piankhy Nickli Üyeden Alıntı
Elbette herkesin görüşü, fikri, olaylara bakış açısı ve değerlendirmesi farklı.
Benim için aracın kasasının değişecek olması çok önemli değil. Ancak modelin üretiminin duracak olması çok önemli. Tüm markaların modellerinin kasaları değişiyor ama çoğunun model ismi aynı kalıyor. Elbette kalmayanlar ve sürekli yeni modeller çıkaran firmalar da var ancak onlara da bakış açım farklı değil.
Elbette 5 yıl keyifle kullanacağım bir araç almak isterim. Ancak, kredi ile, borç ödeyerek sahip olacağım herhangi bir malın, daha borcu bitmeden piyasadan silinmesi, değerini aşırı derecede kaybedecek olması benim rahatsız eder. Böyle bir mala da para bağlayabilecek kadar zengin değilim. Tabi ki içimizde bu şekilde düşünen ve bunu önemsemeyen arkadaşlar da vardır ancak dediğim gibi benim düşüncem tersi yönde. Yani ben, maaşlı çalışan bir insan olarak sadece zevk alıyorum, çok beğendim diye, 2 yıl sonra üretimi duracak birşeye 40-50 bin TL para verecek kadar zengin değilim. Verene saygı duyarım, kendi tercihidir bundan rahatsız olmaz. Durumu vardır, keyfi için harcar. Ama model yenilenirken kaybedilen değer ile modelin tamamen ortadan kaldırıldığında olacak olan zararın çok farklı olacağını düşünüyorum. Stilo'nun durumu ortada. Çok beğendiğim ve hiç yerini hak etmeyen bir araç. Ne durumda şu an? Burada birbirimize fikir verirken, örneğin demiyor muyuz aman Focus alma yeni kasası geliyor, aman şunu alma kasa değişecek diye. O zaman FIAT'ın bu yaptığını nasıl bu kadar normal karşılayabiliyor insanlar bunu anlayamıyorum.
Bu forumda daha önce de FIAT'ın bu politikası tartışıldı. Herkesin kendine göre fikri var ve ona göre davranıyor. Bence de FIAT'ın bu yaptığı, hele hele piyasada kendine güzel bir yer edinmeye başlarken ve insanların FIAT algısı değişirken, çok akılsızca yapılmış bir uygulama. Bravo üzerinden devam et. Modelinin bir değeri olsun. FIAT en kötü zamanlarını Grande Punto ile atlattı. Marka değerini korudu. Hala FIAT'ı yeniden ayağa kaldıran model olarak değerlendirilir. Sen tut, bu modeli de tarihe göm. Bence hiç doğru ve akıl karı bir uygulama değil. Modelinin adı kalsın. Bu bu kadar zor mu? En azından eski kasa Punto, yeni kasa Punto dersin.
Ondan sonra tüm forumlarda konuşulur, tartışılır, niye VW'yi insanlar bu kadar tutuyor, niye piyasası bu kadar yüksek diye. Bence FIAT aldığı son karar ile bunun en büyük cevabını verdi. Bir model çıkar, başarılı olmasını sağla, insanların gözünde belli bir yere gel ve ondan sonra modeli tarihe göm, farklı bir model çıkartarak aynı şeylere yeniden başla.
Konu ile ilgili benim şahsi fikirlerim bu yönde. Kimseyi kırmak ya da yargılamak için yazmadım. Sadece FIAT'ın bu politikasının bana göre yanlış olduğunu anlatmak istedim. Çok beğendiğim bir aracı FIAT'ın saçma sapan pazarlama stratejileri ve anlayışı yüzünden almayacak ya da alamayacak olmam beni gerçekten rahatsız ediyor. Bugün Bravo için kaporamı veriyordum ancak bu haberin üzerine tekrar düşünmeye başladım. Eminim ki bu forumdan olan ya da olmayan, Bravo yada Punto almak isteyen birçok insan da bu şekilde düşünecektir.
Yer imleri