçlar için geçerli 90lıklar ve t-jet için hiçte hayal gibi değil :)
Printable View
murat izmirdensinde hiç görmedik seni buluşmalarda ? mert doğru söylüyor hiçte hayal değil :D
90 lığın da çiplisi için geçerlidir sanırım o yüksek hızlar 6.vitesin etkiside var tabi.
işe 45 km düz sayılabilecek bir yoldan gidiyorum ve hemen hergün 175 i görüyorum hafif aşağı eğim olursa 180 i geçiyor aydın otobanında 195 görmüştüm yazın daha ötesini görmedim
o değilde 75 lik punto kullanmasam yazılanlara bakıp 3 4 tane 75 lik punto almaya gideceğim :D
yahu arakdaşlar düz yolda o arabaya nasıl 180 190 yaptırıyorsunuz merak ediyorum. illahaki eğim vardır o yolda.
eğim olduğunda zaten bastınmı gidiyor bir 200 e kadar değiyor rahatça ki zaten video koydum foruma ama düz yolda cidden stok 75 hp lik araba ile hayal. devir 3000 i geçtimi arabada tork kalmıyor zaten o saatten sonra yani son hızlara yaklaştıkça stok haldeki araba için beygir önemlidir 75 tane beygirle zor işler.
180 i bende rahatlıkla görüyorum ...:) %10 yaklaşık hata payı yani fazla gösterme olayı var tüm araçlarda...ancak hakkını vermek lazım eski 2005 punto*muz vardı 1,3 mjt 70 bg Grandeye kök söktürür hem performans hemde ekonomi olarak...tecrübe ile sabittir...püf noktası ŞANZIMAN...:)
murat 75 lik için konuşmuyorum ben açık konuşayım evolodi 'nin 75lik evo suyla izmirden ürkmeze gittim ama gittiğime gideceğime pişman oldum neyse ayrıntısını geçelim... ama illa 200 ün üstünü görmek istiyorum dersen seni benim arabayla bir gezintiye çıkarırım :D
valla yolda eğim falan yok Samsundan Ordu tarafına gıderken 25. Km.
Dedıgımde focusu belirtmedim " 2002 veya 2003, benzinli" olay aynen şöyle yaşandı ışıklardan beraber kalktık vites değiştirirken zorlatmadım arabayı focus ile beraber hızlandık ama tam arkasındayım ikimizde orta şeritte bir arkadaşın dediği gibi hava kanalına girdim (F1 izleyenler bilirler) benim arabamın ibresine göre hızımız 200 oldu ve yaklasmaya basladım yanından geçerken ibreye baktığımda cok 210 yakındı
Focusu geçtim beni geçemedi diye bir ibare yok! Nitekimde öyle oldu önce yol verdi sonra bastı gitti.
Bir abide 2.0 avensis vardı virajlı bir yolda geçemedim ama farkıda açtırmadım,
Kendi başıma gittiğimde uzun yolda denemedim ama 2, 3 kmlik mesafelerde bende geçemiyorum 170 180i,
Olay önden giden arabanın hava kanalında bitiyor.
Hakancım, bu konuyla ilgili ne söylesek her kafadan bir ses çıkıyor. O sebeple bire bir denemeden yorum yapmak pek doğru değil, çünkü o kadar çok etken varki bu tip denemelerde (yol durumu, trafik yoğunluğu, ağırlık, sürücu, v.s)...
Zaten focus TDCI motor olarak ta bizden üstün. Kişisel görüşüm Focus herzaman HACİM farkından dolayı bizi çok rahat geçer.
evet arkadaşımın dediği gibi kısa bir düzlükte 190 ı gördüğüm linea ile 1.3 90hp sanırım standardı,
ve aynı düzlükte kuzen almanyadan audi a4 ile geldi 2.0 dizel motor + chip li
aynı düzlükte hız denemesi yaptım 170 i geçemedim NİYE? 3. vitesten 4. vitese alırken biraz devri aştım motor katafa düştü ( umarım kataf'ın anlamını biliyorsunuzdur )
160 nasıl geçmez ya ben eskişehir ankara arasında 190 gördüm hemde araçta 3 kişiydik bakın resim nasıl ekleye bilirim.
elimde video görüntülerim vardı oradan resim çektim araç 160 da ve devir daha 3000 yeni geçiyor 190 rahat görüyor 4000 devri geçiyor ama. https://img442.imageshack.us/i/adszygu.jpg/
arkadaşlar 180 km.lere çıkarken bence başka şeyleri de düşünmek gerekir, altımızdaki araba audi bmw gibi süper güvenlik donanımı vs olan arabalar değil, bence fazla hız yapmamak lazım. geride kalanları da düşünüp hareket edelim lütfen. ben 120 km.den fazla gitmiyorum ne olur ne olmaz
:D hız en azından iyi, siz deli görmemişsiniz :D
eyvah eyvah yi izledik 3 araba geri dönüyoruz saat 02:00 gibi samsundan çarşambaya, dışarıda müthiş sağanak yağmur var hızımın 150-160 en öndeki arabanın farları açık biz arkada iki araba farlar kapalı gidiyoruz farlar açık olsa hiç görünmüyor sadece öndeki arabanın ışıklarını görebiliyoruz öndeki arabanın su türbülansından dolayı
dediğim gibi deli görmemişsiniz
bendede 90 bg var stock ve çok memnunum 1.6 benzinlilerle yürüyen bir araç üstünde 17 ler olmasına rağmen....