AYM Nickli Üyeden Alıntı
iki gişe arası mesafe 99600 m toplam süre 2144 sn ortalaması 167,248 km/h yapıyor. Bu ortalama hız. Gişelere bu hızla girip çıkamıyorsunuz hız 50km/h düşüyor ve bu hızlara çıkmanız zaman alıyor ve aynı şekilde gişe ye yaklaşmadan hız kesmeye başlıyorsunuz ve sol şeritteki araçlar yüzünden iki kere 120 bir kere bir kere 100 km/h hıza kadar düştüm. Kadranda 185 km üstünü hiç görmedim. 100km yol boyunca hiç mi rampa çıkmadım hepmi inişti yol. Bu şartlar altında bu araçın 165 km olan fabrika verisi ile bu ortalamayı tuturmanız imkansız. Bakın sizin ölçümde bile fabrika çıkışı 190 nm olması gereken tork aslında 195 nm çıkmış güç ve tork değerleri araçtan araça +- belirli tolerans dahilinde fark gösterebilir. Gayet normaldir aracın tüm parçalarının üretilirken +- belirli toleranslar dahilde imal edilmesinden kaynaklanır. Yani aracınız toplanırken tolerans olarak 0 değerine en uzak parçaların tamamı araçınıza denk gelirse ki çok düşük bir ihtimal aracınız maks. 165 yapar. Yasal zorunluk dediğiniz %10 kadran sapması yasalarca müsade edilen sapma değeridir. + veya - %10 olabilir hız sınırlaması olan bölgelerde hız sınırını %10u kadar aştığınıda ceza kesilmemesinin sebebi budur. Ancak illa otomobil firmalarının araçlarında kadran %10 fazla gösterecek diye bir zorun yoktur düşükte gösterebilir.