Sayfa 5/5 İlkİlk 12345
91 sonuçtan 81 ile 91 arası

Konu: BRC Lpg Montajım - Ocak 2011

Mehmet ÇEVİK
    Opel Astra H 1.6 Enjoy Sp m_cevik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 55

Alıntı nerhal61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet Bey,

Yakında bombayı patlatıyorum Ankara'da montajcım Mocan otogaz start stop lu araçlara uygun yazılımın geliştirildiğiniz söyledi. Yıllık bakımdan sonra gidip deneyeceğiz. Lpg de cok esprisi yok belki ama denemekte fayda var.

Bilindiği gibi lpg li araçlarda s-s sistemi aynen çalışıyor. Ancak tekrar start durumunda yine benzinle çalışıp lpg ye geçiyor idi. Şimdi bunu da ortadan kaldırabilecek bir yazılım varmış BRC'de...

Gelişmeleri paylaşırım
    Valla Benim araçta s&s olmasada sevindirici bir gelişme,zira kardeşimin evosunda var ama lpgden dolayı kullanamıyor,az da olsa olan donanımı kullanmak gerek Halit Bey keza mutlaka kar ettiricektir kanımca.İnşallah sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.Haberlerinizi bekliyor olacağız.

Yüksel KILIÇ
    yklklc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 30

https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post487446

Hocam açtığım konuda da bahsettiğim gibi aracım lpg de stop ediyor ve BRC takılı araçta sizde bu tip bir sorun oldu mu?

Bende genel arıza lambası yanması, yağ lambası yanması gibi farklı sıkıntılarda lpg montajından sonra oldu siz bu tip sorunlarla karşılaştınız mı?

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı yklklc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post487446

Hocam açtığım konuda da bahsettiğim gibi aracım lpg de stop ediyor ve BRC takılı araçta sizde bu tip bir sorun oldu mu?

Bende genel arıza lambası yanması, yağ lambası yanması gibi farklı sıkıntılarda lpg montajından sonra oldu siz bu tip sorunlarla karşılaştınız mı?
    Yuksel Halıt abının yazdıgına gore aracta herhangı bır uyarı olmamıstı hatta aracı servıse goturmus lpg den sonra servıs gorevlısı tupten dolayı hıcbır uyarı ,hata olmamasından dolayı montajı yapanlar ıcın ovgu ıle tebrık etmıstı dıye hatırlıyorum
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

emrah atış
    skyline28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 163

hayırlı olsun.................

Yüksel KILIÇ
    yklklc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 30

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yuksel Halıt abının yazdıgına gore aracta herhangı bır uyarı olmamıstı hatta aracı servıse goturmus lpg den sonra servıs gorevlısı tupten dolayı hıcbır uyarı ,hata olmamasından dolayı montajı yapanlar ıcın ovgu ıle tebrık etmıstı dıye hatırlıyorum

Saol hocam. Benim araca montajı birde yetkili servis yaptı

O zaman helal olsun gerçekten çünkü benim araçta türlü arıza lambaları ve yol bilgisayarında çeşitli uyarılar verdi.

Ama servisten memnunum sorunları çözebilecek bir yer.

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Son tüketim değerlerim ;

Tarih 26.03.2011

Katedilen : 300 km (halen gaz bitmedi)
    Ort.Tük Yol Bilg. : 7.1 lt/100 km
    Lpg litre fiyatı . 1.93 TL
    Alınan Lpg miktarı : 25.90 lt
    Lpg tüketim : 8.63 lt/100 km (Gaz bitmiş olsa idi)
    Benzine göre fazla tüketim oranı : 8.63/7.10= %21 (önceki hesaplarımda %12 mertebesindeydi ancak gazın halen bitmediğini de hesaba almak lazım)
    Km'de lpg tüketim : 50/300= 17 kuruş (Yüzde 50 ş.dışı)

Özer ÇİLESİZ
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. duu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 BU 0111
    Edilen teşekkür: 114

Çok düşünüyorum dizeli satipta LPG lımı alsam diye

Suat ALEMDAR
    SUADOW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sakarya
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    54 SU@T 08
    Edilen teşekkür: 55

Son tüketim değerlerim ;

Tarih 26.03.2011

Benzine göre fazla tüketim oranı : 8.63/7.10= %21 (önceki hesaplarımda %12 mertebesindeydi ancak gazın halen bitmediğini de hesaba almak lazım)

değerler baya iyi...
    şehir içinde yakıt buysa, şehirler arası çok daha az yakar...

Zafer COŞKUN
    beyaz evo80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 96

Son tüketim değerlerim ;

Tarih 26.03.2011

halit selam
    sanırım yukardaki yazmış olduğun fiyata göre ucuz lpg alıyorsun sana tavsiyem alma çünkü ben geçenlerde ben aldım fakat aldığıma alacağıma pişman oldun lpg ayarlarını bozdu yanı arabanın tüm düzenini bozdu yaklaşık 30 40 dakıka uğraştı ustam ve sonunda eski halıne dönderdı 1 hafta sonra arıza laması yaktı cihaza bağladık ve gaz kelebeği ile ilgi hata kodu verdı gaz kelebeğini söktük ve çok pis çıktı temizleyip tekrar rotasyon yaptık yani program attık diyebilirim çok sükur şimdi cok iyi sana tavsiyem alma derim ve ucuz satanlar normal mutfak tüpü gazı satıyorlar ve propan düşükoluca oda arıza lambası ve performans düşüklüğüne yer açıyor. bu bilgilere nerden sahipsin dersen ben akaryakıt depolama tesisiinde çalışıyorum ve bu çevrede bir çok lpg depolama tesisleri var bp,aygaz,ipragaz shell gaz... buralarda çalışan arkadaşlarımdan öğrendim

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Alıntı beyaz evo80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    halit selam
    sanırım yukardaki yazmış olduğun fiyata göre ucuz lpg alıyorsun sana tavsiyem alma çünkü ben geçenlerde ben aldım fakat aldığıma alacağıma pişman oldun lpg ayarlarını bozdu yanı arabanın tüm düzenini bozdu yaklaşık 30 40 dakıka uğraştı ustam ve sonunda eski halıne dönderdı 1 hafta sonra arıza laması yaktı cihaza bağladık ve gaz kelebeği ile ilgi hata kodu verdı gaz kelebeğini söktük ve çok pis çıktı temizleyip tekrar rotasyon yaptık yani program attık diyebilirim çok sükur şimdi cok iyi sana tavsiyem alma derim ve ucuz satanlar normal mutfak tüpü gazı satıyorlar ve propan düşükoluca oda arıza lambası ve performans düşüklüğüne yer açıyor. bu bilgilere nerden sahipsin dersen ben akaryakıt depolama tesisiinde çalışıyorum ve bu çevrede bir çok lpg depolama tesisleri var bp,aygaz,ipragaz shell gaz... buralarda çalışan arkadaşlarımdan öğrendim

Zafer selamlar,
    Bu endişe hep var tabiki ama en ucuzunu da en pahalısını da denedim ve inan performansta bir fark yok. 10 liralıkta 50 km, 20 liralıkta da 50 km yol gidiyorum durumu olmadı. Yani km başına tüketim hep aynı...

Öte yandan en pahalısı en iyisidir deyip gidip de aygazdan almak da cok mantıklı gelmiyor.

Bir de katkılı katkısız muhabbeti var, onu anlamış degilim. Kimisi katkılı deyip aygaz gibi pahalıdan satıyor, kimisi de katkı yoktur deyip ucuza satıyor. Bütan propan oranları değişken oluyor muhakkak ama ne derece güvenilir bilemiyorum.

Gaz kelebeği dediğin boğaz kelebeği sanırım.

Ben lpg taktırmadan önce orayı fotoğraflamıştım ve ufaktan kurum bağlamaya başlamıştı, yani benzin zamanında ki en iyi benzini almaya çalışırdım.

Uyarına teşekkürler. Müsait bir zamanda filtreleri söktürüp bakacağım az çok belli olur.

Zafer COŞKUN
    beyaz evo80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 96

Zafer selamlar,
    Bu endişe hep var tabiki ama en ucuzunu da en pahalısını da denedim ve inan performansta bir fark yok. 10 liralıkta 50 km, 20 liralıkta da 50 km yol gidiyorum durumu olmadı. Yani km başına tüketim hep aynı...

Öte yandan en pahalısı en iyisidir deyip gidip de aygazdan almak da cok mantıklı gelmiyor.

Bir de katkılı katkısız muhabbeti var, onu anlamış degilim. Kimisi katkılı deyip aygaz gibi pahalıdan satıyor, kimisi de katkı yoktur deyip ucuza satıyor. Bütan propan oranları değişken oluyor muhakkak ama ne derece güvenilir bilemiyorum.

Gaz kelebeği dediğin boğaz kelebeği sanırım.

Ben lpg taktırmadan önce orayı fotoğraflamıştım ve ufaktan kurum bağlamaya başlamıştı, yani benzin zamanında ki en iyi benzini almaya çalışırdım.

Uyarına teşekkürler. Müsait bir zamanda filtreleri söktürüp bakacağım az çok belli olur.
    evet ronalantiyi ayarlıyan bir parça (bu parçada pislik ve kirlilik oluşunca rolantı sabıt durmuyor sureklı duşuyor yukselıyor )ben sureklı ucuz gaz alıyordum bu dediğim olaya kadar ama sımdı kesınlıkle ve kesınlıkle almıyorum bu sektörde çalışan arkadaşlarımda önermıyor zaten aygaz bp ipragaz bu irmalardan almamı tavsiye ediyorlar ve basıma gelen dığer bır olayı söylıyeyım aracım 41 lıtre lpg kapasitesi var ve ucuz gaz aldığımda depom tam boş iken 40 litre ga aldı pahalı gaz aldığımda maksimum 38 litre alıyor bunada dıkkat et derım cunku pomalardada oynama yapabılıyorlar ve uc ve pahalı gaz arasında her depoda maxsımum 5 ile 8 lira oynuyor kardeşim

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 5/5 İlkİlk 12345